Dominik KalivodaScénář:
Dominik KalivodaKamera:
David CysařHudba:
Jan LstibůrekObsahy(1)
Police Symphony Orchestra je amatérská hudební parta stovky muzikantů, zpěváků a dobrovolníků z malého města. S nakažlivou energií se vrhají do čím dál tím troufalejších realizací nápadů – vyprodat legendární Lucernu, uspořádat benefiční koncert pro 5 000 diváků nebo vystoupit se zahraniční hvězdou. Sny a plány jsou skvělé, ale když je chcete přenést do reálného života a čelit všem výzvám, není to žádná sranda. Ustojí nadšenectví střet s dospělostí a najdou členové PSO to, co je v životě opravdu důležité? Časosběrný dokument o mimořádném hudebním uskupení, které se vydává na velká pódia, je zároveň osobní výpovědí obyčejných mladých lidí o světě kolem nás. (Zlín Film Festival)
Celovečerní debut mladičkého a úžasného režiséra Dominika Kalivody nás zavede do alespoň pro mě neznámého světa neskutečně velkého hudebního uskupení Police Symphony Orchestra. I dokument vám může říct, že nic není nemožné a tahounem celého projektu je úžasná Petra Soukupová, které budete prostě fandit od začátku do konce filmu a jsem moc rád, že si dokument odnesl cenu ze ZLÍN FILM FESTIVALu, kde jsem jej měl možnost jako první vidět. ()
PSO jsem neznal, ostatně jsem dosud ani netušil, jak se to správně čte. Časosběrný dokument mapuje delší časový úsek, než jsem čekal. Je tu krásně vidět jak nadšení mnohých vyprchává, když už nemají tolik volného času jako za školních let. Celkově je to emocionální smršť od záměrně zábavných scén až po nepokrytý doják. Ale celou dobu tomu vydrží tah na branku a pozitivní ladění. Už jen kvůli tomu stojí za to s tímto dokumentem strávit hodinku a půl. ()
Emocionální roller coaster. Pro mě osobně je dokument osobnostmi (Jenda Pikna, PSO) i lokacemi velmi blízký (Police n. Metují, Litomyšl). Příběh (i dramaturgie) je navíc opravdu silný, o to víc, že se jedná o pozitivní / inspirativní příběh z malého českého města. Po projekci na Filmovce následovala i debata s režisérem a zakladatelkou orchestru Petrou, což si od diváků zasloužilo standing ovation. I když byl sál poloprázdný, doufám, že se snímku bude dařit a že jej v distribuci uvidí, co nejvíce diváků. ()
Photo © Analog Vision