Reklama

Reklama

Svobodný mládenec

(TV film)
  • Česko Sherlock Holmes: Svobodný mládenec (více)

Obsahy(1)

Lord Robert St. Simon je obecně považován za nejžádoucnějšího starého mládence v celé Anglii. Aby taky ne! Historie jeho rodu sahá nejméně pět set let zpátky, je pohledný, šarmantní a skvělý společník… Každá vdavekchtivá dívka by olízla všech deset. Jenže srdce lorda Roberta, jak se zdá, už zcela neodvolatelně získala krásná Američanka Henrietta Doranová, jejíž neurozený původ více než dostatečně vyvažují zlaté doly jejího papá. A zatímco se tyto dvě hrdličky připravují na nejšťastnější den svého života, utápí se o pár ulic dál nejslavnější detektiv světa v nudě z nicnedělání, ve fyzické i psychické indispozici, pronásledován neustále stejným, k zešílení se opakujícím děsivým snem. Ani on ani Henrietta ještě netuší, jak dramaticky se jejich cesty zkříží v Robertově venkovském zámku Glaven, natož aby si uměli představit, jak děsivé tajemství toto nádherné sídlo ukrývá ve svých důstojných zdech. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tento film mě bavil dokonce víc než slavnější Pes baskervillský. Od začátku se jednalo o temný, místy až děsivý, případ. Není to časté, aby byl viděn Sherlock Holmes nemocný a dokonce s vidinami. Na smrt nemocný byl snad jen jednou v seriálu. A prakticky až do konce je to napínavé, dramatické a vlastně i samotná tečka seriálu působí temně. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Jeremy Brett mi jako Sherlock sedl. Zezačátku to bylo hodně zvláštní, ty Sherlockovi stavy. Říkala jsem si, že asi předcházel nějaký díl, který by diváka vyvedl z té zblblosti a zmatenosti, o co vlastně tvůrcům jde. No a pak to Sherlock řekne sám. Samotný příběh mi přišel fajn, až na ten konec, viz. spoiler. Atmosféru má díl velmi dobrou, interiéry i exteriéry bezva, tempo filmu občas pokulhává, ale je to rozhodně lepší jak v Posledním upírovi, kterého jsem viděla před tímto dílem. SPOILER!! Proč se Hettie vrací za lordem Simonem sama? Je úplně blbá? Proč když se Sherlock a Watson dozví, že je Hettie s největší pravděpodobností v ohrožení života, jedou za její záchranou šnečím tempem? A třeba otázka, zda by se Helena ještě dokázala vrátit do normálního života... no nevím nevím. 3,5* ()

Reklama

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Sherlock Holmes, co jsem měl možnost vidět. Příliš spletité, začátek byl tak zmatený a prokládaný podivnými výjevy ze snů Holmese, až jsem měl chuť to vypnout. Posledních 40 minut bylo z celého filmu nejlepších, Holmes přestal blbnout a pobíhat ve svojí noční košili, leopard si pochutnal na padouchovi, a všechno dobře dopadlo. Pozornému divákovi ale zůstalo mnohé naznačené neobjasněno. Obsah se mi moc nelíbil. Dvě hvězdičky jsou jen a jen za výpravu a kostýmy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jau, au, aú, jaúúú! Tak tohle vám teda nesežeru, panstvo. Tady si zase někdo hrál, což je činnost mně veskrze sympatická, ale v tomhle případě si děťátko hrálo ve stohu se sirkami a chtě nechtě mám dojem, že tady si něčeho nešlehnul zdaleka jen Holmes. Nevím, který chorý mozek napadlo smíchat případ urozeného ženicha a podnájemnice v závoji (k rozšíření tématu doporučuji nahlédnout do díla A.C. Doyla) a opepřit to Freudem, na kterého sice pravda vždycky dojde, ale proč na něj došlo tady, proč se Sherlock posunul od milníku "on je trochu svérázný" k "on je totální magor," proč se od umění logiky a dedukce uletělo k chiromantii a pohádkám o Modrovousech a proč se mi předkládá tklivý obraz hlavního hrdiny v době, kdy na tom byl hodně mizerně i jeho představitel, což je asi tak příjemné na sledování jako přímý přenos mučení elektrickým proudem, tak na to jsem odpověď nenašla. Holt nejsem Sherlock. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jestliže v minulém filmu se choval Holmes mírně řečeno atypicky, vloupával se do domu a sváděl služku, tady už je to totální psycho. Holmes, který by nikdy nevyšel z domu bez dobře padnoucího obleku a buřinky, najednou lítá po ulici v noční košili a padá do bahna.. WTF? ;) Jeremy Brett vypadá fakt špatně oproti první dílům. Doufám, že ty zbývající se zase uklidní, protože si tak nějak neumím představit, že se dá ještě přitlačit na pilu.. nicméně solidní horor.. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama