Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ganster Eddie Pedak (Alain Delon) se vrátil z vězení, kde si odseděl necelé dva roky za přepadení. Když se mu narodí dcera, chce už sekat latinu a žít jako slušný člověk. Neustále ho však pronásleduje komisař Vido, který byl tenkrát při přepadení zraněn a stal se z něho invalida, čímž ovšem přišel o svou práci policisty. Vido se dá na šikmou plochu a s komplici vyloupí banku. Při dělení lupu však jeden člen bandy postřílí své druh, přežije jen Vido. Ten se pak s pomocí Pedaka chce pomstít… (MVanis)

(více)

Recenze (6)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru patří na nižší příčky. Zápletka je průhledná, příběh zoufale předvídatelný, hudba má do Mission: Impossible hodně daleko, ale jedna myšlenka tu je: člověk se své minulosti nezbaví a ta ho nepřestává ovlivňovat i poté, co se zkouší vydat po správné cestě a může být nakonec příčinou nezáviděníhodné budoucnosti. Motiv napraveného zločince, jehož okolnosti zaženou do pasti, se o osm let později objevil ve francouzském klenotu Dva muži ve městě, opět s Delonem v hlavní roli, ale pod taktovkou José Giovanniho. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Skvělý soundtrack Lalo Schifrina (převážně jen sólo na bicí) k jinak spíš lehce průměrnému americkému angažmá Alaina Delona. Bere si to trochu ze sociálního realismu (ale v hodně pop kabátě), trošku z filmu noir, trošku z klasické heist žánrovky, ale z ničeho pořádně. Prvních 30 minut je silných, je tu Jack Palance v roli Delonova bratra a Delonova angličtina není předabovaná. A John Davis Chandler s jeho creepy očičkama patří mezi výraznější záporáky. Ale úplně to jako neudeřilo, no. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Co sa stane, ked to uplne nevyjde. Mix dramy a noir gangsterky, ani jeddno ani druhe, snad len mlady Delon, tesne pred 30tkou to ako tak zachranuje. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Autor obsahu - MVanis - asi film neviděl, Vido nepřišel ani o práci policisty, ani nevyloupil banku. Schifrinův jazz má víc než šmrnc a určuje tempo filmu, který by se dal považovat za sociálně laděnou gangsterku. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama