Reklama

Reklama

Nemuri Kjóširó: Endžóken

  • Japonsko 眠狂四郎 炎情剣 (více)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář se týká celé série, nikoli jen tohoto filmu. Kjóširó, hlavní postava, má svérázné hodnoty. Každou chvíli narazí na někoho, kdo je na útěku, má být popraven nebo zavražděn, nebo jeho blízcí. Když ho požádají o pomoc, hodně hnusně je odbyde a nechá je zemřít. Dělá ale výjimku, když ho o pomoc nebo vraždu požádá hezká žena. To si potřísní kimono slinami a řekne si o sex. Ostatně, to je jeho obvyklá seznamovací konverzace. A když je přepaden ženou, znásilní ji po přemožení bez ptaní. V další fázi, když znovu narazí na ženy, které už někdy použil, a ty ho otravují snahou o opětovný tělesný kontakt, bez skrupulí si o ně většinou tupí meč. Ale někdy taky ne, je v tom mírně nevyzpytatelný. A v tom všem pohrdání, klácení a vraždění mu občas hrábne a udělá neočekávaný nezištný dobrý skutek, nebo aspoň soucitně vyslechne umírající, kterým přišel pozdě na pomoc. Jo a je v tom i bušidó, to se projevuje tak, že když ho chce někdo podmáznout nebo zaměstnat, tak ho pohrdlivě naporcuje... přitom má prachů jak šlupek, žije si, a příjmy žádné. Inu, je to všechno takové velmi japonské.... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Poněkud popisný díl, postupně se začínáme více dozvídat o Kyoshirově původu apod., oproti druhé části je zde více znát Misumiho rukopis. Potěšil můj oblíbený Ko Nishimura v docela netypické roli obchodníka, která mu kupodivu sedne jak p***l na hrnec. Velmi propracované a vtipné je to tentokrát dějově - síť vlastních intrik, do nichž se každý zamotává, je zde vykreslena znamenitě. Jeden z nejlepších dílů. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nemuri se opět zaplete do podivných intrik krásné ženy a několika zlotřilých samurajů a musí se z toho doslova vysekat. Jeho morální hodnoty jsou opravdu prazvláštní, jak popisuje zelvopyr. Poslední scéna je opravdu top. ()

Reklama

Reklama