Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Recenze (111)

prasokote 

všechny recenze uživatele

Tak nějak to chodilo před lety, a ono se v podstatě nic nezměnilo. Denní náplň feťáka v době před cca 40 lety se nijak neliší od současnosti. Tyhle typy filmů jsou tím pádem vlastně pořád v něčem stejný, nemají už moc co nového nabídnout. Herecké výkony skvělé, ale to je tak asi celé. Jediná scéna v tomhle filmu, která ve mě vyvolala nějaké emoce, byla ta se štěňátkem. Holt těmhle špínám děti a zvířata do ruky nepatří. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

The Panic in Needle Park, snímka režiséra Jerryho Schatzberga z roku 1971, rozpovedá príbeh o drogovo závislých existenciách v newyorských uliciach. Námet, ku ktorému sa filmový svet (rád) vracia, sa zameriava predovšetkým na postavy, obzvlášť potom na pokrivený vzťah Bobbyho (Al Pacino) a Helen (Kitty Winn). V autentickom špinavom New Yorku sedemdesiatych rokov dvadsiateho storočia, ktorý dokáže skvelo vyniknúť vo viacerých iných počinoch z tohto obdobia, Schatzberg prináša dielo, ktoré má potenciál, ale nedokáže ho naplno využiť. Najväčšmi potom snímka dopláca v príbehovej rovine, snažiacej sa na jednej strane šokovať (minimálne diváka v čase, kedy mal film premiéru) a na druhej strane pracovať s psychológiou postáv. V konečnom dôsledku však ani jedno neprináša vytúžený efekt, teda dostatočne diváka zaujať. Zo začiatku síce príbeh pôsobí potenciálne, ale postupne upadá do viac než stereotypnej podoby s narkomanmi uprostred, ktorá obsahovo neponúka nič výrazné a nič, čo by stálo za pozornosť, vďaka čomu divák stráca záujem prakticky o celý film. To isté možno povedať aj v súvislosti s postavami. Vzťah Bobbyho a Helen je napriek všetkému tým najpozoruhodnejším, čo Schatzbergov film ponúka, ale nedá sa tvrdiť, že je to nejaká sláva. Obrovskou premrhanou príležitosťou je takisto nedostatočné využitie newyorských exteriérov. Tých niekoľko scén, v ktorých sa objavujú, nie je dosť, pričom práve v takto ladenom filme by dozaista dokázali skvelým spôsobom podfarbiť celkovú atmosféru príbehu. The Panic in Needle Park predstavuje dielo, pri ktorom divák tuší, čo od neho môže zhruba očakávať. Sto a prvý príbeh o drogovo závislých je však v tomto prípade neveľmi zaujímavým a nevýrazným počinom s nevyužitým potenciálom predovšetkým v rovine výpravy. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, že být namočený v drogách je jako chodit v začarovaným kruhu, ze kterého není cesty zpět. Už první záběr na Al Pacina a jeho machrovskou chůzi v tomto filmu dává divákovi jasně najevo, že má co dočinení se sice začínajícím, ale neobyčejným hercem, který toho ve svém hereckém životě ještě hodně ukáže. A taky, že ukázal. ()

Tomket 

všechny recenze uživatele

Syrový film o narkomanech z post-šedesátých let. Dojezdová vlna se týká i dvou zamilováných(Bobby - bravůrně zahrál Al Pacino a Helen - Kitty Winn), jejichž příběh je situován do společnosti žijící v prostředí šedé křižovatky nedaleko Broadway, přezdívaný jehlový park. Film pochmurně zobrazuje každodenní nutkavé potřeby, sílu závislosti a způsoby, jak se hlavní hrdinové s ní vypořádavají. Líčení prostředí bez hudby, dvouminutové tiché nastřelování, pouze reálné zvuky - pískot z brždění vlakových souprav, automobilové dopravy ect. přidává na prožitku. Utahující smyčkou bezvýchodiska končí i film. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

90% Pěkně nepřijemnej film o tom jak snadno se dá naskočit na drogový kolotoč, ale vystoupit z něj je prakticky nemožné. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

...jakkoliv se to může zdát neuvěřitelné, zde nemá první housle v rukou Al, nýbrž jeho skvělá partnerka Kitty Winn. Její silně sugestivní projev mladičké naivně hloupoučké zamilované dívenky, za kterou si po právu odnesla zlatou palmu z Cannes, věrohodně ilustruje pozvolnou morální a sociální degradaci slušně vychované dcerky ocitající se ve společnosti narkomanů, laciných žen a zlodějíčků. Nicméně " Ten malej, uřvanej", tedy Pacino nezůstává někde v pozadí. Zhostil se role "smažky" s obrovským nasazením, jak by od něj asi každý očekával. Když jsem nedávno shlédl Letterman Show (2012) kde byl hostem právě Al, velmi mě pobavila jeho neuvěřitelná skromnost: Letterman: "Pamatuješ si ještě na natáčení Paniky v Needle Parku?"; Pacino (něvěřícně): "Ježiši, tobě se ten film líbil?" Letterman: "Jo jo, skvělý."; Pacino: "Byl jsem ještě mladý pako (31let) a neuměl jsem vůbec hrát, byl jsem strašnej...". Samozřejmě opak je pravdou a určitě se jedná o dílko hodné vícero shlédnutí. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Úžasná raritka, vidět Al Pacina ještě před Kmotrem, navíc v roli narkomana, překupníka a chlápka "kterej se vždycky o všechno postará". Potom co v této roli předvedl se vůbec F. F. Coppolovi nedivím, že si ho k sobě vytáhl. V mých očích jednoznačně zastínil celý zbytek hereckého ansámblu, ze kterého je všeobecně vychvalována spíše Kitty Winn. Brooklynský drogový underground 60. a 70. let ve své plné kráse. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Na danou dobu odvážný záběry!!!Al skvělej,ani se nedivím,že ho Coppolla tak protěžoval......jako bonus je Sicilián......a z Corleone 👍tpc ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Velmi sugestivní film. Must-see pro každého, kdo se zajímá o drogovou tématiku, ať už je proti ní, nebo naopak sjíždí denně rajské vlny. ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že při sledování jsem si vzpomněl na Transpotting i Requiem, ale ani jeden z nich to zdaleka nepřipomíná. A to hlavně díky minimu střihů a nulové přítomnosti hudby. Celý příběh je velmi syrový a působí neskutečně reálně. Navíc jako bonus je zde excelující Al Pacino prakticky ještě na začátku své kariéry. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový kúsok, ani som poriadne nevedela čo stahujem. Dostala som pozoruhodný film, bez žiadnej hudby, obraz asi 10x25 centimetrov, ale prirodzené herecké výkony. Ten film bol tak prirodzený, akoby len zobrali kameru a šli točiť narkomanov len tak v ulici. V tomto filme sa predstavil Al Pacino a jeho herecká kolegyňa moc nezaostáva. Nie je to moja vyhľadávaná tematika, ale toto bolo dosť zaujímavé... ()

Cadoras 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že jsem na Silvestra nepřebral a mohl si v půl třetí neplánovaně vychutnat tuhle parádu! Al Pacino je tam dobrej "jezdec" :) ()

reiser 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je Boh a ja v neho verím, ale.....Nemám žiadny problém s tým ako bol film natočený, surovo a realisticky, Jerry Schatzberg je podľa mňa úžasný režisér, problém mám však s tým, čo sa snaží film svojim príbehom povedať. Ten bludný kruh, ten neustále točiaci sa kolotoč, z ktorého nielen že hlavné postavy vystúpiť nemôžu, ale, čo je podstatné, ani vystúpiť nechcú. (Na návrh, aby odišli na vidiek Bobby odpovie: "No vieš, ja nemôžem, ja som sa tu narodil"). Film je strašne strnulý, nikto sa o nič nesnaží, nikomu o nič nejde, dokola len fet, sex a zas fet... S takýmito ľuďmi by som mal súcitiť? Sory. Akurát som sa dobre zasmial na hláške: "Budú voľby, cena pôjde hore. - Aké voľby? - Čo ja viem, skrátka nejaké voľby." ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Pěti hvězdičková drogová záležitost. Strohý příběh bez příkras a přesto zasáhne do srdce jako šíp. Al Pacino je nejkrásnější a nejdůvěryhodnější feťák. ()

Gynekolog007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo kurva věrohodný. Přišlo jako kdyby někdo třetí točil na kameru skutečnou realitu. Al Pacino a Kitty Winn se teda ukázaly!! Skvělej film! ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dobe vzniku stále aktuálny námet spracovaný skutočne vierohodne. Postupný zánik ľudskej svojbytnosti, ideálov a kolotoč živorenia pohľadom fetákov zahrali všetci zúčastnení dokonale. Až by človek neveril, že niektorí to len hrali. Veľká škoda, že Kitty Winn nepokračovala v takto rozbehnutej kariére ako jej kolega, ktorému sa doslova rozbehol vlak ku hviezdam. ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Velmi „raw“ až depresivní zážitek ze světa užívaní. Pozvolna pronikáte hlouběji a hlouběji do světa narkomanů až dojdete na absolutní dno ze kterého není cesta ven a veškeré naděje na světlejší zítřky vyprchají. Všudy přítomný pláč děti, špína, děvky a smrad působí velmi autenticky a vtahují diváky do „NYC in 70’s“. Nemohl sem odebrat oči od mladého Al Pacina. Velmi „underrated“ snímek jak v jeho filmografii, tak co se týče filmů o uživatelích a narkotikách. 80 % ()

jdosek 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé - uživatel "kleopatra": SPOILER ALERT! Zadruhé - tak syrový Hollywood se jen tak nevidí. Drsné svou realističností. Zatřetí - pan Schatzberg je neskutečnou ukázkou toho, že v 86 letech může být člověk vitální, vtipný...prostě úžasný. Vypadá tak na 55 a to fakt nepřeháním. (MFFKV 2013) ()

Reklama

Reklama