Reklama

Reklama

Atraksion

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Belgie, 2001, 10 min

Režie:

Raoul Servais

Obsahy(1)

Animovaný snímek režiséra Raola Servaise pojednává o skupině vězňů, kteří se nehodlají smířit se svým osudem a snaží se utéct z vlastního světa... (Carlossss)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Surrealisticky podmanivé černobílé podobenství třeba i o >nezlomným lidským duchu< a taky o tom, že i když se ze svých strázní osvobodíme, světlo nemusí značit konec tunelu... No ale co zase s tím, se vším tím osvobozením se ve vší té marné a ztracené černobílosti, že... %-] - - - P.S. Pro milovníky artistních bizarností k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=ioONlKCFLkg - - - - - (Poprvé nahlédnuto 11.7.2011 na YouTube, hodnocení 96., komentář zde černobílým pohledem jako devátý - 11.7.2011) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tenhle mysteriózní kraťas mě osobně nijak nenadchnul, asi má nějakou hlubokou alegorickou myšlenku, ale zřejmě mi zůstala utajena... 40% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bomba. Servaisovy starší věci jsou jiné a tohle je taky jiné. Dýchla na mě atmosféra němých filmů, zpracován je takové, že jsem si chrochtal blahem a celé je to takové krásně bizarní a divné. Závěrečná pointa mě zase až tolik nepřekvapila, ne že bych ji čekal někde od poloviny, ale tak nějak mě to napadlo už při rozbíjení zdi. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák o partě uvězněných. Závěrečná pointa dozajista překvapí. Grafické stvárnění je skvělé... ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Krátký poloanimák o vězních, kteří tahají na svých rukou velké železné koule. Nemohou se volně pohybovat. Ani žít. Až jeden z nich se rozhodl tomuto údělu vyhnout. Vystoupal do výše jejich světa. Bylo to, ale nad jeho síly. Jeho spoluvězni napodobujíc svého mrtvého druha se snažili dostat z tohoto svéta, který jim upírá svobodu. Venku, ale na ně čekal pouze vesmír. Závěrečná pointa. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: Zaujímavý nápad, ale vážne si myslím, že kreslená tvorba išla Servaisovi lepšie. Dúfam, že sa k nej vráti. ()

Reklama

Reklama