Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romanu Kořínkovi je 45 let a patří mezi špičky ve svém oboru - gastronomii. Jeho celoživotním snem je získat svoji první michelinskou hvězdu a momentálně cítí, že ji má v restauraci Le Journal du Chef, kde působí jako šéfkuchař, na dosah. Avšak Romanovy vysoké ambice vedou k obětování osobního života a zdraví. Ona touha po dokonalosti je silně spojena s jeho složitým dětstvím, kdy ho psychicky šikanoval a týral otec. Roman si tuto křivdu nese po celý svůj život. Z bolestivé minulosti se snaží vypsat v autobiografické knize. Právě psaním se však dostává do těžkých chvil svého dětství a postupně odkrývá původy svých myšlenek a současného chování. Jsou to retrospektivy, ve kterých se divák setkává s Kořínkovým despotickým otcem, utrápenou matkou, ale především starším bratrem, kterého otec vždy upřednostňoval. Nicméně starší bratr velmi mladý umírá a o to více Roman očekává otcovo uznání. Stane se otcovou první hvězdou? V dalších dějových linkách sledujeme samotný chod restaurace Le Journal du Chef a jejich zaměstnanců. (ČSFD.cz)

(více)

Reklama

Reklama