Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)

(více)

Recenze (34)

RedRose 

všechny recenze uživatele

njn... Opet film z neexistujiciho zanru: ajťácký film... Skutecnost je takova ze filmy, ktere se zabyvaji pocitacovou historii moc dobre nedopadaji... A je to skoda, hlavne pro me, protoze pocitacova historie (ale i soucasnost) je muj velky konicek! Tento film, zalozeny (castecne) na skutecnem zakladu je ale jeden z mala (podobne jako Piráti ze Silicon Valley), ktery to dokazal vytahnout vys nez na obecne podprumerny film! Kevim Mitnick je bezesporu ikona pocitacoveho hackerstvi a jen jeho jmeno u filmu muselo udelat sve (vime jak se prodavala jeho kniha), ale ani nemuselo, protoze tento film byl dobre natoceny, ze i lide kteri se az tak nevyznaji v dane oblasti celkem pochopi "vo co go!" Za me prijemnych 72% a celkem nechapu proc to vetsina chce srovnavat s dnesni uz pretechnizovanou dobou, coz proste nejde! Kevinova doba je davno pryc... ()

adekcz 

všechny recenze uživatele

Pokud tento film chcete brát jako zajímavost z počítačové historie, tak se nejdříve rozhodně podívejte na dokument http://freedom downtime, který ukazuje celou Mitnick kauzu právě z pohledu Mitnicka a jeho přátel. Řekněme, že vám minimálně otevře oči... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Slabota. Všude tam hraje strašně nahlas muzika. Zbytečně. Hnusný vizuál. Průměrní herci. Špatné zpracování dobrého námětu. ()

dragonian 

všechny recenze uživatele

pre mna velke sklamanie, Kevin Mitnick najznamejsi to hacker..zalozil novu metodu hackovania..social engineering..a tento film je urobeny tak neprofesionalne..:( ()

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natocen navzdory Mitnickovemu hlasitému nesouhlasu s natocenim filmu o něm, jelikoz je to podle knihy, kterou psal jeho uhlavni nepritel John Markoff, ktery ho lžive v knize líčí, k čemuž zase neměl Mitnickovo svolení. V době kdy Mitnick seděl 5 let na tvrdo tuším, tak Markoff vydělal milion dolarů na tomto smyšleném příběhu. Mitnickův případ medializoval v Timesech a tak vláda USA zaujala odstrašovací stanovisko a Mitnick neměl nárok na kauci, byl z toho půl roku v samovazbě, žádné odvolání, musel si to odsesět. Pokud se chcete dozvědět o tomto případu víc, přečtěte si Mitnickovu verzi. Už vyšla přeložená do češtiny. Tento film parazituje na hlavním hrdinovi a celý příběh za knihou, filmem (tedy spíš zodpovědný člověk), velkou měrou přispěl k tomu co se stalo viz výše. Dnes má Mitnick firmu, kolem bezpečnostních technologií a asi bude v pohodě. Mimochodem o sobě nikdy netvrdil, že by byl super hacker, ale sociální inženýr- tedy člověk, který se umí pod záminkou věrohodně za někoho vydávat a tím získává informace různého charakteru. ()

Repulsion odpad!

všechny recenze uživatele

Také nechápu, proč to bývá prezentováno jako Hackers 2. Nicméně mně se Hackers s Angelinou Jolie líbili. Je to pěkná žánrovka. Nereálná, ale taky si na realitu nehraje. Tento film je totální nezajímavá a nudná blbost. Se skutečným příběhem Kevina Mitnicka to nemá nic společného. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

V prvom rade toto je voľné pokračovanie, ktoré síce stavia na skutočnej udalosti ale do autenticity naozaj moc nemá. Kto si pozrie Freedom Downtime a následný rozhovor s Kevinom Mitnickom ten pochopí, že sa niekto iba pokúsil na jeho mene dobre nabaliť. Nič menej vďaka tomuto filmu som zistil kto Kevin Mitnick v skutočnosti je takže prínosom pre mňa bol a nakopol vo mne slušný záujem o IT ako také. Osobne to hodnotím na 4*, vôbec to nie je také hrozné. Otázne je aké filmy vám sedia. Ja mám rád filmy s touto tématikou takže u mňa je to jeden z najobľúbenejších filmov napriek tomu, že nie je nejak extra vydarený. Videl som horšie filmy s lepším obsadením - viď Swordfish. ()

Zoltarek 

všechny recenze uživatele

Tento film je založen na zkutečné osobě Kevina Mittnicka, a ukazuje minulost hackování, přičemž přidává i mnoho humoru. film je samozdřejmě určen výhradně pro diváka, který rozumí IT. Pro ostatní se asi bude jednat o brak. Každopádně je to jeden z mála filmů, kde josu ukázány zkutečné začátky hackování ve světě a také metody sociotechniky. ()

Reklama

Reklama