Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $58,571,513Tržby Celosvetovo $110,879,513║ Nevyspytateľní príbeh vďaka nerozhodnej postave Al Pacina s malou dávkou napätia, držiaci sa po celý čas v jednej príbehovej rovine, bez závanu šance na niečo čo by dej pozdvihlo niekam ďalej, vyššie. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý Al Pacino v jinak průměrném snímku. Harold Becker je viditelně rutinér, který dostal do rukou zajímavý scénář a pokusil se skrze několik známých tváří udělat svůj nejlepší film. To se mu jistě povedlo, ale ať Pacino, Goodman nebo Ellena Barkin si zasloužili ještě něco navíc. Nabízí se tu i srovnání s mnohem lepším Základním instinktem, ale to je cesta, kterou si Becker vědomě nevybral a Moře lásky tak jde cestou hraní si s divákem spíše před "dovolenou hranicí" než za ní jako zmíněný snímek se Sharon Stone a Michaelem Douglasem. Bohužel zmíněný Ellen Barkin má do mé femme fatale opravdu pěkný kus a přestože v posledních Dannyho parťácích (kde se opět sešla s Pacinem) vypadá zraleji a lépe, v moři lásky se spíše utápí... Podobné rádoby noir hříčky by zasloužili více vášně nebo jiných emocí... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vydařený neo-noir, který neskutečně táhne špičkový Pacino a neskutečně zabíjí podivný dovětek. Mimo něj to je ale zatraceně napínavá a atmosférická detektivka, v níž není nouze o nečekané scenáristické kličky a pár dusnější scén. Ellen Barkin ty nevyzpytatelné dračice měla hrát víc... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velice pečlivý, promyšlený a dost inteligentní snímek, který zdařile kombinuje thriler s trochu "drsnější" romantikou. Krásně vystižený noční New York i postava a práce jednoho obyčejného osamělého poldy. Perfekcionistický v detailech i v hereckých výkonech. Skvělý Pacino, slibná a dráždivá Ellen Barkin a překvapivě slušný John Goodman. Jestli si nějaký fim zaslouží nálepku "neo-noir", je to Sea of Love, a to nejen kvůli hře světla a stínů na plátně i v duších postav. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kriminální zápletka sice filmu vévodí, je však uchopena zcela jinak a ze zcela jiných příčin, než se běžně v kriminálních filmech činí. Pokud by divák toužil po střádání důkazů. vyřazování podezřelých, deduktivní práci geniální mysli, mohl by být z Moře lásky převelice zklamán. Ústřední je totiž rovina psychologická, která je tu přítomna hned v mnoha podobách - zhrzený Al Pacinův hrdina prožívá krizi středního věku, ženy odpovídající na jeho inzerát cítí poslední životní šanci na trochu něhy... Sám jsem si z filmu odnesl hlavně nepříjemný pocit, že vybudovat si k někomu absolutní důvěru, podepřenou "důkazem", je zřejmě zhola nemožné... Následují SPOILERY - Touha Franka věřit Helen je neustále nabourávána drobnými indiciemi, které ukazují, že Helen by mohla být opravdu vrah a jeho následné reakce, které ona nechápe (nebo se tváří, že je nechápe), nabourávají jejich vztah a ve Frankovi ve výsledku probouzí pocit viny. To vše Al Pacino ztvárnil převelice dobře. BTW - Pohled stárnoucí dámy, když uvidí Franka popíjet s jinou, je opravdu zahanbující... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi, ze tahle kriminalka krapet zapadla, coz se neni co divit, kdyz ji Al natocil mezi Scarface a Kmotrem 3 a je to trosku skoda, pac se jedna o paradni film. Navic se snazi vnest do zanru aspon neco malo originalniho a dari se mu to slusne, zvlast, kdyz se muze oprit o perfektne promakanej scenar, diky kterymu film celou dobu zaujme a jelikoz neni jasny, kdo je vrah, tak je film i napinavej. No a k tomu vsemu tu je perfektni nervak Pacino a docela sexy Ellen Barkin, i kdyz v jeji roli bych si doved predstavit i nekoho hezciho. Lepsi 4*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě skvělá kriminálka i když dnes už bychom k tomu možná pár negativních poznámek měli, ale vidět hrát charizmatického fešáka Al Pacina jeho detektiva a sexuální jiskření (a nejen to) mezi ním a slečnou podezřelou a to všechno s opravdu vydařenou atmosférou NY je stále super zážitek, který stojí určitě za zhlédnutí. A se sympatickým Johnem Goodmanem byli opravdu bezvadná dvojka, která se vzájemně skvěle doplňovala. Jo, čtyřka jak vyšitá. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je pan herec a v této kriminálce to plně potvrzuje v roli vyšetřovatele vražd nahých mužů, kteří se seznamili na inzerát. Sedl mi i mohutný spoluvyšetřovatel v podání Johna Goodmana s velmi vtipným a svižným vystupováním. Jinak vlastní krimi je jen průměrná, kořeněná jen sexem AL Pacina s podezřelou. Filmu se však nedaří dosahovat napětí špiček tohoto žánru. Trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=8DQJIoyqn7w&feature=related ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) pátrají po vrahovi, který vysvlékne své oběti do naha a pak je bez milosti zastřelí na posteli. Napínavý thriller s mrazivou atmosférou nočního New Yorku. Al Pacino skvělý jako vždy. John Goodman a Ellen Barkin také zahráli slušně. Pravděpodobně nejlepší film Harolda Beckera........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový dobrodruh, abych si dokázal užít vzrušení z nejistoty, zda ta kráska, která je se mnou v posteli, touží po orgasmu nebo mi chce pistolí vyrobit v hlavě větrací otvor. Detektiv Keller je však jiná liga a do postele s podezřelou chvátá tak nadšeně, jako by z ní chtěl to přiznání vysouložit. Mne to tedy bavilo, Helen ve mně probudila nejeden zvířecí pud a co se týká příběhu, tak v oblasti vyšetřování a sexu jsem mnoho lepších rozhodně neviděl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to jako celkem zajímavý krimi, ale později to selhává na nedomyšlenym scénáři. Postava detektiva (Al Pacino) se začne chovat poněkud nepochopitelně a finále, který asi mělo překvapit, mě moc nepřekvapilo. Přesto ten film za vidění stojí. Jenom škoda, že nedostal víc prostoru John Goodman. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní kriminálka, která má dost podobný rysy jako pozdější opěvovanej Základní instinkt, akorát tam kde v Základním instikntu byli potřeba jak Sharon, tak Douglas, tak tady si vystačí naprosto perfektní Al Pacino sám, až teda na sexuální scény, tam si naštěstí sám s sebou nevystačí, tam mu poůže Ellen Barkin, ale jinak na něm celej film stojí a je fakt perfektní, ostatně jako celej film. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na sychravý pondělní večer. Tedy že Pacino bude hrát dobře jsem pochopitelně očekával, ale snímek má mnohem víc kladů, jednak parádně propracovanou psychologickou stránku, dost ponurou paranoidní atmosféru a i ta drsnější romantika je zpracovaná velmi dobře. Film není do sebe zahleděným povrchním erotickým thrillerem na efekt jako Základní instinkt, ale syrovým a realistickým dramatem s kriminální zápletkou. Dost napínavé finále. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný průhledný neonoirový thriller podle osvědčené šablony s pár scenáristickými kopanci. Máme tu vraha žen, který funguje přes seznamovací inzeráty, takže mu vysoustružíme odpovídajícího poldu, který to bude vyšetřovat - rozvedeného a citově vyprahlého, který tak potká svou osudovou a dost možná i osudnou ženu. Úměrně tomu, jak vede scenárista všechny stopy k ní je jasné, že ona vrahem nebude, nicméně jím bude někdo z jejího okolí, což se potvrdí, scenárista vám ale neumožní odhalit identitu vraha předem, což naštve. Navíc nechá poldu chovat se značně idiotsky, tj. velmi jednoduše si neověřit, zda žena opravdu není vrahem podle otisků a místo toho čas od času před tou nechápavou chudinkou vybouchnout a řvát na ni "já vím, že mě chceš zabít, nejsem blbej". Když to udělal potřetí, tak už jsem vyprskl smíchy. Jediné plus filmu co mě napadá, je kočka Ellen Barkin. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý klenot ze zaprášené poličky sklonku osmdesátých let.. Usuzujíc pouze z názvu jsem já hlupák spoustu let žil v omylu, že Sea of Love je nějaká romantika ve stylu Frankie a Johnny a ona to přitom skvostná krimi dovedně přemosťující oldschoolové detektivky Kojakova New Yorku do generace modernějšího filmového stylu alá Basic Instinct, jenž je navíc překvapivě plná humoru (stará se především J.Goodman) a co je nejdůležitější, po čtyřleté nechuti k herecké profesi vrátila k naší libosti pana mistra Al Pacina zase do hry. Elektrizující napětí potemnělého města, co nikdy nespí, skvěle navozuje rezonující hudba, která místy neuvěřitelně připomínala tu z jižanského satanistického nerváku Angel Heart (jméno Trevor Jones potom vše vysvětlilo). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vcelku docela povedený thriller. Al Pacino opět nezklamal, a jakmile se na scéně objevil John Goodman, mne zaplavil klid a vědomí, že tohle je prostě ono a že to bude fungovat. Poté se Al seznámil s krásnou Ellen Barkin, a od té chvíle jsem po většinu filmu přemítala nad tím, zda je to tato blonďatá kráska, kdo tiskne spoušť nad nebohými muži v postelích, či jestli tvůrci nechystají na konec nějaké překvapivé rozuzlení. Nakonec to vypadalo tak, že jejich mysl byla již natolik vyčerpána, a proto se rozhodli k poněkud ukvapenému a nečekanému vyjasnění okolností. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pacino, Goodman, ich nekonečné hlášky a herecká pohoda, mrazivá a podmanivá erotika, s prehľadom zastrú dojem, že ide o obyčajný thriller s obyčajnou zápletkou a obyčajným krimi vyšetrovaním. Dráma policajného stroskotanca stojí vlastne len na Alovi, inak by nemala šancu. A ani tá romantická zápletka filmu neuškodila. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi nejerotičtější Pacinův film, takový Základní instinkt v neo-noir stylu. Pečlivě vytvářená atmosféra, déšť, noční New York, hra světla a stínu, hlavní postava potácející se od opilectví k vášni i podezřívavosti. Přesně takové filmy mám ráda a přesně takové filmové charaktery dokáží přitáhnout moji pozornost. A není to jen Pacino, kterému jsem dokonale rozuměla v každém okamžiku, ale i výborně mysteriózní Ellen Barkin a John Goodman v roli Pacinova parťáka, která mu dle mého názoru sedla ještě líp než postava v Big Lebowskim. A tak, i když Moře lásky nemá jednu scénu, která by mi i po letech utvěla v paměti, pečlivě budovaná atmosféra včetně pochopitelného logického a přitom zajímavého závěrečného rozuzlení vytvořily takový film, na který se v budoucnu ještě ráda podívám několikrát znovu. Pacino si zkrátka v době, kdy trávil na divadelním jevišti víc času než před filmovou kamerou, uměl projekty zatraceně dobře vybírat. ()

Reklama

Reklama