Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Sea of Love bohužel zůstalo někde napůl cesty mezi drsnou, erotikou prodchnutou kriminálkou a exkurzí do života jednoho znaveného, chlastu holdujícího poldy. Ten zvláštní milostným vztah mezi dvěma hlavními hrdiny se ale nepodařilo vytěžit naplno a postupně se rozmělnil až do bizarního, k atmosféře totálně nesedícího závěru ve stylu Tootsie (ať už to zní sebedivněji). Jinak Pacino a spol. výteční, o tom nemůže nikdo pochybovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový dobrodruh, abych si dokázal užít vzrušení z nejistoty, zda ta kráska, která je se mnou v posteli, touží po orgasmu nebo mi chce pistolí vyrobit v hlavě větrací otvor. Detektiv Keller je však jiná liga a do postele s podezřelou chvátá tak nadšeně, jako by z ní chtěl to přiznání vysouložit. Mne to tedy bavilo, Helen ve mně probudila nejeden zvířecí pud a co se týká příběhu, tak v oblasti vyšetřování a sexu jsem mnoho lepších rozhodně neviděl. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí newyorský polda, který utápí krizi středního věku v alkoholu, během vyšetřování série vražd potkává tajuplnou ženu, jež v něm znovu probudí vášeň a chuť do života. Jenže co když je ona žena právě tím hledaným vrahem? Sea of Love je takový nenápadný a zapomenutý film v Al Pacinově filmografii. Přitom vůbec není špatný. Jedná se o vydařený krimi thriller s pěkným hereckým obsazením (klasicky bezchybný Al Pacino, žhavá Ellen Barkin a hláškující John Goodman), napětím, romancí, špetkou erotiky a hlavně s chytře napsaným scénářem (nápad se seznamkou, vyústění případu). Silné čtyři hvězdičky. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tradične skvelý Al Pacino si spolu s ďalšími zaujímavými hereckými osobnosťami (najviac ma prekvapila a potešila epizódna rola Samuela L. Jacksona:) zahral vo filme, ktorý síce nemá nejaký brutálne zaujímavý scenár, ale diváka celkom slušne drží v napätí v štýle noir. Neľutujem tie necelé 2 hodiny, ktoré som strávil sledovaním tohto filmu... ;o) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moře lásky mě bavilo moc. I linka krimi, i ta vztahová. Dokonce uvažuji nad plnou palbou, protože je fajn objevit starší film, který se takhle hezky vybarví. Dobře obsazené, John Goodman mě potěší vždy, příjemný humor, v menších rolích se mihne několik známých tváří, dobře vystavěná zápletka, výborné rozuzlení, živočišný Al je neskutečně sexy, se zajímavou a podle mě skvělou Ellen Barkin jim to hrálo jedna radost, typ filmu, který jen tak nedostanu z hlavy. Elektrizující možná víc, než Základní instinkt. Neznala jsem, ale nevadí, protože na tohle se ráda podívám v budoucnu klidně několikrát. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama