Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady recyklátů, které těží z kultovního opusu Johna Carpentera a jak se podle předchozích pokusů dá čekat, ani šesté pokračování nemá ambice upadající laťku kvality pozvednout někam výš. Krom o poznání brutálnějších vražd se nemusíte strachovat, že by film přinesl něco nového, snad krom do nekonečna nastavovaného rodokmenu a rodinných souvislostí, aby bylo kde brát, když v tom předchozím díle pokaždé zemřou všichni, co by dávali naději na další pokračování. Dost silně pochybuju, že samotní tvůrci se v tom sami vyznají. Hodnocení spíše z nostalgie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už konečně nechají Michaela Myerse odpočívat v pokoji, ale to by jeho jméno nesmělo být tak uznávanou a prodejnou značkou. A tak byla jen otázka času, kdy se zase najde někdo, kdo natočí další pokračování této pomalu skomírající série. Když John Carpenter natočil původní Halloween, spustil hotovou lavinu šílenství a slasher coby hororový subžánr zažíval opravdu zlaté časy. Je tedy až s podivem, že dovolil svým následovníkům zajít až tak daleko, aby doslova každým dalším dílem prznili jeho skvostný výtvor. I zde jsme se dočkali nového režiséra a bohužel se ukázalo, že Joe Chappelle nebyl vůbec dobrou volbou. On za to ale mohl hlavně samotný scénář, který je největší slabinou tohoto filmu. Přitom samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. Už od prvního dílu většina diváků přemýšlela, co bylo tím hnacím motorem Michaela Myerse v jeho vražedném šílenství a jak to že tolikrát přežil vlastní smrt. Onen mysteriózní nádech okolo tohoto tajemství byl tou správnou ingrediencí v nejrůznějších teoriích a samozřejmě nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o staré keltské mytologii a rituálech (snad v každém díle této série přišlo na nějaké ty narážky). No a tak se chlapci (tvůrci) rozhodli vše vzít do svých rukou a divákům to pěkně „nasolit“. Bohužel to udělali opravdu nešetrným způsobem, kterým spíše většinu lidí dost znechutili. Nemluvě o tom, že si opět nelámali hlavu s předchozími díly a spoustu věcí si překroutili, jak se jim to hodilo, neseděli datumy, rodina Strodeových vypadala jako by o Michaelu Myersovi slyšeli poprvé – přestože adoptovali hrdinku prvního dílu a podobně se chovala i většina obyvatel nechvalně známého městečka, které si dle historie prošlo několika masakry. Ono těch nelogických věcí tam byla celá řada a nerad bych více spoileroval. Za velkou škodu považuji absenci Danielle Harris, kterou neobsadili do role Jamie kvůli požadavkům na honorář (5000 dolarů se jim zdálo moc, když už tam tato postava hrála jen několik minut). Za to Donald Pleasence tam vydržel až do samotného konce a je obrovská škoda, že tento vynikající herec bohužel krátce poté zemřel. Osobně bych šestému dílu dal jen něco mezi 30-40%, protože mě to moc nebavilo, slušných mordů tu bylo jen pár, kupilo se jedno klišé za druhým, atmosféra taky nic moc, ale jen kvůli tomuto panu herci a stálici této série dám o těch 10% navíc. Což znamená klasický průměr, i když si to šestka nezaslouží…50% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Padající listí nám napovídá, že přišel podzim a s ním i tajemný svátek Halloween, svátek , který má své kořeny v keltské mytologii. Je to noc plná magie. S příchodem tohoto svátku nabývá Michaelova touha po zabíjení největší intenzity. Chladnokrevná mašina na zabíjení se nám opět vrátila. Tvůrci se rozhodli keltskou mytologii využít a postavili na ní tento příběh. Chtěli Halloween oživit. Mě se toto oživení zrovna moc nezamlouvá. Neměli sem Kelty vůbec zaplétat. Tajemná sekta tu posobí jako pěst na oko. Tenhle film je prokletí už samo o sobě, tak proč proklínat Michaela. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ je krásnou ukázkou toho, jak nastavit sérii ve smyslu kvantity, ale naprosto se vykašlat na kvalitu. Je zde snaha trochu oživit sérii, o tom žádná, ale je to provedeno cestou, která není právě z nejlepších. Vytvořené nové mytologii ubližuje tomu, co bylo doposud vytvořeno a dělá z toho přeplácanou slátaninu, což je velká škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud nelze najít žádné schopné tvůrce, kteří by svedli vymyslet, napsat a natočit pokračování série Halloween aspoň v přibližné kvalitě prvních dvou dílů, vezmu tedy zavděk pokračováním v této formě, tedy ve formě roztomile lobotomizovaného blábolu. Konstelace hvězd v podobě keltské runy (sic!) "trn", která se občas o Halloweenu objevuje (sic!!), zapříčiňuje zjevování se Michaela Myerse - no není to sladké? K tomu trochu satanismu a je biják jedna báseň. V hlavní mužské roli totální ocas, který je ale tak hrozný, že je vlastně zábavný, v hlavní dětské roli jeden z nejodpornějších dětských herců kterého jsem v životě viděl (ta jeho otřesná tlama fakt stojí za vidění), a pozor - v hlavní ženské roli opravdu naprosto mimořádně luxusní zrzka! Za ní je také ta třetí hvězda. Ideální mozkovýplachový film při jídle či před spaním. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 15,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pracovní název byl "Halloween 666: The Origin of Michael Myers". V Americe můžeme vidět i název “Hall6ween". (Stocki)

Reklama

Reklama