Reklama

Reklama

Romeo krvácí

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Grimaldi je newyorský policista, který pracuje v oddělení organizovaného zločinu. Kromě toho si však přivydělává jako informátor mafiánského bose Dona Falconeho. Za informaci o místě pobytu gangstera Nicka si vyzvedne odměnu na obvyklém místě a vrátí se domů, ke své ženě Natalii, kterou nade vše miluje, i když udržuje milostný poměr s mladičkou milenkou Sheri. Při přestřelce v hotelu zahyne nejen gangster Nick, ale také několik jeho strážců. Podle FBI zabíjela chladnokrevná vražedkyně Mona Demarková. Pátrají po ní nejen muži zákona, ale také gangsteři. Falcone má pocit, že Mona ohrožuje jeho pozici a nařídí Jackovi, aby ji zlikvidoval. Když ji policisté zatknou, má ji Jack dopravit do hotelu Niagara. Vražedkyně mu nejprve nabízí peníze, pokud ji propustí a potom ho úspěšně svádí. V nejlepším je však vyruší agenti FBI, kteří si pak z kolegy dělají legraci. Jack oznámí Falconeho spojce místo Monina úkrytu. Tam však gangsteři Monu nenajdou, protože se jí podařilo uprchnout. Rozzlobený gangster chce, aby Jack ženu našel a zlikvidoval jinak na to doplatí Natalie a Sheri. Jack najde Monu v hotelovém pokoji, ale nakonec přistoupí na její návrh. Ona opatří vhodnou mrtvolu, on zase papíry potvrzující, že Monu zabil. Tuší, že se ocitl v bezvýchodné situaci a navíc se mu začnou komplikovat i vztahy s oběma ženami. Sheri ho chce opustit, Natalie má plné zuby jeho nevěry. Navíc se znovu objeví Falconeho muži a jako trest i varování mu uříznou patu. Jack se přizná Natalii ke své spolupráci s mafií, dá jí všechny peníze a pošle ji pryč z města s tím, aby se po něm dvakrát za rok ptala v baru Holiday Diner. Potom se sejde s Monou. Ta se ho pokusí zabít, ale Jack se ubrání a postřelí ji. Ženě se podaří zmizet, a přestože Jack nepřestává být ve střehu, dostane se Moně do rukou. Vražedkyně ho donutí zaživa pohřbít zajatého Dona Falconeho a potom s ním chce strávit poslední noc. Jsou však zatčeni policií. Přes Jackovu zradu pro něj však mají kolegové jistou nabídku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná by někdo řekl:"Ten Gary Oldman zase hraje skvěle" a on taky hraje. Avšak mě více překvapila a potěšila dokonalá Lena Olin, která ho strká do kapsy, kterou nemá, protože má na sobě jen podvazky, sukýnku a blůzu. Její postava nepostrádá nic od ženy ala femme fatale, která dokáže jednoho policistu zbláznit, zmanipulovat, ovládnout a poté zničit. Nic na tom nemění slabší děj snímku ani, i přes krátkou délku, poměrně rozvleklé vyprávění, které se zajímá snad o všechno krom rychlého postupu v ději dopředu. To je hlavní chyba snímku, který se tak stává průměrným kriminálním dramatem a mohl být rozhodně lepší. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Kromě akce a černého humoru nabízí film i několik pozoruhodných teorii (jak už se zmínila Glenn) o bohatství a štěstí „Přála bych si mít milión dolarů a koupila bych si trochu té radosti, tu nezískáš, když jsi jen hodnej a nezískáš ji ani, když jsi chudej a všichni co říkají, že ji nezískáš ani bohatej, ty lžou. Všechno ostatní vyprchá, sex tě začne nudit, láska nepřetrvá. Když máš oboje, bojíš se o zdraví, jestli ho máš, bojíš se smrti“. A lásce..“Proč jde z lásky takovej strach, protože ji nevlastníte, ona vlastní vás“. Mona ( Lena Olin) fatální a okouzlující mrcha. A Jack (Gary Oldman) chlap s nutkavou potřebou ..“nakrmit jámu“. Parádní dvojka ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podivnost u které se nedivím, že nevešla moc ve známost. Gary Oldman je dobrej, ale celej film tam chodí v moc velkym obleku a vypadá upoceně a zkrachovale. Hlavně to má ale strašně divnou zápletku. Jakási nájemná vražedkyně zápasí o moc s bossem mafie a oba využívaj Oldmana, kterej je přitom fakt zkrachovalec. Fakt to moc nedává smysl, ale má to i dobré momenty. Rozhodně vám utkví Lena Olin. Furt se tam svlíká a dělá nadržený ksichty, aby vzápětí s hurónským smíchem někoho zabila. A pak si ňák, nevim proč uřízne ruku. Viděl jsem uncut verzi se stopáží hodinu a padesát minut a bylo to fakt moc. Z neo noirového saxíku, kterej hraje celej film mám teď chuť spáchat sebevraždu. 50% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

WTF. Doufám, že to viděl Tarantino. Jako celek ne moc kompaktní jazzová neonoirovka, ale zcela omračující v jednotlivostech. Plus vyvedená formální stránka. A Lena Olin je bizar must see. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku vás tenhle film chytne svým stylem. Jack v podání úžasného Garyho Oldmana ( výjimečně velmi dobře nadabovaný Zdeňkem Mahdalem) vypráví příběh toho, kým býval nebo jím možná ještě chvílema je, velmi poutavým a zajímavým způsobem a jeho komentování děj nijak neruší, naopak dělá film tím, čím je. Jack si žije svůj spokojený život poldy placeného mafií, posedlého touhou po penězích, které paradoxně na nic nepoužívá, jen je hromadí. Miluje svou ženu a přesto má kdovíproč i milenku a pak přijde jeden špinavý kšeftík a jedna osudová mrcha, která mu dokonale tuhle idylku zruší. Prostřihy dějů, které se teprve stanou příběh dělají zajímavějším a závěr je právě takový, jaký by měl být. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám Garyho i Lenu ráda, tak tenhle film mě opravdu nebavil. Tam, kde bych jinde použila slovo pomalu budovaný se tady hodí spíš rozvleklý a nezáživný. Herci navíc dost přehrávají, zvlášť Lena. Ten její sexy hlas byl občas směšnej, nicméně nevim, jak se na to dívají muži. Pořád někde nějaký zadky s podvazkama, to bylo taky docela k smíchu. Začíná mě unavovat Juliette Lewis, respektive postavy, které hraje. Až na pár výjimek, kdekoliv se objeví, je to intelektuálně pomalá, naivní dívka, která spí s tím špatným chlapem. Což o to, třeba Kalifornie ještě jde, ale dívat se na tu samou pipku pořád a pořád znova bych už nemusela. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t own love. Love owns you..“ Mírný jazzový vánek profoukne nad zkaženým pódiem newyorkského Brooklynu a hrajíc si s listy nástěnného kalendáře, dovane až kdesi k zapadlému bistru v arizonské poušti. Usaďte se pohodlně do sedaček, virtuóz Oldman, ač se mu lepí smůla na patu, přichází.. Velmi dobrý nápad s vypravěčem ve třetí osobě a černý humor vykompenzují kvantitu zvratů ve druhé půlce Medakova filmu, který svým melancholickým příběhem připomenul starou pravdu, že až když člověk něco ztratí, teprve potom si uvědomí, jak moc to potřebuje. Tak snad zase 1. prosince, Gary… ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman ve své nejlepší roli... Hned po Air Force One samozřejmě. Scénář je bezchybný a příběh vás donutí přečkat celý film bez přestávky na WC i za tu nejvyšší cenu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nič nie je ako sa zdá. Ani z tohto filmu nebudete mať na konci taký pocit ako na začiatku, alebo naopak. Už potom záleží, či sa vám na začiatku páčil alebo nie. Mne áno, aj preto bol záver trošku sklamaním. Prílišná zvratovosť, ani nie tak čo do počtu ako do veľkosti toho hlavného. Ale ak na prvý krát pochopíte 'kto je s kým', nebude problém. Inak je to celkom fajn thriller, Lena Olin ako záporáčka – majstrovský výber a či už budete Oldmanovi fandiť alebo nie, zahral to tiež slušne. Slušný je aj výsledok. 75%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skoda tohto filmu, mal dobry namet a zahrala si v nom spusta znamych hercov, co bol vlastne aj dovod, preco som si chcel tuto krimi dramu pozriet, ale sposob jeho natocenia mi vobec nesadol. Rozpravac Gary Oldman, ma svojim vysvetlovanim v pozadi s jazzovou hudbou skor uspaval, ako zaujal aj ked o jeho hereckych kvalitach prave v tomto filme samozrejme nemozem pochybovat, pre mna je to jeden z najlepsich hercov. James Cromwell a Ron Perlman si tu zahrali dohromady len par sekund, za to ma prekvapila Lena Olin, ktoru som spoznal v drame MR. JONES (1993) s Richardom Gereom a preto by mi nikdy nenapadlo, ze by som ju mohol vidiet v ulohe takej mrchy, aku si zahrala prave ona. Idealny film na zaspanie, ak si ho pozriete o jednej v noci v telke. Ibaze ja som mal to stastie, ze som nebol unaveny, za to som sa na minutaz filmu zial casto pozeral, co neznamenalo nic dobreho. ________ Gary Oldman - (Jack Grimaldi) +++ Juliette Lewis - (Sheri) +++ Will Patton - (Marty) +++ Michael Wincott - (Sal) +++ Lena Olin - (Mona Demarkov) +++ James Cromwell - (Cage) +++ Annabella Sciorra - (Natalie Grimaldi) +++ Roy Scheider - (Don Falcone) +++ Ron Perlman - (Jackov advokát) +++ Dennis Farina - (Nick Gazzara) +++ Produkcia: Eric Fellner +++ ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Huh, tak tenhle film je hodne naslaplej. Co zde Gary Oldman predvadi, je nad prumer drtive vetsiny hercu a i Lena Olin hraje svoji roli s nevidanym enthusiasmem. Scenari se neda nic vytknout a pribeh, zezacatku vyhlizejici nudne, je ve skutecnosti velmi prekvapujici a poutavy. Prakticky jsem se od tohoto filmu nemoh odtrhnout, coz se mi uz dlouho nestalo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman coby zkorumpovaný policista J. Grimaldy. Chlapík s neukojitelným apetitem resp. nutkavou potřebou ukojit kdejakou nenasytnou dámu resp. jámu, aby si nakonec uvědomil, že tu jedinou pravou, má resp. měl, po celou dobu vedle sebe. Leč na prozření už je příliš pozdě. (A)nebo ne? Romeo is Bleeding je netradiční neonoirovka s příjemným jazzovým podkresem, více než přesvědčivým G. Oldmanem a správně šílenou femme fatale L. Olin, jejíž zvonivý smích vás bude budit v noci ze spaní. Navíc, vidět její akrobatické číslo, při opuštění vraku auta, mistr útěků H. Houdiny, uzavřel by se před světem a ponořil do dlouhého tvrdého tréninku ._ Lehce nesoudržné, v prostřední části mírně rozvleklé, ale Medak to měrou vrchovatou dohání atmosférou, černým humorem, osudovostí, výtečným castingem a jako dobrý nápad se ukázal průvodce příběhem, v podobě vypravěče ve třetí osobě. Něco mi říká, že jsme se neviděli naposledy. Zajímavý komentář (pro mě): Gilmour93 ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Moje divácká zkušenost s Romeem, který krvácí by se dala rozdělit do tří fází. 1. fáze – návnada, čili název. Ten mne zaujal hned ve dvou rovinách. V žánrové (krev/detektivka/ + Romeo/vášeň/ = film noir) a deterministické (není každý Romeo už ze své podstaty postava tragická, čili nutně též krvácející?). 2. fáze – „zaháknutí háčku“ pomocí žánrových propriet, jazzové hudby, nápadité práce s vypravěčem a v neposlední řadě skvěle vymyšleného flashworwardu (kdy je hned z počátku filmu na vteřinu ukázán jeden z nejbizarnějších momentů, ke kterému se divák nedostane dřív, než v poslední třetině příběhu). 3. fáze – vylovení z vody a naporcování pěkně za syrova, o které se zasadily především dva elementy. Lena Olin hrající over-the-top femme fatale a maniakální ruskou vražedkyni v jednom a pak také věčně nenažraný/prohnilý polda Gary Oldman, kterému už od počátku příběhu nevyhnutelně zvoní hrana (jen tak mimochodem, toho detailu jste si možná všimli – oni skutečně vyzvánějí v pozadí zvony a to pokaždé, když se v příběhu stane pro Oldmana něco osudového (osudově špatného) – kupříkladu při scéně rozhovoru s mafiánským bosem, nebo když se jeho manželka modlí své litanie za prachy). Jinak pokud to není na první pohled zřejmé, můj komentář má strukturu rybaření z žánrových důvodů. Není ostatně každý film noir pouze jednou velkou hrou na lovce a kořist? ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se tak s nadhledem usmívala, všechno plynulo logicky a s fortelem, úsměv mi zmizel až mu uřízli tu patu a v závěru jsem měla slzy v očích, protože ať udělá cokoli, happy end si zaslouží. Ale tohle můžete zase brát jako můj nekritický přístup k dotyčnému herci, kterému zdatně sekundovala ďábelská Mona / Lena Olin. Možná tento film má nějaké chyby, o nichž psali předešlí uživatelé, ale já je nevidím. Je v něm vše, co má být, dokonce i název je příznačný :-), je to prostě Romeo, který se zamotá do svých plánů a přestože to "ve zdraví" přežije, štěstí je fuč, zbyde jen prázdno v duši aneb měl všechno, nemá nic. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Lena Olin je zvláštna žena. Spája sa v nej zjavná zrelosť s koketnosťou lolitky. Rada hráva excentrické exhibicionistky, čomu nie je inak ani v tomto prípade. Poznám človeka, ktorému príde vyslovene nesympatická. Ja si však začínam myslieť pravý opak. Napriek tomu pre mňa predstavovala jednu z mála nedokonalostí v Romeovi. K môjmu vyššie spomínanému opisu si môžete pridať ešte fakt, že tu hrala gangsterku a obraz nebezpačia, ktoré z nej vyžarovalo, vám môže byť jasný. Aj tak sa mi ale ťažko prehliada nereálnosť postavy záporáčky, ktorá keď robí zle, smeje sa pritom na plné hrdlo. Toto je snáď doména rozprávok, nie? Inak hrala presvedčivo, to radšej nevynchám, aby ste ma nepochopili zle. Juliette Lewis je nemenej zaujímavá žena, z ktorej tiež evidentne srší sexuálna energia. Fyzický opis Garyho Oldmana už nechám na dámy, no zahral klasicky dobre. A Peter Medak je pre mňa neznámy režisér, ktorého budem po tomto zážitku rád spoznávať. Zápletka filmu bola totiž nakombinovaná tak hutne, až som mal pocit, že jednotliví hrdinovia občas ani sami nevedeli, na ktorej strane zákona práve stoja. Nazval by som to neo-noir. Kvalitný neo-noir. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lena Olin jako totálně ujetá a šílená ruská "zabijačka" jako kdyby vypadla ze Sin City nebo z nějaké Tarantinovky, Rodriguezovky apod. Bez sentimentu si uřízne ruku flexou a ještě se tomu šťastně směje, kakaja to ženščina... Její postava mě sice nadchla, ale zbytek filmu mě příliš nebavil. Bylo to celé příliš překombinované, vyumělkované a tak chtěně "noirové", až to působilo křečovitě. A pohřbívat mrtvolu pod okny věžáků v parku pod Brooklynským mostem bylo opravdu extrémně pitomé (snad to ale měla být nadsázka). Sciorra, Scheider a Wincott se mi sice líbili, zajímavý byl v menší roli "mladý" Ron Perlman, ale Oldman byl strašně nesympatický sr.č a Juliette Lewis mi byla protivná jako vždycky. Ani kvůli Leně Olin v postroji s umělou rukou tomu nemůžu dát víc než průměr. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mně stále oříškem.Když jsem ho viděl poprvé,připadal mi popravdě řečeno trochu nudný.Potom jsem ho viděl podruhé a byl lepší.Už vůbec ne nudný.A teď nedávno jsem se na něj díval potřetí.Připadal mi vynikající.Úchylný a zvrhlý svět a vněm i když zkorumpovaný,tak zoufalý policista ve ztvárnění vynikajícího herce Garyho Oldmana,který se dokáže vžít do Grimaldiho veselého i zoufalého a bojujícího o život.A tak dnes můžu dát filmu 4 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama