Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Kraťas, který těží nejenom z na svojí dobu perfektní animace, ale hlavně z geniálního nápadu a vtipu. Škoda, že to trvá jenom 4 minuty... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fascinující šachová dvojhra jednoho člověka, animovaná lahůdka zajímavá nejen tím, že ji vymyslel a stvořil český rodák. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá bomba. Milý krátkáč s potrhlým staříkem, který hraje šachy sám se sebou ;-) Oscar za nejlepší animovaný film...Jan Pinkava má v Pixaru určitě svou světlou budoucnost! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že tento příběh byl jako bonus k Životu brouka, takže bylo nádherně vidět jak se Pixar fantasticky rozvíjí. Tento příběh k tomu natočený českým rodákem s nádhernou hudbou a laskavým příběhem, který onou pointou dozajista pobaví. Na pár minut nádherně dokáže zpříjemnit náladu a to se jen tak nevydaří. --- 100 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to fakt vie, excelentný nápad. ___Krátkometrážna rozprávka "Geriho hra" sa dá pozrieť na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Revoluční krátkometrážní animovaný snímek českého rodáka Jana Pinkavy pro společnost Pixar. Krásně provedená animace, úžasně zvolená hudba (francouzským šansonem ovlivněná) přesně vystihující podzim života hlavního hrdiny a dotvářející mírně nostalgickou náladu snímku, vtipný a výmluvný námět s dokonalou pointou... No a každopádně oslava psychické aktivity v jakémkoliv věku, jakož i královské deskové hry zvané šachy... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Pixar Animation Studios // Maximálna klasika, jeden z najlepších kratasov, ak nie najlepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď český rodák Jan Pinkava preberal v mene Pixaru ich prvého Oscara za krátkometrážny dojemný počin GERIHO HRA, ktorého ústredný smutný staručký hrdina sa neskôr mihol v TOY STORY 2, ďakoval z pódia mame: „Toto máš k narodeninám.“ Niekde vtedy Pixar zabodoval v podstate po prvý raz. Odvtedy neprestal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem si rikal, hm samotnej dedek hraje sachy, ale pak se tvurci vytasi s paradnim napadem a je to skvele vtipny. Jen ta animace dneska uz je precejen zastarala. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Překrásné, geniální, vtipné ... to jsou slova, kterými se dá popsat Geriho hra. Dokonalé grimasy "obou " staříků, krásné vystižení charakteru starého člověka, nádherná animace a velmi vtipná pointa tohoto kratičkého příběhu. Jsem hrdá na takového rodáka, jakým je Jan Pinkava. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jan Pinkava nám v Pixaru ani ve světě touto krátkou filmovou "hříčkou" rozhodně ostudu neudělal; právě naopak. Vytvořil svěží, humorný... a v říši digitalizace a "kompjůtrů" nutno napsat také: snímek plný života. Shrnuto a podtrženo: Další důkaz, že i "hromádka bitů" dokáže s divákem udělat divy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Pixar Shorts. Vynikající pointa, skvělý nápad, působivé provedení. Vše v pouhých čtyřech minutách. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Šach je kraľovská hra a Geriho hra je kráľovský film - jasný príklad toho, že nie je dôležité vyhrať, ale zvíťaziť! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Geniální a oscar víc než zaslouženej, Jan Pinkava by si určitě zasloužil daleko větší prosazení na režijním poli než doposud ()

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama