Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak asi takhle. Dejme tomu ještě první polovina tohoto filmu by mohla klidně aspirovat jako další epizoda seriálu Akta X. Pravda, trochu slabší epizoda, ale přece jen se ještě pokouší o nějakou "hustou" atmosféru. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví "exorcista" Peter O'Toole to začne jít s dějem nápadně rychle s kopce, tvůrci se snaží diváka ohromit ne atmosférou, ale triky (mimochodem směšnými) a celý příběh, poměrně slušně započatý, se tak rozplizne nakonec v cosi neidentifikovatelného a s hororem nic společné nemajícího. Btw. - jako producenti jsou uvedeni bratři Weinsteinovi - není hold každý den posvícení... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,755,333Tržby Celosvetovo $-║ Príbeh do stratena, akoby nevedel kam sa ma po prvých 15minútach uberať. Aspoň že to obsadenie bolo na pohľad pozerateľné(Joanna Going, Rose McGowan). Film akoby chcel čerpať atmosféru zo všetkých možných horrorových delikates ako napríklad Votrelci, či barz aj seriálu Akty X ale pre neobratnú réžiu mu to proste nejde. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Právom zabudnutý pohrobok vtedajšej Novej vlny slasheru (séria Vreskot, Fakulta, Halloween: H20...). Čo musím bezpodmiečne uznať, to je fak dobrý kasting. Potom ma potešila výprava záhadne vyľudneného mestečka a atmosféra z toho plynúca. Nebolo to nejako extra mrazivé, ani kubrickovsky znepokojivé (pretože Joe Chappelle), ale je to fajn. Nenáročné, ale príjemne béčkarské. Avšak akonáhle sa začne "niečo" diať, ide všetko dole vodou a hore vodou to už ísť nezačne. Samozrejme nesmú chýbať logické hovadiny (lekárka policajtom zakáže privolať pomoc kvôli možnému infikovaniu, ale ako jej napadlo, že VÍRUS by mohol človeku ODSEKNÚŤ HLAVU, to už nepovie). Takže prvá polovica relatívne super, ale druhá hrozná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kniha je docela čtivá a napínavá, film je nevýrazný, nemá šťávu a brzy upadne do nudy, z níž vás vytrhnou jen nechtěně komická bizarní stvoření jako obří krvelačná můra. Silné obsazení, to je ale bohužel asi tak vše a snad nemusím dodávat, že je to trochu málo. Rád bych kdyby se zfilmoval jeho Příchod noci, kde woodoo mág likviduje mafiánskou rodinu, to je docela husté. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď pozvala Jenny svoju mladsiu sestru Lisu do svojho príbytku, aby si v malom vidieckom mestečku Snowfield odpočinula od ruchu veľkomesta, ani vo sne ju nenapadlo že budú obe za pár hodín v obrovskom nebezpečí. 400 pôvodných obyvateľov počas zimnej sezóny zmizne buď bez stopy, alebo je brutálne zavraždených. Jediným kto je nažive je miestny šerif a jeho dvaja pomocníci. Kým ten spočiatku dúfa v prešetrenie mnohopočetných prípadov a volá o pomoc armádu, starosť by mal mať s niečím iným. Tento nepriateľ totiž nie je len tak hocijakým nepriateľom. Ben Affleck sa hodí na túto rolu asi tak ako ja na cyklistiku. Harward + niekoľko rokov v FBI, kedy to stihol keď vyzerá jak 15 ročný? No musím uznať, na koniec 90 rokov nie najhoršie scifi s pár peknými zábermi a maskami. Škoda len, že sa neobjavilo viacero gore scén, ktoré by snímok dostatočne osviežili. Kým úvodná polovica bola vďaka atmosfére celkom slušne spracovaná, tá druhá zráža kvalitu filmu o level nižšie. Je to škoda, lebo toto mohlo byť vydarené, nezávislé pokračovanie Aktov X - 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dal se čekat dobrý film od režiséra, který v dokázal natočit hodně špatný díl jak Hellraisera, tak Halloweenu? No, samozřejmě že nedal. Jedná se o hloupost kolosálních rozměrů, která se snaží parazitovat na Slizu, půjčila si pojízdný přívěs z Univerzálního vojáka a celkově uráží logiku nás všech. Je to celé špatně natočené a basta. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi v poušti. Množství pohřešovaných lidí a nikdo neví, co za jejich odliv z městečka může. Jen hrstka obyvatel v čele se šerifem čelí invazi čehosi, co není z tohoto světa. Boj o život může začít. Až příliš luxusní obsazení na béčkový film pracující s prostředky áčkového bijáku. Každý jistě zareaguje na Bena Afflecka v hlavní roli hororu, který nemá v jeho filmografii markantní zastoupení. Film se vybral akční cestou a ten, kdo by čekal větší počet lekaček, by měl vyhledat jiný horor. Rozjezd je pomalejší, ale napětí visí ve vzduchu a postupně se situace bude přiostrovat až bude hustější a hustější. Přece jen je znát, že film už vznikl na konci devadesátých let, a tak speciání efekty, ani způsob režie, příliš neohromí. Dnes už je přece jen divák v hororech se scifi prvky zvyklý na větší terno. Množství scén je tady zdařilých, tempo nevyrovnané, ale snaha o dynamiku i rozpohybování děje, je více než zjevná. Affleck si vyzkoušel hororový žánr a později se přesunul k náročnějším věcem. Tenhle snímek je už trocho zapomenutý. Přesto se hodí na váš filmový stůl, pokud jste ochotni vypnout mozek a pustit se do likvidace toho neřádu, co se ve městě usídlil, se šerifem a spol. Mé hodnocení: 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda dát tomu filmu 1* až Odpad je celkem blbost... Ten film má ze začátku skvělou atmošku která se sice ztratí ale člověk se také rozhodně nenudí..... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, já vim, že to strašný a že to knižní předlohu uráží, ale mně se tenhle film, v mládí tak moc líbil a fakt sem se při něm bál. Navíc bubáka, tak trochu zastínil Liev Schreiber, který už od začátku, působil dost démonicky. A jo, veze se to, částečně na těch známějších hororech a snaží se z toho těžit, ale ty chapadla, sliz a další ohavnosti, sou prostě super, gore je dost výrazné a v tomhle ohledu se film, nemá za co stydět. Bonusem je Ben Affleck, který běhá po městě a dělá šerifa, to je prostě, tak moc...........tak hrozně moc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že si takhle špatný scénář napsal sám Dean Koontz. Směšné dialogy ovšem přebila příšerná režie. Na druhou stranu, docela jsem se zasmál. Je to to správné hodnocení pro horor? ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku má film fakt geniálnu atmosféru. Opustené mesto, rôzne zvuky a pár mŕtvol. No ako film ubieha tak sa z neho stáva čoraz väčšia sračka. To hlavne kvôli veľmi priemerným hercom, škaredým postavám a ich, miestami až smiešnym, nelogickým správaním. Po technickej stránke sa jedna o dobrý film, či už v digitálnych, alebo gore efektoch. No na konci je to už také americké klišé, že aj bez pozerania sa dá odhadnúť záver... 60%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek byl fakt dobrej, jenže pak už jsem to moc nepobíral. Závěr byl směšnej a ta druhá je za McGowan. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jako (nutno dodat slabší) epizoda Akt X nebo Krajních mezí by se to možná dalo skousnout, ale na celovečerák je to fakt málo. Obsazení to má sice namáklý, ale po celou dobu se mě zdálo, jako kdyby to nikoho z nich ani moc nebavilo (vím, u Bena Afflecka se to těžko pozná :P). Ani se moc nedivím, že Phantoms zapadli do těžkého hororového průměru, zhruba od šedesáté minuty jsem začal klimbat a měl co dělat, abych to dokoukal do konce. Takže 1* za ujetého Schreibera a 0.5* za Rose (která tu ovšem taky byla taková nějaká mimo). Nuda nuda šeď šeď, 1.5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně mě překvapilo nízké hodnocení toho filmu na internetu, přestože vůbec nejde o špatný kousek. Koontzovu knihu jsem nikdy nečetl, takže nemůžu srovnávat, jak moc se tvůrci drželi předlohy, ale příběh samotný na mě zapůsobil docela kladně. Souhlasím však s názory, že první polovina filmu je skutečně mnohem lepší a poutavější, než ta druhá. Zvláště pak navozenou atmosférou a spoustou otázek, které se vám začnou honit hlavou. Liduprázdné městečko, divné zvuky a podivně vypadající mrtvoly (teda těch pár, na které narazíme). Co se tu sakra stalo? Bude za vším skutečně nějaká epidemie, nebo snad nějaký sériový vrah? Dokázal by však zabít všechno živé během jednoho dne? Než dostaneme alespoň zlomek odpovědí na tyto otázky, můžeme se (teda hlavně pánové) kochat pohledem na dvě pohledné herečky a dámy budou následně odměněny příchodem Bena Afflecka a Lieva Schreibera. Ten první se téhož roku objevil i v Armageddonu a své charisma se snažil prodat i zde, ten druhý se zhostil role bláznivého zástupce Stua opravdu velmi dobře. Dost bylo ale kochání a následně přejdeme rovnou k akci. Na scéně se objeví nejen podivný létající tvor a vojáci v čele s doktorem Peterem O'Toolem, ale i napodobenina psa, která se postará asi o nejpůsobivější scénu z celého filmu. Tím však byli klady tohoto filmu zřejmě vyčerpány, protože se následně dostáváme do druhé fáze příběhu, která mě už tolik nebavila. Následný boj s Fantomem už sebou přinesl spoustu nelogických a dost přehnaných situací, navíc i samotná atmosféra začala pomalu skomírat. Objevila se celá řada nudnějších pasáží a některé z nich dost zaváněly trapností. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik sci-fi hororu smutne konštatujem, že Phantoms je filmom žalostne nedoceneným. V podstate ide o akúsi multižánrovú zmes Veci, Invázie zlodejov tiel, Slizu či dokonca Vojny svetov, napriek tomu však Phantoms nepôsobí neoriginálne či vykrádačsky (v konečnom dôsledku sa ani neopiera o nejaký narýchlo napísaný scenár, ale je adaptáciou románu Deana Koontza z roku 1983). Snímka disponuje hviezdnym hereckým obsadením (Affleck, Schreiber, McGowanová, O'Toole), ktoré ale v dobe jej natočenia ešte zďaleka tak hviezdne nebolo, solídnymi špeciálnymi efektami a pokúša sa aj o hlbšiu myšlienku (nie neúspešne). Hororové pasáže sú vydarené a Liev Schreiber si ako slizký záporák počína obstojne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle dělá film medvědí službu knihám. Člověk uvidí nějaký film a pak po knize nesáhne, protože film byl nuda a blbost. A kniha je přitom přesný opak. Tak, jako v tomto případě. Film celý příběh značně zjednodušuje, bere mu veškerou atmosféru a napínavost. Hudbu, jako byste už někde slyšeli, triky nic moc. Navíc, Rose McGowan tu z některých úhlů vypadá trochu jako Michael Jackson. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek, který od samého počátku filmu buduje opravdu povedenou atmosféru. Námět mi hodně připomíná rukopis Stephena Kinga - opuštěný městečko, pár charakteristických postav, podivné zvuky a hlasy. Hlavně první polovina filmu graduje předpisově. Ta druhá už trochu ubere na intenzitě, ale celkový dojem ze snímku nepokazí ( alespoň to tak bylo u mne ). Je to temné, zábavné, zajímavé, dostatečně krvavé, místy pěkně vyleká a celkové rozuzlení nezklame. Má to samozřejmě i pár much, občasná hluchá místa, časté nelogické uvažování postav, ale stále nic nepřehlédnutelného. Pro mě je tohle určitě příjemné překvapení. 7/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jednohubka. Ináč to neviem nazvať. Pár strašidelno - akčných scén, pár hereckých hviezd a celkom dobre strávená hodinka aj pol je na svete. ()

Reklama

Reklama