Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný broadwayský autor Ivan Travalian (Al Pacino) je najednou postaven před zdánlivě neřešitelný problém: manželka Glorie (Tuesday Weld) už to s ním nemůže vydržet a přes jeho prosby ho opustí. Nešťastník se tak musí sám postarat o pět dětí a navíc je ještě nucen pokračovat v přípravách na nákladnou premiéru divadelní inscenace. Ivan má pocit, že nedovede skloubit své pracovní povinnosti, vztah k broadwayské hvězdě Alici (Dyan Cannon) a péči o děti. Postupně si však začíná uvědomovat, že jeho prvořadou povinností je postarat se o své potomky a zároveň poznává, jak důležitý je normální rodinný život... (šubelinka)

(více)

Recenze (31)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Al Pacino rulezz!:) I komediální role mu nadmíru svědčí. V této komedii mi několikráte svými výstupy přivodil záchvaty smíchu. Film dávali v TV někdy okolo půl druhé hodiny ranní a Al se bez problémů dokázal postarat o to, aby mě nepřepadla únava. Scéna, v níž dává pusu na dobrou noc svým potomkům ve mně vzbudila toužebné přání, že bych od něj taktéž chtěla dostat pusu na dobrou noc:) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, místy však lehce zdlouhavé. V žebříčku tradiční produkce nadprůměr, ve srovnání s jinými Pacinovými filmy ale Author! Author! nijak nevyniká. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Big Al toho v osmdesátkách mnoho nenahrál a jediný pamětihodný snímek z té doby je nesmrtelný Scarface. Pokud jde o jeho herecké umění může být divák naprosto klidný. Výkon který předvádí i v téhle romanťárně v pohodě splňuje parametry. Autor! Autor! není možná nějaká mega pecka v jeho filmografii, ale určitě by jej každý fanda tohoto vzrůstem malého ale výkonem velkého herce neměl minout. 60% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Právem polozapomenutý snímek, u něhož jsou jakékoliv hromady ovací zcela vyloučeny, nejen kvůli velmi silné konkurenci(Tootsie), ale tenhle rodinný kýč bez jakékoliv zajímavé scény, či dialogu nemá opravdu moc co nabídnout. Během projekce jsem se jen párkrát pousmál a často jsem měl nutkání sledovat hodinky, než film. Zdlouhavé, bez emocí, a sociální cítění jsem tu nikomu nevěřil. Chudák Pacino to celé táhnul sám. P.S:Důrazně doporučuji originální znění, dabing (obzvláště Al Pacina) může způsobit nevyléčitelný zánět uší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se dá film nazvat komedií, nejednou jsem si při jeho sledování vzpomněl na legendární drama "Kramerová vs. Kramer", přestože jsou kvality obou snímků nesrovnatelné. Dramatický příběh Kramerových je nezapomenutelný, u tohoto snímku jsem na konci nevěděl jak začal a Pacino to nedokáže zachránit. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se jak děcko na další nikde nesehnatelný film od Al Pacina do mé osobní sbírky. Těšení poněkud splasklo při pohledu na milovanou maminku. Složitá rodinná anamnéza měla být nejspíš komickou složkou děje, ale u mě tahle paní učitelová na útěku nepochodila. Ta ženská mi byla nesympatická od začátku, říkala jsem si, kde tu babu nepříjemnou vyhrabali, chemie mezi ní a Ivanem vůbec nefungovala. No a instinkt mě nezklamal. Tak hnusnou anetickou necitlivou mrchu jsem ještě nikdy (naštěstí) nepoznala. I když Al opět dominoval, především v dramatických scénách (rozkošná Debie, premiéra hry se synem), přes tu odpornou ropuchu se nepřenesu. Skoro si říkám, jestli není příběh z pera Ivana Travaliana, protože ten je rozhodně lepší herec než spisovatel. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Povedal by som až strhujúca komédia, líznutá strešteným humorom, čo sa veľmi do Al Pacinovej filmografie na prvý pohľad veľmi nehodí. Ale v tomto prípade to vyšlo. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film mě moc neoslovil,ale není to zlé.Al Pacino bojující o dobré klima v rodině a zároveň dobrou divadelní hru -to neurazí ,ale ani nenadchne.65% a tři hvězdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Hiller to robí srdečným, priateľským a niekedy aj roztomilý spôsobom, ale neprebieha to veľmi rýchlo. Tempo filmu je proste pomalšie. 6/10 ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1983 : NOMINÁCIE (1) : Najhoršia pieseň - "Comin' Home To You (is Like Comin' Home To Milk And Cookies)". ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Viděno s Dabingem... Pěkná rodinná komedie se skvělým Al Pacinem. V oreginále jsem to bohužel nenašel, ale dabované to obsahovalo spoustu vtipných hlášek :) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v roli divadelního tvůrce a otce. Ani jedno mu moc nejde a v roli manžela totálně propadl, ale vše dobře dopadne, děti ho budou mít rády, jeho hra bude mít úspěch a zbaví se neskutečný svině v podání své manželky, kterou bych na jeho místě po prvních deseti minutách filmu vykopnul ze svého života. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemná a oddychová rodinná komedie, kterou kupodivu netáhne pouze Al Pacino. Ovšem zde opět dokazuje, že zahraje naprosto věrohodně úplně každou roli. Nejdůležitější je, že jsem se ani chvilku nenudil, i když scénář není kdovíjak úžasný. Solidní 4 hvězdičky. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Oproti jeho největšímu konkurentu (Kramerová vs Kramer) jsem se méně nudil, ukázal bych víc z normálního života Al Pacina. Film končí dobře, ale 2 části (boj o děti a boj o hru), na které se snímek dělí, jsou hrozně nevyrovnaný. Především se režiséru nepovedly přechody mezi jednotlivými částmi. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné to bylo. Je to trošku upgradovaná Kramerová vs. Kramer s tím že hrdinu opouští žena, která to dělá pravidelně, těch dětí co mu zbydou na krku je pět, většina není jeho, jsou tu bývalí otcové, nový přítel exmanželky a je v tom místy takový chaos, že to řeší i policie :) A do toho hrdina píše hru, má deprese, hádá se s režisérem, producentem, spí s hlavní herečkou a děsí se premiéry. Místy pěkné, místy dramatické, místy vtipné a vše to drží pohromadě Al Pacino. Pacino hrával v kriminálkách či dramatech, ale v tomhle filmu mě ani nenapadlo, že to není herec z rodinných komedií či filmů Woody Allena, tak moc byl přirozený... zkrátka úžasný herec. Děti taky sympatické a já jsem spokojený na 4*. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v rodinné komedii? I tohle funguje. Al zde hraje divadelního autora, což je mu dost blízké, protože jeho láska k divadlu je všeobecně známá a v dramatičtějších scénách opět exceluje. Tu jeho manželku předpokládám za matku roku nezvolí. ()

Reklama

Reklama