Reklama

Reklama

Svět jim nabízel tolik úžasných dobrodružství, ale byly tak mladé a nezkušené!  První milostná vzplanutí, první lásky, první životní zklamání. To vše v romantickém retrosnímku, natočeném podle románu irské spisovatelky Maeve Binchyové. Příběh trojice mladičkých, sotva dětským střevíčkům odrostlých přítelkyň je zasazen do irského maloměsta konce padesátých let. Vypravěčkou je vtipná a inteligentní Benny, která s odstupem let a lehkým nadhledem líčí osudy své a svých přítelkyň: citlivé Evie i krásné, ale prospěchářské Nan. S jejich přijetím na univerzitu v Dublinu vstupují do jejich života muži, kteří zásadně ovlivní jejich osud, a každá z dívek si zažívá své první citové bouře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Šanci pro mezipohlavní lásku má pořád každý. Kdykoli a kdekoli. Záleží jen co pro ni obě pohlaví udělají. Raději budu trávit čas s vědoucí, srdečnou, zábavnou 70. letou paní, než být vězněm omezené, pyšné, sprosté 20. ženy s krásným tělem, ale s níž si nemám co říct, a tím pádem mě automaticky odpuzuje. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Byl to Tvůj kluk, ona Tvoje kamarádka, tak proč si nedali pozor?" Příběh o partnerských rošádách na pozadí studentského prostředí 50.let trošku připomíná Poslední kabriolet. Hlavní mužský hrdina zabíjí dvě mouchy jednou ranou: odhaluje nejen kouzlo medicíny, ale také poznává, koho miluje. Při jedné milostné scéně je zmíněno i pražské jezulátko. Alan Cumming skvěle zahrál postavu slizouna. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Strata času, nevypol som to len kvoli Minnie Driver. Čo sa zo začiatku javilo ako príjemná oddychovka, sa náhle za zvuku tragicky dramatickej hudby prehúplo do nezmyslu najvyššieho kalibru. Pomenovanie klasický by bolo príliš zhovievavé, naivný sa hodí jednoznačne viac. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek. Příběh Benny, Evie a Nan se mi líbil. Připomněl mi trochu slavnější Úsměv Mony Lisy, ale v irském podání. Navíc příjemné překvapení v obsazení (Colina Firtha jsem nečekala) sice v mrňavé roličce, ale přesto potěšil. Alan Cumming byl naprosto odporný (v dobrém) a hlavní hrdinka moc sympatická. Celkově nemám co vytknout, protože i stopáž je příjemná. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Hezký sympatický film. Nemůžu vytknout nic hercům, možná jen trošku režii pro pár míst ve filmu, které se mi zdály takové plitké, o ničem. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

No nic moc, čekala jsem víc, když jsem se začetla do hereckýho obsazení. Je pravda, že herci nezklamali, ale film byl nudnej a hlavně děsně předvídatelnej. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Takový hezký romantický studentský film. Knihu jsem četla až po tom, Maeve Binchy píše dobře, rozhodně žádná Pilcherová! ()

fifany 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla před pár lety, nebyla to žádná bomba, taková oddychovka; ale tento film byl teda úplně o ničem, ani nevím, proč jsem to dokoukala do konce. ()

Reklama

Reklama