Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (1 299)

golfista 

všechny recenze uživatele

S velkým očekáváním největší animákové bomby posledních let jsem usedl do sedačky v kinosále.... Naštěstí musím říct, že nejsem vůbec zklamán (jak se to při podobných očekáváních stává). Dočkal jsem se výborného příběhu s animací posunutou (jak je u Pixaru zvykem) k dokonalosti. V dnešní době už nikoho nepřekvapí 3D animace na současné úrovni. Pixar to ale dotáhnul na animaci, která se natolik blíží realitě, že ji chvílemi přestáváte vnímat. Ocitáte se v Pažíži na ulici nebo na střeše a chce se vám obdivovat jaká je ta Paříž krásná (a ne krásně animovaná !). Když projíždí kamera kuchyní, vidíte v každém koutku plátna nějaký pohyb, všude se něco děje .... V dokonalosti detailů je tenhle film velkým skokem a konkurence bude mít hodně práce (jestli vůbec bude mít odvahu) tuhle laťku přeskočit ... Musím říct, že mě tenhle filmík nadchnul a pokud by akademie zařadila novou kategorii - Nejlepší herec v animovaném filmu - pak je "výkon" Remyho jasným kandidátem na zlatou sošku :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Když nastala scéna, ve které si kritik přes dlabanec klade do úst sousto ratatouille a skrze chuťové pohárky ho vcucne tunel vzpomínek do dětství, kdy ho tím stejným a stejně lahodným krmila maminka, uvědomila jsem si, že se mnou tenhle úžasný animák udělal totéž ... byla jsem zas na chvilku malá holka. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Není nic lepšího, než jít na film s těmi nejvyššími očekáváními a ten je všechny splní do poslední sekundy. Odcházela jsem slintajíc (nejen ze všeho toho kulinářského umění), navnaděná k návštěvě Paříže a kroutíc hlavou nad neskutečnou vizuální stránkou. Hraní si s hloubkou ostrosti mi vyrazilo dech, nevím, jestli už někdy bylo použité v takové míře, ale tady mě to zaujalo. Animace prostředí a věcí už se neuvěřitelně blíži realitě, krysy jsou samozřejmě trochu stylizované (záměrně), ale i tak vypadají a hlavně pohybují se neuvěřitelně realisticky. No a k tomu propracovaný příběh a hlavně Remy... Naprosto poctivých a krásných 100%... Les rêves des amoureux sont comme le bon vin_ Ils donnent de la joie ou bien du chagrin_ Affaibli par la faim je suis malheureux_ Volant en chemin tout ce que je peux_ Car rien n'est gratuit dans la vie_ Miluju to! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Ratatouille mám podobný problém jako s hledáním srandovní ryby - naprosto ÚŽASNÁ animace obklopuje naprosto nepřekvapivé všechno uvnitř, a není to ani moc velká legrace. Jsou tu sice i světlé momenty, vysoko si cením třeba aplikace Cimrmanovy metody oživlého dřeva a originální a skvěle ztvárněný nápad je třeba znázornění chuťového požitku, ale já jsem spíš typ pro Toy Story, Shreka a Auta než pro tyhlety primárně vztahové příběhy o tom jak k sobě dva "kdosi" hledají cestu. Moc mi nesedlo to skloubení těžce pohádkového nápadu o mistrovském krysím šéfkuchaři s realistickými rysy jako smrt Gusteaua a hygienické nároky na zázemí pětihvězdičkové restaurace. Z Ratatouille mi zkrátka v hlavě nezůstalo nic kromě myšlenky, že bych si dal něco sakra dobrého, sakra luxusního a sakra, sakra drahého. Nemovi jsem dal 60% a už ho nechci vidět. Ratatouille za nějaký čas zkusím znovu a teď a tady dám procent sedmdesát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Hell!“ V Paříži jich žije okolo osmi milionů, v Indii z nich připravují karbanátky, v Kalifornii o nich natočili rodinnou komedii. Jsou to krysy, jsou všude, přenášejí infekce, jejichž názvy je lepší neznat a množí se… jako krysy. Když pomineme zanedbatelnou skutečnost, že jimi asi budeme jednou sežráni zaživa, nic nám nebrání ve vychutnání dalšího chutného sousta ukuchtěného borci z Pixaru. Má smysl vypisovat zde všechny klady gurmánského příběhu o jednom krysákovi, o jeho komickém i dojemném dobrodružství s morálním ponaučením na konci? Je to ještě lepší než Příběh hraček, Nemo, Úžasňákovi nebo Auta. Je to opět proklatě originální a v mnoha emotivních scénách silnější než lecjaký hraný doják. A zaručeně dostanete chuť uvařit si něco dobrého, hodně dobrého, žádné šlichty. Takovéhle rozmazlování vlastních diváků by se lidem z Pixaru jednou mohlo vymstít. Do té doby – dobrou chuť! (A ne, že se spokojíte s jednou porcí.) :-) 95% Zajímavé komentáře: kleopatra, dzej dzej, Mahalik ,Weirdman, Phillo, Barak ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s vidinou nevšedního zážitku, jsem lehce zklamán, zvlášť po těch nadšených reakcích recenzentů (třeba všichni ze Cinemy dali sto.) Prostě z hlediska vtipného i dojemného u mě snímek zůstal na půl cesty, protože podobné emoce jsem zkrátka cítil u animáku od Pixaru, který se mi líbil nejvíc (Hledá se Nemo - 100%), i u toho, jenž na mě zapůsobil nejmíň (Život brouka - 70%.) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybrúsený klenot... A to je jeho drobný problém. Všetko je tam akosi príliš presne dávkované, akcia, humor i vážnejšie momenty, dokonca aj spontánnosť je tam presne dávkovaná ;-). Kvôli tomu (a kvôli okamihom príliš infantilného humoru, ktorý potešil deti v kine, ale mne prišiel fakt plytvaním nádhernou animáciou) dávam "len" 90%. Každopádne je to skvostný animák, chlapíci z Pixaru sú bohovia a Brad Bird medzi nimi sedí ako Zeus, ktorému John Lasseter maximálne tak podáva blesky ;-)... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kulinářská vášeň sice potrápí vaše reflexně reagující chuťové buňky, ale Pixar začíná být příliš dětinský, resp. spíše samotný Brad Bird jako by ve světě chutí a vůní pozapomněl na osobitou invečnost, kterou dokázal bavit i dospělého diváka (rudá hrozba Železného obra, či komiksová vášeň Úžasňákových). Tam kde by divák očekával chytrou narážku, narazí na prostinký vtípek, který pobaví, ale u srdce nezahřeje. I když tady si myslím ukuchtil největší zradu český distributor s dabingem. Strčte si ho někam! Po shlédnutí originální verze budu ochotný jít s hodnocením i na absolut. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný, přenádherný animáč od Pixaru, který zaručeně pohladí na duši. V tom je také jeho kouzlo. Myšičky byste vyháněli koštětem z kuchyně, kdykoliv byste se podívali, jenže tyhle myšičky jsou jiný myšičky, takový myšičkovitější a když ještě umějí vařit, tak v čem je problém a nakonec v nějaké té myšičce objevíte kouzlo kuchaře a budete mít o práci postaráno. Ratatouille je totiž příjemný, pěkně animovaný film, který se Pixaru jako obvykle povedl. Možná mi nesedí lehká předvídavost nebo přílišná dětinskost, ale i tak na druhou stranu je tenhle film filmem, na který jen tak nezpomenu a Pixaru jméno kazit ve světě rozhodně nebude. Teď mě napadá, když na to koukám druhý den znova. Ten plný počet si to zasloužit musí. Takové animované filmy nikdy nezkazí náladu, ať už je jakákoliv.A musím se přiznat, že ta konečná scéna mě opravdu dost příjemně zarazila. Ale to musíte vidět sami... --- Ne každý se může stát velkým umělcem, ale velký umělec může přijít odkudkoliv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,445,654Tržby Celosvetovo $623,707,397Tržby za predaj DVD v USA $189,389,404 //počet predaných kusov 12,521,033║ Brad Bird opäť dokázal svoju excelentnú elegantnosť vyprávania príbehu. Pixar a jeho animačné vypointované napredovanie, do detailu prešpikované. /videl v kine: 95%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

S láskou dělané, pečlivě servírované a po všech stránkách dotažené jídlo, které nezapře zkušenosti šéfkuchaře. Krysák Remy je sympaťák k pohledání, Peter O'Toole jako gastronomický kritik Anton Ego překonává většinu svých posledních rolí (není to tak těžké) a Brad Bird opět neodolatelným způsobem kombinuje comicsově deformované postavičky a detailní, přímo hmatatelné prostředí. Nemusím Francouze, ale víc než můžu Ratatouille. Až se Brad rozhodne natočit hraný celovečerák, měla by se hollywoodská elita bát o svá vyhřátá místečka. (90%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remy je velmi roztomilá krysa, která má neobvyklé chutě a výjimečný čich. Od prvního okamžiku si vás získá nejen svým vtipem, pohledem na jídlo, vkusem, ale také prakticky dokonalou animací, kterou se pánové z Pixaru posunuli zase o krok dopředu. Vše od jeho srsti, pohledu až po vodu a jídlo, které ve filmu divák uvidí je naprosto mistrovská přehlídka barev, nápadů a dokonalosti. Proto film jako celek zamrzí. Vše je tak krásně barevné, hezky udělané a roztomilé, až v tom chybí duše, která by nutila diváka vracet se k Remymu, jeho krysí rodině a sýru. Ani vtipných pasáží tu není tolik. Jde o povedený kousek, který je mixem všeho, co se Pixar za roky s animací naučil, se špetkou zvířátek, které by nikdo v kuchyni nechtěl, ale přesto bez třešničky na vrch, která by z Ratatouille udělala nezapomenutelnou výpravu do světa francouzské kuchyně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Bird .. Neznám lepší místo, kde snít, než je Paříž. Jak Pixar, jako neporazitelné tvůrce nejlepších animovaných filmů, miluji, díla pana Birda mi dělají trošku větší problémy než ty ostatní. Jeho sázka na vyhlášenou francouzskou kuchyni a přímé zapojení krys do života lidí (v jiných snímcích bylo tohle vždy oddělené, a lidé hráli jen neuvědomělé křoví pro hračky, rybičky atp.) je totiž dosti nahraně, k tomu samotný děj je veskrze předvídatelný. Navíc snímek v balancování mezi podívanou pro děti a dospělé často a výrazně sklouzává až k vyloženě dětinské zábavě. Navíc ono přímé propojení zvířat a lidí je samo o sobě dosti přitažené za vlasy (a to doslova, protože tahání za vlasy má ve filmu klíčovou roli). Formálně jsou však Ratatouille opět na výbornou. Animace postav, pokrmů i lahodné záběry na kouzelně stylizovanou Paříž sice neberou dech nějakou revoluční technikou, ale dýchá z nich láska k řemeslu a typická tvůrčí uvolněnost a pečlivost v detailech. Výsledný pokrm z vyhlášené restaurace je pořád za (byť slabší) 4*, zejména proto, že kvalita konkurenčních fast vývařoven je pořád nevyrovnaná, ale už jsou ta (průsvitná krysí) ouška zlehka odřená. 75%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V Pixaru na mě poslední dva roky nějak přestali brát ohled a točí filmy, co se líbí ostatním. Má láska k Nemovi a Úžasňákovým je nezměrná, ale poetika Aut a Ratatouille jde bohužel totálně mimo mě. Prostě dobrý animák, nic víc. 70% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

90%. Najlepsou vizitkou filmu je zo som si po jeho skonceni zasiel do pravej francuzskej restauracie na vybornu veceru so vsetkymi galskymi nalezitostami ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velký pařížský animovaný šéfkuchař Gusteau s grácií sobě vlastní tvrdí: ,,Každý může vařit". Tvůrci z filmového studia Pixar s grácií hodnou šéfkuchařů k tomu mají svou alternativu: Každý se může bavit (u Ratatouille). A já si to myslím společně s nimi...a to moc nevařím... Podobné filmy: Spláchnutej, Hledá se Nemo ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět moc příjemná a nápaditá komedie, která nebaví jen suchary. Nejlepší ve filmu byla ta honička krysy se zlym kuchařem na skůtru - perfektní. Děj samozřejmě zahřál u srdce a prostě to bylo dobrý. ()

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama