Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

tron 

všechny recenze uživatele

Už béčkarskú jednotku od kultového céčkara Alberta Pyuna nepokladám za kult a to napriek tomu, že to bol film môjho detstva/puberty a svojho času totálna videoklasika. Dvojka je ale fakt vyložene mizerná. Ide/nejde o plnohodnotný sequel, dejovo v podstate nie, ale je tu pár „archívnych“ záberov na Van Dammea z jednotky a teraz z toho buďte múdri :-)) Tam, kde minule príbehovo slabučkú snímku zachraňovala tvrdá akcia, silná atmosféra a perfektný kasting, tu je všetko minimálne o polovicu slabšie. Vlastne ani neexistuje dôvod, pre ktorý si túto dvojku (?) pozrieť. To už by divák musel byť fakt VEĽKÝ fanúšik Angeliny Jolie, aby bol kvôli tomu ochotný absolvovať takéto filmové peklo. Nápad o „vybuchujúcich orgazmoch“ (!!!!!!) je síce fajn, ale v 100-minútovom filme má len cameo. Ak by o tomto bol celý film, mohlo by ísť o dosť svojráznu variáciu na vybuchujúce hlavy v Scanners. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na tu zdejší sérii odpadů, to působí jako fakt otřesná sračka, ale nakonec to bylo docela ucházející béčko, kde středem mýho zajmu byla samozřejmě Angelina Jolie, pro kterou to byl jeden z vůbec prvních filmů a musim oznámit, že nikdo nemusí mít strach, 17ti letá Angelina tu kozy ukáže, což bylo víc než potěšující, ovšem znatelně horší než její fyzická vyspělost byla její akční vyspělost, kdy toho předvede opravdu hodně málo a ještě to nepůsobí zrovna moc dobře, ani akčně, nicméně to nakonec vynahradí skvělej metrosexuální záporák v podobě Billy Dragoa a na konci rozjetej Jack Palance. 2,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

"LIDI NEMAJÍ ŽÁDNÝ PROGRAM JAKO CYBORGOVÉ. UČÍ SE CHYBAMI. A NĚKTERÉ OPRAVDU STOJÍ ZATO." Už první CYBORG nebyl žádná sláva, ale Pyun má aspoň nějaký styl a nostalgie je svině. Dvojka je jen průměrné spotřební videobéčko s dobrým, ale nevytěženým nápadem (atentát pomocí cyborga-ženy, které se při orgasmu aktivuje v těle výbušnina), triviálním scénářem bez hlášek, zato s pár pyunovsky blábolivými dialogy a s nijakými a navíc blbě sestříhanými akčními scénami. Návaznost na jedničku žádná, pominu-li zcela nesmyslné sny hlavní hrdinky, ve kterých je zrecyklováno pár záběrů z originálu (což sice potěšilo, ale ještě víc by to potěšilo, kdyby to mělo nějaký smysl), naopak schéma prvního dílu je obměněno, cyborgovi je věnováno víc prostoru než jeho průvodci a dvojice ke svým stvořitelům nesměřuje, ale naopak před nimi utíká. Společnost Trimark totiž s oblibou točila sequely (např. RETURN OF THE LIVING DEAD III, WARLOCK: THE ARMAGEDDON, THE PHILADELPHIA EXPERIMENT II) filmů, které neprodukovala a zřejmě s ohledem na autorská práva si hlídala, aby mezi nimi nebyla přímá dějová návaznost a CYBORG 2 byl jedním z nich. Jednoznačně největším kladem je toho času teprve sedmnáctiletá Angelina Jolie (jde o její první hlavní roli), kterou nemusím, ale tady je velmi sexy (a ukáže kozy) a pousmál jsem se scéně, kde ochutná krev svého partnera a komentuje to slovy: "JE SLADŠÍ NEŽ MOJE." Ve vedlejší roli podává svůj typický zfetovaný výkon král béčkových záporáků Billy Drago. Film má ještě jedno, o rok mladší pokračování od téhož režiséra, ale bez Angeliny. To Biggy: Tak to jsi toho ještě moc neviděl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 bol vyprodukovaný americký snímok "Kyborg" (Cyborg). Bol to pomerne drsný béčkový postapokalyptický akčný sci-fi thriller. Hlavnú úlohu v ňom stvárnil Jean-Claude Van Damme. V rámci jeho kinematografie je to celkom podarený titul. Má to surovú atmosféru a aj JCVD to zahral dosť dobre. O štyri roky neskôr, v roku 1993, sa objavil rovnomenný titul s poradovým číslom dva. "Kyborg 2 - Sklenený tieň" (Cyborg 2 - Glass Shadow). Už to však bolo bez Van Dammeho. Nahradila ho osemnásť ročná Angelina Jolie. Už v tomto mladom veku sa ukázala ako ambiciózna, nehanebná kariéristka, keď bez okolkov odhalila svoje (vtedy ešte) pekné, pevné kozy. Oproti pôvodnému snímku je toto pokračovanie očividne slabšie. Na dve hviezdičky to vytiahli jedine tie obnažené Angelinine cecky. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak s puvodnim Cyborgem byt je tam na nej odkaz to ma prd a vorech spolecnyho od zacatku to pusobi jako komedie otazka zda chtena ci nechtena Angelina je sice kocice ale jako herecka nula bodu pribeh? neco takovyho tu vazne neexistuje hlavni hrdina je taky kokot teplouskej a tak jedinym kladem je tezce zabavny a neodolatelne vymatlany psychopat Billy Drago kterej si svuj part jako tradicne uziva tim to hasne neni Pyun neni zabavnost jen retardovana traparna ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie, která vybuchne, když dostane orgasmus? Nesnažte se mi tvrdit, že je ještě možné vymyslet lepší zápletku filmu!:) I když to zas není taková hrůza a zasloužilo by si to spíš tak 2*, protože jsem ale stejně ohodnotil už jedničku, dávám jen lepší 1*. Dvojka sice není tak režisérsky zbabraná, ale taky to není ani z půlky taková sranda. V prvním díle se totiž aspoň vyskytoval Van Damme, který celou dobu někomu nakopával prdele, nechyběl skvělý záporák a příběh byl sice jednoduší, ale o to srozumitelnější a přehlednější. Dvojka si sice bere z původního Cyborga název a taky pár zbytečných scén našroubovaných jako snové sekvence (asi jen proto, aby se mohli producenti chvástat že se filmem mihne i Van Damme), jinak ale jako by se celý děj odhrával v úplně jiném vesmíru. Záporák Billyho Draga (byť výborný) pak plní jen úholu jakési zástěrky, aby se tak rychle nepřišlo na fakt, že filmu kompletně chybí jakýkoliv scénář. Aspoň že Angelina je tu ještě mladá a nevypadá jako padesátiletá feťačka po třech letech na Háčku. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví několik krátkých záběrů ze snímku Cyborg (1989) ve snových sekvencích a tím končí veškerá dějová návaznost mezi těmito díly. Angelina Jolie (Casella “Cash” Reese) tady debutovala v hlavní roli, ale nejvíce zaujme Billy Drago jako Danny Bench, psychopatický zabiják posedlý svým vzhledem, který je pověřen úkolem najít ženského kyborga Cash. Sven-Ole Thorsen v titulcích jako Sven Thorsen má pouze menší roli muže z ochranky (Doorman) s doutníkem a brokovnicí v klubu, ale v akci bohužel nedostane mnoho prostoru. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela povedené cyberpunkové béčko, s krutě pitomým příběhem samozřejmě, ale fajn atmosférou a všemi správnými tropes které by taková exploitation žánrovka měla mít. Pro příznivce trashových sci-fi stojí za viděni zdaleka nejen pro tu polonahou Angelinu...  a i když čtyři hvězdy jsou trochu přestřelené a je to spíš tak 6/10, když tu vidím to nezaslouženě tvrdé hodnocení od ostatních, úplně s klidem je sem dám. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Už Cyborg s belgickou roznožkou byl dost slabý, ale na tohle peklo se nedá ani dívat... A to že Angelina ukáže kozy, mě moc nezajímá, protože se mi nikdy moc nelíbila... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě na kvalitní první díl nemá. Nakonec jsem to dokoukal na konec ale zdálo se mi to příliš zdlouhavé a až zbytečně natahované. Tenhle film neměl snad ani vůbec vzniknou, skrátil bych to tak na 10 minut a prodával jako bonus k prvnímu dílu. ()

LION-MR.T odpad!

všechny recenze uživatele

No,kdyby tam nehrála ta netalentovaná nijak nezajimavá a vůbec nijak sexy Angelina Jolii,tak by se mi to i možná,že i líbilo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl slabost pro belgického fešáka Van Damma (Tady se objeví v pár zbytečných flashbackcích), ale i bez nostalgické lásky k němu bych zřejmě Cyborga označil za svěží, lehce brutální béčko, takže jsem byl relativně zvědavý na to, jak dopadlo pokračování filmu, který byl jedním z prvních filmů, které jsem kdy viděl (alespoň kam mi sahá paměť). Bohužel na Cyborgovi 2 je špatné skoro všechno. Zatímco jednička působila příjemným post-apokalyptickým dojmem, tak tady to vypadá, že se jen společnost hodně brutálně změnila a malý peníz, za který byl film určitě natočen dýchá z výpravy na každém kroku (Navíc mi vizuál přišel vysloveně nudný). To se podepsalo i na akčních scénách, které jsou neuvěřitelně špatně natočené a sestříhané. O scénáři se nedá prakticky mluvit, protože nad motivací postav jsem si lámal hlavu skoro celý film. Pochválit bych měl zajímavou hudbu a zfetovaného záporáka v podání béčkaře Billyo Draga. Za zmínku ještě rozhodně stojí mlaďounká Angelina Jolie, která si zde zalétala na laně skoro stejně jako v pozdějším Tomb Raiderovi :-) Jestli musíte nutně vidět mladou Angelinu, nebo její prsa tak směle do toho, jinak se radši podívejte na první díl. Ale na druhou stranu se nejedná o nic z čeho by vám měly krvácet oči. Hvězdičku navíc za mého oblíbence Eliase Kotease. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Moooooc špatnýýýýý :( Už první díl s Van Dammem nebyla žádná hitparáda, ale, přestože se jednalo o akční céčko jak vyšitý, svoje kouzlo to přeci jen mělo, ať už právě v JCVD nebo v hlavním bad-assovi. Tady je všechno špatně, neustálé záběry na něčí držku v televizi, akce jak z nějaký argentinský telenovely (tedy nulová) a Angelina (jediný důvod, proč jsem toto vůbec zapnul), taky taková nijaká, tu její drsňáckou pózu jsem jí teda nezbaštil (přesto je to jediné na tomto filmu zajímavé- což je, myslím, všeříkající). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než první díl, ale nějaké ty klady se tu přece jen dají najít. Především pak pěkné ženské a samotná Angelina Jolie, která se odhalila i tentokrát. Na můj vkus to však bylo docela málo akční oproti prvnímu filmu a i samotný děj byl méně zajímavý. ()

Bast 

všechny recenze uživatele

No já teda nevím, ale zas TAKOVÉ peklo to nebylo... Film je sice celkově divně hloupý, ale rozhodně si nemyslím, že hůř už Angelina začínat nemohla. *** za Angelinu. :o) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlavním lákadlem filmu je bezesporu Angelina Jolie. CITÁT - Chceš - li to zvládnout, najdi si hrdinu.......... Skelný stín je tekutá výbušnina, kterou má cyborg ( Angelina ) v sobě. A ta má vybouchnout - jak taky jinak. Šílená hudba, zmatenej scénář, nezáživný střih, prostý děj, nudné dialogy a špatné triky.potopilo tento film docela hluboko pod hvězdné hodnocení. CITÁT - Lidi.....pořád bojujete s pocity.......... Můj pocit po závěrečných titulcích je jedna hvězda. Tohle je prostě Cyborgkaše. Scénář : Michael Schroeder. Kamera : Jamie Thompson. Hudba : Peter Allen. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Teda řeknu vám kokotinka je to pořádná, s prvním Cyborgem se to nedá srovnat. Angelinu moc nemusím, ale tady je celkem štavnatá. ()

Reklama

Reklama