Reklama

Reklama

Rivak the Barbarian

  • USA Barbarians, The (více)

Obsahy(1)

Revak je iberský princ z malého ostrovu Penda, kde loďstvo Kartaginců rabuje a zotročuje přeživší domorodé obyvatelstvo včetně jeho samotného. Po hektické plavbě na palubě galéry se Revak stane poháněčem slona v Kartágu a může se stát favoritem mocné ženy, ale má jen jednu touhu - za každou cenu se krvavě pomstít. Barbar má tak společné pohledávky s pronikajícími Římany, historickými nepřáteli Kartága a soupeři v zápase o nadvládu ve Středozemním moři. (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Och, zase Karel Musil ...... neviem, ci pritahujem retardy, ale na Karla som natrafil uz hodne casto, a este casto pri komentovani natrafilm na - evidentne sexualne dezorientovaneho - akehosi Radka Katrlika. Obaja si asi myslia, ze su strasne kul a vynimocni, lebo komentuju raritne diela. No a par slov k filmu. Videl som to a mmozem sa teda vynadrit. Klasicke priemerne peplum, nicim vynimocne, je to natocene rutinersky, v strede panuje velka nuda. Fakt ako cisty priemer, dost odbite, nema ani cim zaujat a nie je dovod sa k filmu vracat - o par hodin toto peplum vyfuci z hlavy do prazdna : 55 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Temné a málo známé - raritní Peplum, natočené a zfilmované podel románové předlohy od F. Van Wyck Mason, příběh tohoto filmu je zasazen do 3. století našeho letopočtu, a sleduje dobrodružství Rivaka (intenzivní Jack Palance - jeho ostře řezané rysy ve tváři pak podle mě splňovaly přísná kritéria - požadavky pro výběr této role - barbara), Pyrenejského prince během punských válek mezi Kartágem a Římem. Film je místy dost směšný (úvodní záběry a až někdy do scény na válečné lodi - tanec, dále třeba sekvence se slonem haha), ale v rámci žánru, jde podle mě stále o lehce nadprůměrný a zábavný snímek, kde samotný příběh (s pomstychtivými znaky) nebyl vůbec špatný, je tu nějaká docela hezká akce (útok na palác, boje v přístavu) a místy vzhledem ke své době, je tu i dost různých překvapivých násilností, kde při některých těchto scénách je tu vidět dokonce i krev. Škoda jen tý mizerný kvality mnou viděného vhskového ripu (bledé - vyšumelé barvy, vizuálně jde téměř č/b film), která mi lehce pokazila celkový, jinak ale stále docela slušný dojem. Chtělo by to už jako sůl kvalitní vydání DVD. Je to vzácný film (ovlivněn patrně klasikami jako "Ben Hur" (59) - úvodní scény na lodi, veslování atd a "Spartacus" (60) - vzpoura otroků), ani se mi nechce věřit že to natočil Rudolph Maté, režisér provařeného "300 Spartans", které bylo mnohonásobně na daleko vyšší úrovni. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Pilotní díl, který stál NBC 750 000 amerických dolarů, v té době nejdražší pilot, byl původně zamýšlen pro devadesátiminutový seriál Barbarians, ovšem nikdy se jej nepodařilo prodat do zámořských kin. (Karlos80)

Reklama

Reklama