Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle dělá film medvědí službu knihám. Člověk uvidí nějaký film a pak po knize nesáhne, protože film byl nuda a blbost. A kniha je přitom přesný opak. Tak, jako v tomto případě. Film celý příběh značně zjednodušuje, bere mu veškerou atmosféru a napínavost. Hudbu, jako byste už někde slyšeli, triky nic moc. Navíc, Rose McGowan tu z některých úhlů vypadá trochu jako Michael Jackson. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek, který od samého počátku filmu buduje opravdu povedenou atmosféru. Námět mi hodně připomíná rukopis Stephena Kinga - opuštěný městečko, pár charakteristických postav, podivné zvuky a hlasy. Hlavně první polovina filmu graduje předpisově. Ta druhá už trochu ubere na intenzitě, ale celkový dojem ze snímku nepokazí ( alespoň to tak bylo u mne ). Je to temné, zábavné, zajímavé, dostatečně krvavé, místy pěkně vyleká a celkové rozuzlení nezklame. Má to samozřejmě i pár much, občasná hluchá místa, časté nelogické uvažování postav, ale stále nic nepřehlédnutelného. Pro mě je tohle určitě příjemné překvapení. 7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Právom zabudnutý pohrobok vtedajšej Novej vlny slasheru (séria Vreskot, Fakulta, Halloween: H20...). Čo musím bezpodmiečne uznať, to je fak dobrý kasting. Potom ma potešila výprava záhadne vyľudneného mestečka a atmosféra z toho plynúca. Nebolo to nejako extra mrazivé, ani kubrickovsky znepokojivé (pretože Joe Chappelle), ale je to fajn. Nenáročné, ale príjemne béčkarské. Avšak akonáhle sa začne "niečo" diať, ide všetko dole vodou a hore vodou to už ísť nezačne. Samozrejme nesmú chýbať logické hovadiny (lekárka policajtom zakáže privolať pomoc kvôli možnému infikovaniu, ale ako jej napadlo, že VÍRUS by mohol človeku ODSEKNÚŤ HLAVU, to už nepovie). Takže prvá polovica relatívne super, ale druhá hrozná. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla fakt děsivá (já se na horory často nedívám, tak se nedivte), ale ta druhá už byla spíš nudná, než zajímavá a strašidelná. Myslela jsem si, že to ,,strašidlo'' bude aspoň trochu děsivější a ne že to bude nějaký soubor uhlovodíků nebo prostě něco podobného jako ropa. Takže půl napůl.... ()

topi 

všechny recenze uživatele

První půl hoďka fakt pecka, znepokojivá hudba, strach z neznámého zla, podivná úmrtí, vylidněné městečko. Atmosféra jak prase! Pak se to však zhoupne do mixu Věci a Slizu a celkově napětí upadá, ke konci už žádné není. Jaká škoda! Trikovou práci obstarala démonská trojice Kurtzman/Berger/Nicotero a ti nakombinovali mechanické efekty s digitálními, kde bohužel převládá CGI, jenž vyznívá až moc lacině. Je to fakt škoda, takhle zhatit perfektně budovanou atmošku a závěr vyloženě zamáslit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama