Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte neni G. Depardieu, přesto Short kopíruje Richarda jako by si nacvičoval každou vteřinu dlouho a precizně. Občas ho v něm opravdu vidím, jen mi asi chybí ty kudrliny. Moc nechápu proč Veber dělal totéž dvakrát jen s jinými herci, ale ani mu to nezazlívám, jak tu někdo psal, jen o kousek (u mě o hvězdičku) horší než originál a originál je absolutní TOP takže je to pořád dost dobré. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nejen vtipná, ale také cituplná akční komedie o nezkušeném zlodějíčkovi, který si za rukojmí při přepadení banky vybral právě propuštěného zkušeného lupiče. Mezi ním a zvláštní dcerkou hodně velkého ňoumy se vytvoří nebývalé pouto, díky kterému dokáže naše trojice překonat mnohé nesnáze. Povedený snímek v čele s robustným a dobrým Nickem Noltem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake francouzské komedie Uprchlíci nedosahuje kvalit originálu. Méně obvyklé je, aby si svoji americkou předělávku natočil stejný režisér, který se postaral i o originál. Předně Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte je přece jen Gérardu Depardieuovi o něco blíž v hereckých schopnostech, ale stejně to pořád není ono. Vše se jen otrocky kopíruje, žádný novátorský přístup se nekoná. Nevím, co Francise Vebera vedlo k tomu natočit naprosto stejný film, jen s jinými herci. Výsledek přesto není totožný, ale ani na odpis to není. 50% ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

začátečních cca 30 minut je za 5 hvězd, ale pak to jde sestupně až tak na 1 hvězdu. Francouzký originál je prostě lepší, už jen kvůli silnému spojenectví 2 velkých francouzkých herců. Short a Nolte, jsou sice zajímavá dvojka ale na Richarda a Depardieua zkrátka nemají. Navíc je to (opět zbytečný) rýmejk něčeho co to vůbec nepotřebuje. Ale úvod v bance, je jednoduše sranda i v rýmejku. No nevím jak to vlastně hodnotit, protože mě to pak už nebavilo. Dám 3 hvězdy - ale jen za ten začátek. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jak jsem na tuhle komedii mohl zapomenout. Koukám na televizi, přepnu kanál, tenhle film začíná, tak to nechám chvíli běžet a říkám si, že to je docela sranda, tak to nechám a pak si uvědomím, že jsem to jako malý už vlastně viděl a postupně ho poznávám. Bylo fajn se zase podívat na něco, co je víc než dobrý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Francis Veber v autobiografii "Ať to zůstane mezi námi" vzpomíná, že o roli Daniela Lucase (Nick Nolte) měl zájem i Harrison Ford. Veber se s ním sešel, ale Ford později sám odstoupil. (D.Moore)

Reklama

Reklama