Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 300)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brad Bird / Jan Pinkava, Brad Bird, Jim Capobianco | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Brad Lewis, Andrew Stanton | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 623,722,818 $ | Ocenenia: Academy Award - 1 výhra: Nahlepší animovaný film. 4 nominácie: Scenár, Hudba, Zvuk, Strih zvuku. Golden Globes - 1 výhra: Najlepší animovaný film. Spolu: 64 výhier a 35 nominácií || Ak hľadáte tú pravú syrovosť sveta, to pravé korenie, od ktorého je život tak rozmanitý, nájdete ho v tejto rozprávke. Niet určeného receptu pre život. Existujú len prísady. Ratatouille ním určite je. 93% | Blu-Ray, THX, SK DTS| ()

golfista 

všechny recenze uživatele

S velkým očekáváním největší animákové bomby posledních let jsem usedl do sedačky v kinosále.... Naštěstí musím říct, že nejsem vůbec zklamán (jak se to při podobných očekáváních stává). Dočkal jsem se výborného příběhu s animací posunutou (jak je u Pixaru zvykem) k dokonalosti. V dnešní době už nikoho nepřekvapí 3D animace na současné úrovni. Pixar to ale dotáhnul na animaci, která se natolik blíží realitě, že ji chvílemi přestáváte vnímat. Ocitáte se v Pažíži na ulici nebo na střeše a chce se vám obdivovat jaká je ta Paříž krásná (a ne krásně animovaná !). Když projíždí kamera kuchyní, vidíte v každém koutku plátna nějaký pohyb, všude se něco děje .... V dokonalosti detailů je tenhle film velkým skokem a konkurence bude mít hodně práce (jestli vůbec bude mít odvahu) tuhle laťku přeskočit ... Musím říct, že mě tenhle filmík nadchnul a pokud by akademie zařadila novou kategorii - Nejlepší herec v animovaném filmu - pak je "výkon" Remyho jasným kandidátem na zlatou sošku :) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že i v dnešní době se stále ještě může objevit tak svěží a neokoukaný, navíc prvotřídně vizuálně zpracovaný film. Pixar není studio, je to planeta plná zářivých barev a splněných snů, kolem které obíhají měsíce: průkopnický Příběh hraček, rodinný Hledá se Nemo, dynamický Úžasňákovi, výchovný Auta a teď nově i lahodný Ratatouille. Brad Bird rozehrál krásný příběh, ze kterého čiší suverenita, zápal, láska, poučení a ohromný smysl pro detail. Nehoráznou originalitu tvůrci předvádějí, jakmile se film přepne do akčního módu a kamera, plynulost a hlavně trasa pohybu krysáka Remyho je něco, co Vás jednoduše uhrane. Nejrůznější gagy jsou podány vesměs vizuální formou a působí úchvatně. A když v závěrečné scéně místní degustátor, recenzista a zahořklý kritik v jedné osobě ochutná specialitu zvanou Ratatouille a vrátí se ve vzpomínce do svých dětských let, vyklube se Vám ve vnitřním koutku oka slzička, sjede pod spodní víčko a po tváři skane ke rtům, kde se spojí se svými sestřičkami. Nádhera! A i když v kostře příběhu jsou místa, která mají lehce klišovitou příchuť, stále se jedná o film, jenž je vzdálen na deset krysích délek před konkurencí. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/614 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednoducho obdivujem tvorcov, do akych detailov dokazu vytvorit nadherny svet Pariza, roznych ulic, samotnych potkanov alebo ludi, ale pritom aj pribeh, ktory ma svih, humor a ani chvilku ma nenudil. Proste od tvorcov Maleho Nema, Priseriek s.r.o. alebo Toy Story je tu dalsia genialna animovana komedia a z mojho pohladu jedna z najlepsich, ake som v poslednom obdobi videl... ________ Patton Oswalt - (Krysák Remy) +++ Ian Holm - (Skinner) +++ Lou Romano - (Linguini) +++ Brian Dennehy - (Django) +++ Peter O´Toole - (Anton Ego) +++ Brad Garrett - (Gusteau) +++ James Remar - (Larousse) +++ Produkcia: John Lasseter, Andrew Stanton +++ Hudba: Michael Giacchino +++ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nezvyklou dějovou premisu si Pinkava vybral, je nakonec Ratatouille až překvapivě předvídatelnou podívanou. Efektní, dostatečně zábavnou a pixarovsky vypilovanou, ale přece jen jasně dopředu danou. Hodně tak zachraňuje romantické prostředí Paříže, příjemná kuchyně plná roztodivných pokrmů a také Anton Ego jako temný restaurační přízrak dělající z každého svého monologu vrcholně napínavou momentku. Když ale porovnám s takovými Auty, které se mohly ve schématičnosti ztratit daleko snadněji, mírné zklamání z Remyho cesty za chutěmi a vůněmi cítím. 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Záporák Skinner (Ian Holm) se snaží strčit Remyho (Patton Oswalt) do krabice. Burrhus Frederic Skinner (20. 4. 1904 - 18. 8. 1990) byl známý psycholog, proslulý především svým "Skinner boxem". Umístil do něj krysu a učil ji dávat povel tlačítkem, že chce další potravu. (don corleone)
  • Colette (Janeane Garofalo) jezdí na motorce smyšlené značky Calahan - jde o malou poctu šéfové týmu osvětlovačů Sharon Calahan. (don corleone)
  • Tvůrčí tým bral přípravy kulinářského dobrodružství velmi vážně. Dokonce proběhla i motocyklová tour po Paříži a také kolečko po vybraných pařížských restauracích. (Dlee)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama