Reklama

Reklama

Bad Luck Blackie

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 1949, 7 min

Režie:

Tex Avery

Hrají:

Tex Avery

Obsahy(1)

Veľký buldog sa vyžíva v terorizovaní malého mačiatka. Pri jednom z mnohých útokov na mačiatko sa objaví čierna mačka, ktorá mačiatku daruje píšťalku. Píšťalka privolá čiernu mačku, ktorá prejde cez cestu buldogovi a tomu sa prihodí nešťastie (padne mu predmet na hlavu). Buldog je však nenapraviteľný a chce magickú pišťalku eliminovať a pomstiť sa mačiatku. (pravo)

(více)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neubližujte malým koťátkům, sic budete trpět jako pes. “Tomajerryovsky“ brutální (a)moralitka je založena na neustálém padání předmětů, což by nebylo až tak nezvyklé, kdyby ony předměty nepadaly výhradně na hlavu bulldoga, k jehož nejoblíbenějším činnostem patří šikana menších tvorů. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Utešená animovaná streštenosť o mačiatku, ktorému pomôže zastaviť týranie sadistického buldoga až píšťalka darovaná pouličným čiernym kocúrom. Každé zapísknutie privolá čiernu mačku, čo prebehne cez cestu pred očami násilníka a spôsobí mu tak, na základe klasickej povery o nešťastí privolanom čiernou mačkou, bolestivú galibu . Napriek veľmi jednoduchému deju a opakovaniu gagov, krátky animák dokáže pobaviť originalitou spracovania predvádzaných pádov rôznych predmetov na hlavu a variabilitou foriem prechodu čiernej mačky popred fúzy nasrdeného psiska. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad víceméně stejný jako v jednom z dílů Toma a Jerryho, ale provedení jinačí (inu Tex Avery) a vyznění ještě jinačejší. Fascinující, kolik věcí může dopadnout na psí hlavu, aniž by to člověka začalo nudit. ()

Reklama

Reklama