Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po poněkud nedůstojném propuštění z vojenské akademie se Michael Tremayne (Michael Crawford) nechá bratrem Davidem (Oliver Reed), bývalým vojenským expertem, oslovit k výstřednímu odvetnému kousku: Zkoušce národní bezpečnosti! Nejprve společně připraví sérii nastražených bomb, o nichž vždy s předstihem informují policii. Když dostatečně okoukají všechny nezbytné bezpečnostní procedury, převlečeni za pyrotechniky vyráží „zachránit" poklad nejcennější - britské korunovační klenoty! (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dva bývalí vojáci se po vyhození z armády chystají využít svých pyrotechnických a strategických zkušeností a ukrást korunovační klenoty. Fajn, to znělo slibně. Film ale ztrácí spoustu času podružnými epizodami před velkou akcí. Asi u páté bomby, kterou Oliver Reed a Michael Crawford kamsi nastražili, aby zmátli policii, už jsem se povážlivě nudil. Další věcí, která mi nesedla, je motiv jejich zločinu - nechtějí královně sebrat hračky pro vlastní obohacení, ale proto, aby takto krkolomným způsobem poukázali na chyby v bezpečnostním systému a nekompetenci lidí, kteří jsou za něj zodpovědní. Obecně nemám moc rád, když se do komedie násilně implantují společensko-kritické ambice a ty, které mají The Jokers, už navíc působí dost omšele. Film zřejmě velmi adresně naráží na soudobou britskou politiku a dokonce konkrétně mluví o tehdejším premiérovi i lídrovi opozice. Pokud někoho těší filmy, které otevřeně reflektují politickou situaci své doby, asi film ocení lépe než já. Já jsem bohužel doufal v klasický heist movie a ten jsem dostal tak napůl. 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, velka skoda, mainstreamom zdenerenovane ovce cumia tak akurat na vsetky tie pitchoviny jako su Tchor, Kapitan debilita / upozornujem, ze to nepochadza z mojej hlavy - je to odverbala, ktory nazval Kapitana Amerikou ako Kapitan Homokokot, nehovorim, aj ja som dajaku cast nadhodnotil abych mohol oddychnut pri dakej oddychovke, kde si mozog moze vziat dovolenku - a pritom sa da krasne vychcat,, vysrat a posekat travnik/ a povedzme oba Dedpuly. To planoby mainstreamove, teda pre mna, divaka, ktory sice nerozumie filmu, ale pozna filmovych velikanov ako Welles, Hitchcock, Spielberg, Antonioni, kapra, Bergman atd atd. No tuna sa reziser Winner /Death Wish 1 -3, Mechanik zabijak/ nijak nevyznamenal. Sice ide vysoko , ze kradez britskch korunovacnych klenotov, ale rezisersky je to bieda. Ovsem bieda je to i herecky, Oliver Reed a Michael Craford boli len umelo vlozene proflakle drzky, aby akoze divak mal pocit, ze sleduje zname tvare. Harry Andrews neviem kto je, zo zenskych tiez jaxi nepoznam nikoho. Jo a pri tychto raritnych filmoch som zvyknuty, ze tu najdem komentar Karlosa80, jak tak pozeram, Karel to asi este nevidel 56 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem podobně jako kolega Oskar měl zpočátku velký problém s motivem a filmu jsem moc nerozuměl, se začátkem přípravy té skutečné Akce jsem už měl jasno a znáte to asi, jste-li příznivci filmů o loupežích nebo naplánovaných akcích - když to má spád, máte chuť tleskat jako malé dítě. Oliver Reed skvělý, ale Crawfordovi ještě musím přicházet na chuť, ostatně se mi to nepovedlo ani tady. Film se sám žertem řadí mezi "swingin´London" (mluví se o tom ve filmu), ale ve skutečnosti tam porcí hudby a samozřejmě cenných londýnských exteriérů patří. Klasický motiv loupeže, jen s poněkud netypickými prvky. Potěšil Harry Andrews a samozřejmě krásné ženy. ()

Zajímavosti (1)

  • Kenneth Colley v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama