Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdo si pamatuje, co se tam dělo, ten tam ve skutečnosti nebyl! V 80. letech se diskotéka na 54. ulici na Manhattanu stala centrem nočního života New Yorku. Klub 54 ztělesňoval puls a duši té doby. V něm se odehrával život se všemi radostmi - hudbou, tancem módou, volným sexem, drogami a obdivem slavných osobností - všichni zde žili naplno a cítili se jako v transu! Z newyorského předměstí New Jersey se 19ti letý Shane dostal do víru života v Klubu 54. Našel si zde zaměstnání i novou rodinu - číšníka Grega, který snil o tom, že bude vrchním barmanem, a jeho krásnou manželku Anitu, která zas toužila být zpěvačkou. A díky televizní hvězdičce Julii Blackové zde pozná i lásku. Nic však není tak jednoduché a tato parta mladých lidí prožívá nonstop párty - lásku, naděje, vzestupy i pády svých životů v rytmu diskotéky, pod zářivými světly nejlepšího klubu na světě - klubu 54. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť originální snímek s průměrným scénářem, ale solidně herecky obsazený i zahraný. Hlavně Salma Hayek, ta mě potěší vždycky, i kdyby hrála jen mrtvolu v 10sekundovém záběru. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nekonečná párty 80. let. Ryan Phillipe je správně nechutnej a vyvíjí se ve filmu tak, jak mu v Klubu 54 náleží. Osobně ale nechápu hospodský vypitky a ty lidi tady v tom klubu na tom nejsou vůbec jinak. Tenhle klub je totiž droga, která aktivuje ostatní drogy, pro které nemám a nikdy nebudu mít pochopení. Film tak přinesl jen údiv. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klub 54 je jako procházka světem, do kterého nechcete spadnout, ale jeho slasti by jste rádi ochutnali. Výsledný pocit je hodně rozmělněn prázdným příběhem založeným na době, klubu a zakázaném ovoci. Z tohohle udělejte atrakci v Disneylandu a já se zastavím... PS: kde je Disco Steu? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napísať o tomto filme niečo zlé, je rovnako ťažké, ako o ňom napísať niečo dobré. Priemer takmer až televízneho razenia, ktorý osloví (snáď) aspoň amerických veteránov a fanúšikov jednotlivých hercov (Campbellová a Myers prekvapivo dobrí). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto : Keby herecké výkony zúčastnených (výnimkou je skvelý Myers) a scenár dosahovali kvality s akou je vykreslená atmosféra klubu 54 tak by to bolo za 5*. Takto len za 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem příznivcem opěvování drogových doupat, válení tlustých prasat v moři bankovek ani kouření ptáků za účelem vylepšení pracovní pozice, tak musím uznat, že mne narcisova polonahá diskotéková cesta za slávou docela bavila. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to se tenkrát psaly sedmdesátý léta... Sex, drugs and pop'n'disco...:-) . . . Prachy, buzíci a celebrity, AIDS někde v nedohlednu a Studio Fifty-Four - ta "cukrárna emocí" na vrcholu slávy... Jó v Novým Jorku to frčelo a my tu měli normalizaci a střední proud a Majkl Dejvid blinkal ty své debility na upocených svazáckých diskoškách, kde v tesilu a s dvojkou Romance lísaly se lesklá sela na holčičky s trvalou... Šupšup... Ale tenhle film mě vcelku potěšil - ač v té době poprvé jsem slyšel King Crimson a od Pink Floyd The Wall a zamiloval si Van Der Graaf a Genesis a Yes a celá disco taškařice mi i při mých 17ti byla ukradená. "Klub to je nový svět" a tohle dílko je vcelku vkusná sonda do té doby a discoscény, byť samosebou stylizovaná a lehce zidealizovaná. Tenhle film je zkrátka pěkné retro s výbornou šelmičkou Salmičkou a ryčným Ryanem - a vůbec všemi herci a kamerou a režií... A vlastně i výbornou hudbou - byť tato není můj šálek čaje... Co vytknout? Snad nic, pokud podíváte se na ten film s odstupem a nepropadnete mindrákům, o co jsme to všechno za H(n)usáka byli ošizení. Čtyři hvězdy tedy s nadhledem i pro to stříbrný Camaro Z28, který miloval jsem tenkrát a milovat budu až za hrob... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

[The Director's Cut] Rozmáchlý, dekadentní a hořkosladký flashback o nejedné cestě za americkým snem, který je vydlážděný třpytky, stroboskopy, sexem a drogami, ale do ultimátního kýče jak od Baze Luhrmanna mu ještě dost schází. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Dnes máte podobných Klubov 54 v každom väčšom či menšom meste za každým rohom, takže to čo bolo v 80tych rokoch boom!! je dnes už bežnou súčasťou..s mojou poznámkou, bohužial! Film a celý príbeh je dosť obyčajný. Chlapská populácia sadne na lep "Salame" Hayek a tá ženská sa môže popásť akurát na Ryanovi Phillippovi. Nič veľkolepé sa nedialo, je to len o "Welcome in 80´s century".... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Hodnocena režisérská verze z roku 2015. Netuším, jak vypadala verze z devadesátých let (Weinsteini v 1990s stříhali jako zběsilí), ale DC je hodně fajn, má výborný soundtrack, slušné herce, Salma Hayek tam pěkně zpívá. Ryan Phillippe byl tenkrát tak sladký... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Fascinující obrázek, co znamená být opravdu in a co opravdu znamená být in. Žel, jen klipovitě a v zájmu béčkového mravoučného příběhu střiženého podle těch nejhloupějších hollywoodských šablon. Přesto se vypravěči daří přesvědčivě vymezit fenomén "Studio 54" z obou stran. Na jedné straně se veškerá ta superprestižní báječnost drolí v pozlátko (a vynořuje se otázka "proč vůbec to všechno"), na druhé straně Studio 54 jako ostrov svobody pro vyvolené, vybudovaný jedním ušmudlaným skrčkem. Přesvědč ostatní o svém charismatu, nech je vytvořit genius loci - a báječné království je na světě. A uvnitř těchto vymezení? Prestiž. Luxus. Mejdan. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už nič, tak tu sú aspoň zaujímaví známi herci v hlavných úlohách. A podľa obsadenia rovnako zaujímaví v tých vedľajších a cameo, ale tak ďaleko mi už pamäť nesiaha, aby som si vybavil Yorka, Pitta, Ruffala a Crawfordku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně uhlazená soft verze toho, co se skutečně dělo v legendárním newyorském klubu 54. Více mě bavilo číst si všemožné články od pamětníků a návštěvníků, ale film také dokáže zabavit a alespoň trochu přiblížit, jak to v divokých osmdesátkách vypadalo. ()

Související novinky

Queer Filmový Festival Mezipatra

Queer Filmový Festival Mezipatra

02.11.2015

Queer Filmový Festival Mezipatra se letos koná již po šestnácté, pražská část potrvá od 5. do 12. listopadu, brněnská pak od 12. do 18. listopadu. Uvedeny budou hrané i dokumentární filmy z celého… (více)

Reklama

Reklama