Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 3

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Příběh pro ty nejmenší, ale proč jen pro ně? Já se taky rád podívám na pěknou pohádku, která má hlavu a patu - ano, tady jsem čekal marně. Kdyby bylo použito alespoň trochu vtipu, hlášek, hned by se film posunul kousek dopředu. Když to shrnu, tak alespoň grafika stála za něco. Nezbývá nic jiného, než ho doporučit jen těm úplně nejmenším :-). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, hodně posmutnělé a někdy až drastické (rodiče bez odporu vydávající své dítě na smrt). S šerosvitem pracující animace skutečně připomíná staré mistry (některé výjevy z krysího světa vypadaly jako od H. Bosche), jenomže působila poněkud chladně. Stísňující pocit ve mně vyvolala ošklivá děvečka od prasat, která tak zoufale a přitom tak marně toužila být princeznou. Vypravěčovy vsuvky nadhazují úvahy v tak syrové formě málokdy vídané v animovaném filmu - zrada, zoufalství, samota a odpuštění.____ Jenomže je to nedotažené, motivy dobře nevyzní, mnohé scény jsou nevygradované. Hlavní motiv o zemi, kde přestalo svítit slunce, není dostatečně vysvětlený. /29. 12. 12./ ()

Reklama

vendy63 

všechny recenze uživatele

Já jsem prostě nenapravitelná a opět se tady chystám pět ody na další animák. Ono dá se říct že ten název je trošičku nadnesený ,že onen zoufálek dá se říct není ani tak zdaleka zoufalý a to je dobře protože nebýt jeho statečnosti my bychom se nikdy nedozvěděli jak dopadl tenhle nádherný příběh o odvaze,vytrvalosti,výčitek i závisti a hlavně přátelství protože to je ten opěrný bod který většinou dožene vše do zdárného konce:-) ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: Will McRobb ...hrůzotvůrce, co má na starost Chipmonks, ale na druhou stranu pár epizod Rena a Stimpyho. dle knihy Kate DiCamillo....Nejvíce jsem ocenil části, kde byl animovaný příběh z knihy co Zoufálek četl. Zbytek bych označil za velmi nevhodnou pohádku pro děcka, jelikož jim dává velmi špatný příklad chování se k lidem. Postavy tu činí špatná(zlá) rozhodnutí, která ubližují jiným, bez jakéhokoli trestu nebo jeho vidiny. Na konci všechny ty špatné skutky vymaže vycházející slunce, které navzájem stmelí jak ty dobré tak zlé.45% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem tento animovaný film viděl, se mi vůbec nelíbil. Nedokázal jsem se přenést přes ten poněkud šedější příběh a vizuální styl. Až po druhém zhlédnutí jsem jej ale dokázal ocenit. Hlavním tahákem je, že to není moc film pro malé. Nejen díky atmosféře, ale i tomu, že tu nejsou žádné gagy, nic takového, což by mělo vysloveně pobavit. Namísto toho je příběh plný „ublíženosti“, na které také hodně staví. Kromě hlavního hrdiny a ještě jednoho dalšího charakteru ale skutečně příběh nenabízí nic mimořádného, či obzvlášť výrazného. Ovšem, když se náhodou perete s polofunkčním počítačem, což si žádá v určitých chvílích čas nečinnosti a nekonečného vyčkávání, je vyplnění tohoto času právě Zoufálkem víc než příjemným odreagováním. 70% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Vzhled "zeleninového strašidla" Bolda inspirovaly slavné obrazy italského malíře Giuseppeho Arcimbolda. (D.Moore)
  • Původně byl navržený na hlavní postavu hlas Justina Longa, nakonec však role připadla Matthew Broderickovi. (sir-dave)
  • Film vznikl podle stejnojmenné knihy z roku 2003 autorky Kate DiCamillo. Dílo přečetlo asi 10 milionů čtenářů a titul se dlouho držel na předních pozicích žebříčku nejprodávanějších knih. (hippyman)

Reklama

Reklama