Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov s Al Pacinom, ktoré som doteraz nevidel. Neviem prečo sa tak kvalitný film našej distribúcii dodnes vyhýba, ale bol som vďačný i za neskorú premiéru na tv Nova cinema. Pacinov výkon je už tradične absolútne úchvatný a pochvalu si zaslúži i jeho herecká partnerka, s ktorou vytvorili veľmi uveriteľnú dvojicu feťákov. Pri scéne, kde Pacino vrieska a kope do dverí, za ktorými sa zamkla jeho neverná priateľka, som normálne v duchu nadával, že TOTO musím pozerať s dabingom. Sedem smrteľných hriechov asi pozná každý a doplniť ten ôsmy či deviaty, by nebol problém, ale ako ôsmy ma hneď napadlo – dabovanie Al Pacina...Napriek hroznému dabingu som aj tak rád, že som to mohol vidieť, i keď v takej zmrzačenej podobe. 80%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Velikánov fenomenálny, feťácky, skoro, takmer DEBUT a VSTUPENKA do prvej hereckej super ligy ! Al Pacino sa objavil na plátne vôbec po druhýkrát, a to v úlohe nekompromisného DEALERA DROG BOBBYHO, a je to prvotriedny a úspešný vzostup v kariére vpred, keď si ho všimol, nik iný, ako F. F. Coppola ! Normálne ma až zamrazilo pri pozeraní sa na týchto stratených ľudí, premárnené životy, ktorí sa utápajú v drogách, a stávajú sa z nich automatické zabité prípady, ktorým už niet pomoci ? Po celý čas to tak aj vyzerá, pretože, ak nemá dotyčný jedinec svoju pravidelnú dávku, dostáva šialené abstinenčné príznaky, čiže urobí čokoľvek, aby sa dopracoval ku svojej nezvládnuteľnej závislosti, ktorá ho môže ľahko priviesť do hrobu. Veď komu niet rady, tomu niet pomoci. Keď sa nad tým hlbšie zamyslím, im nemá, kto pomôcť, pretože sa zdržiavajú vedľa takých skupín ľudí, kde toto svinstvo doslova tečie potokom, a potom nehrozí žiadne spamätanie sa, aj keď Helen koketuje s tým, že by mohla prestať ? Otáznik, áno, neviem, ako dopadli ? Pomerne dosť surový a sugestívny film, ktorý hravo schová do vrecka všetkých svojich napodobovateľov. Odporúčam najmä fanúšikom Ala, aby vedeli, ako voľakedy inšpiratívne začínal, a aký je k tomu extrémne presvedčivý, až si myslím, že je z toho cesta ! ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Přeci jen jsem čekal víc. Možná trochu více emocí, trochu víc špíny, trochu víc dramatu. Al Pacino, ač zahrál opět samozřejmě na výbornou, je zde téměř nepřetržitě hladce oholen a jako feťák moc nevypadá. Což mi přijde u člověka na heroinu, který se živí tak jako on v tomto filmu, trochu zvláštní. Čekal bych nějaké mrtvoly, předávkování, přinejmenším opravdové absťáky, protože takhle vypadá závislost na heroinu jako takový menší problém, se kterým se dá celkem normálně fungovat... Což je samozřejmě úplně mimózní představa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Věřim tomu, že v 70. letech to byl asi velice šokující a odvážnej film. Ale já jsem zvyklej na to, že postavy ve feťáckejch filmech dělaj daleko horší věci, dopadnou daleko hůř a je to všechno daleko hnusnější a beznadějnější. Tady postavy prostě tak nějak vesele fetujou a profetujou se až k takovýmu nicneříkajícímu konci. Proměna Helen z obyčejný holky na smažku a prostitutku je možná smutná, ale to je asi tak všechno. Postava Bobbyho je od samýho začátku na přesdržku a nic dobrýho jsem mu ani nepřál. Navíc je to vyprávěný dost zkratkovitě, takže máte pocit, že když třeba Bobbyho zavřeli do vězení, tak se tam šel asi jenom osprchovat a druhej den ho zase pustili. Ve filmu se občas najde nějaká silnější scéna, povedlo se přenést na obrazovku tu atmosféru špinavýho New Yorku a nejrůznějších feťáckejch doupat, herecký výkony jsou taky na docela slušný úrovni, ale jako celek to prostě v dnešní době už nějak nemá sílu. 50% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Síla tohoto, místy až nepříjemně naturalistického dramatu s autentickými záběry na vpichování drog, spočívá mj. právě ve velice seriózním uchopení tématu bez příkras, nadhledu, zároveň bez přímého moralizování a také bez tvůrčí snahy natočit na drogové téma cokoliv divácky populárního. Vynikající civilní výkony Al Pacina a Kitty Winnové nám umožňují nahlédnout do hloubky duše obou hlavních postav, jejichž vztah zároveň odkrývá až nezvykle temnou stránku lásky, která dokáže někdy z jednoho člověka na druhého pronášet i to nejhorší... Velmi citlivě natočeno, realistickým objektivem zachytávající tehdejší dobu v americkém velkoměstě, k tomu občas vyprávěno s malou symbolikou, třeba ve dvou scénách se štěňátkem, které po temných časech představuje chvíli (žel jen opravdu chvíli) malou a lehce ztratitelnou naději. Tohle byla po dlouhé době moje třetí zkušenost s režisérem Jerrym Schatzbergem, jehož „nezávislý“ styl komorních lidských příběhů mi opět hodně sedl, a nemohu si pomoct, opět mě bývalý pan fotograf Schatzberg svým filmem nadchl a emociálně zcela vyčerpal... 90% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Jerry Schatzberg po přečtení scénáře odmítl film režírovat, nakonec se však uvolil, když byl do role Bobbyho obsazen Al Pacino, kterému předvídal velkou budoucnost. (Kulmon)
  • Kvůli realistickému zobrazení užívání drog nebylo ve Velké Británii čtyři roky povoleno uvedení tohoto filmu. (liborek_)

Reklama

Reklama