Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)

(více)

Recenze (34)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztracen mezi příkazovými řádky občas cítím fóbii z jedniček a nul, ale o to raději se filmově vydávám mezi ty, kterých se počítače bojí. V tomto případě jsem jenom byl na vážkách, zda fandit hackerům, kteří umí vybílit můj účet, či fandit FBI, která tak ráda čte mou poštu. Nakonec jsem se rozhodl fandit sám sobě a dobře se pobavit. To se celkem podařilo, protože v tomto počítačovém pravěku jsem se nostalgicky pohyboval sebevědoměji než mezi současnými čtyř-, osmi-, šestnácti- či kdoví vlastně kolika jádry. ()

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natocen navzdory Mitnickovemu hlasitému nesouhlasu s natocenim filmu o něm, jelikoz je to podle knihy, kterou psal jeho uhlavni nepritel John Markoff, ktery ho lžive v knize líčí, k čemuž zase neměl Mitnickovo svolení. V době kdy Mitnick seděl 5 let na tvrdo tuším, tak Markoff vydělal milion dolarů na tomto smyšleném příběhu. Mitnickův případ medializoval v Timesech a tak vláda USA zaujala odstrašovací stanovisko a Mitnick neměl nárok na kauci, byl z toho půl roku v samovazbě, žádné odvolání, musel si to odsesět. Pokud se chcete dozvědět o tomto případu víc, přečtěte si Mitnickovu verzi. Už vyšla přeložená do češtiny. Tento film parazituje na hlavním hrdinovi a celý příběh za knihou, filmem (tedy spíš zodpovědný člověk), velkou měrou přispěl k tomu co se stalo viz výše. Dnes má Mitnick firmu, kolem bezpečnostních technologií a asi bude v pohodě. Mimochodem o sobě nikdy netvrdil, že by byl super hacker, ale sociální inženýr- tedy člověk, který se umí pod záminkou věrohodně za někoho vydávat a tím získává informace různého charakteru. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Sice tam byly zjednodušující vychytávky pro efekt, ale ve skutečnosti by každý z kroků šel udělat. Má to svou logiku, odposlouchávání mobilů, taky sem si zkusil, Dneska by už většina věcí šla podstatně obtížněji, ale princip zůstává, získejte zdrojáky, najděte díru a hrajte si na bohy. Je to hodně propracovaný do detailu, dokonce tam projíždí skutečný zdrojáky, je jedno čeho. Realističnost, ale asi moc lidí neocení :-) Pro mě to bylo napínavý a zároveň sem si to spojoval se znalostmi, prostě úžasný. Taky je nutný při hodnocení zohlednit dobu, kdy se to dělo, porovnávat to s dneškem je trochu padlé na hlavu, jak to někteří dělají. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před federály byl vždycky o krok napřed, poslední roky šlo ale hackerovi Kevinovi vždycky o kejhák a o možnost chodit na denní světlo kdykoliv se mu zachce. FBI teď ale nasadila velmi zručného protivníka. Režisér Joe Chappelle začínal s podprůměrnými horory, pokračoval právě s touhle hackerskou báchorkou, aby skončil u práce pro televizní obrazovku. Nebodoval nikde. U tohohle nemastného, neslaného béčka se mi nechtělo moc přemýšlet a být pozorný, jen se tu kecá a prchá, a utahané by to bylo, i kdyby to trvalo o půl hodiny méně. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je to prezentované jako volné pokračování té krávoviny z roku 1995, protože Takedown s tím filmem nemá vůbec nic společného. Naopak je to docela realistické drama na motivy skutečného příběhu. Bohužel je to ale také televizní béčko z roku 2000 se vším, co k televizním filmům z té doby patří. Nudný vizuál, nezáživná sterilní režie a v tomto případě i hodně chaotický rozjezd, kde neznalému divákovi až moc dlouho trvá, než se zorientuje kdo je kdo a jaké jsou jeho úmysly. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama