Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američan John Baxter (Giuliano Gemma) vozí turisty po africkém vnitrozemí. S obyvateli domorodé vesnice má domluvené divadýlko: když tam dorazí, kmenoví bojovníci ho napadnou. John nad nimi zvítězí a pokoření nepřátelé pak turistům rozprodají suvenýry. John s sebou všude bere chytrou opičku Bibu. Při jednom takovém výletu najde Biba v pralese dívku, jež ztratila paměť. John neznámou krásku zachrání, brzy je z toho láska, ovšem mladík má v té době nemalé starosti. Rozhodl se překazit nekalé obchody se zbraněmi, které by měly pomoci zločinnému podnikateli získat bohatá naleziště uranu. (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinná dobrodružná komedie z africké buše. Pohodový příběh z Afriky, kde se také dějí nekalosti, proti kterým bojuje hlavní postava jménem John Baxter, který má za manželku opici (dle úvodu příběhu) a která ho v pruhovaném tričku a džínách všude doprovází. Podle jmen většiny postav se zdá, že se jedná o volné pokračování snímku Afrika expres, ale opak je pravdou. Jak si jinak vysvětlit roli Ursuli Andress, která hraje v obojích filmech, ale pokaždé jinou postavu. Nedostatek talentovaných herců? Každopádně se jedná o skvělý zábavný snímek na nedělní dopoledne. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku slušně sarkastická komedie na účet západních turistů bohatého Severu z prostředí střetu kultur ()

Reklama

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

1149, v tuto dobu českým národem nejdiskutovanější číslo, neboť přesně před tolika roky přišli na Velkou Moravu repu znalí světoborci Cyril a Metoděj (kdo by si vzpomněl, nebylo by večerních zpráv?), a protože je to pro věřící důležité datum, pořádají se církevní srazy, mše a párty, leč lidé si zapomínají s sebou brát základní a životadárnou věc nazývající se voda, a tak kolabují, hlupáci. Ovšem věnuj se radši komentu k filmu, Georgi. Najít správná slova vyjadřující s určitostí moje pocity, jež se objevily po skončení snímku, je o poznání těžší, než poslouchat pecky hrající na dnešním sokolském srazu. Safari Expres měl občasná a trapná klišé jako role hloupého náčelníka pořádkového sboru, též nesmyslné scénky a místy zrychlený děj, avšak to mi nevadí, když jsem se téměř po celou dobu bavil, i když v jednu chvíli oči neposlouchaly a pomalu a zlehka se zavíraly. Váhání mezi podprůměrným a průměrným hodnocením nakonec učinil přítrž fakt, že prsíčka MILF bohyně Ursuly Andress byla opravdu skvostná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nádherná africká příroda, jedna krásná žena, vychytralý sympaťák, vtipná opička a velké dobrodružství od začátku do konce. Příjemná oddychovka z atraktivního prostředí, která baví a rozhodně neurazí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná komedie, ale pouze v těžkém průměru. Hudba Angelisů dobře dokresluje prostředí Afriky. Na Afrika expresu nezávislý film, i když se stejnými tvůrci a štábem. :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V témže roce byl natočen podobný film se stejnými herci - Afrika expres. (M.B)

Reklama

Reklama