Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 2

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Recenze (146)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Animovaná ohavnost, která bez jakýchkoliv zábran nestydatě vykrádá geniální Ratatouille. Zoufálku, sice se nebojíš, ale já ti radím, utíkej, co ti tlapky stačí, než tě zašlápnu a že bych to opravdu s chutí udělal. Nechce se mi tomu věřit, ale "Zoufálek" svou sračkoidností strčil do kapsy i Kozí příběh:). 25% ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný animovaný film s kouzelným hlavním hrdinou Zoufálkem, který ač byl vzrůstem malý, tak měl velké srdce (samozřejmě i uši) a chtěl se stát rytířem. Pravda konec byl takový zvláštní, ale i tak celkový dojem za ***! Dcera se v kině bavila náramně a určitě by dala více ... ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo som sa priklonila k **, reálne je to niečo medzi ** a ***. Nie je mi ani celkom jasné, čo tomu chýbalo. Nepovažujem The Tale of Despereaux za nejaký výrazný nepodarok alebo za mrhanie času, len tomu deju podľa mňa chýbala trochu "kritickejšia zápletka", ak sa dá o niečom takom v animáku vôbec rozprávať. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja by som to nevidel tak temne. Iste je to ďalší animák, ktorý postráda isté kúzlo aj keď svojím spôsobom je celý kúzelný, čo je celkom škoda, ale ako dobrodružstvo pre najmänších nemôže sklamať. Keby som bol o desať rokov menší tak to hltám jak blázon. ono len zamrzí ten nevyužitý potenciál a odbočky, ktoré film spomalujú - dcéra a otec, ktorý sa znova našli, mi prišla úplne zbytočná. Zúfalček by mohol byť troška istejší v tom čo robí, alebo byť aspoň bližší deckému divákovi, predsa len je to hlavná postava. Ale kupodivu svet v ktorom hlavný hrdinovia a záporaci žili sa mi nehorázne páčil, či už mouseworld alebo ratworld. Byť rovnako malý tak by som sa tam išiel pozrieť. Teraz už záleží na vás či to chcete vidieť, alebo nie. Pretože ak si to nepozriete o nič neprídete. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte animák plný popkultúrnych narážok, budete sklamaní. Ak čakáte, že malý myšiak bude sršať humorom tým, že miliónkrát narazí do steny, budete rovnako sklamaní. A sklamaný bude aj ten, kto čaká úžasné bojové scény, vymetené, smiešne postavy (typu oslík), lásku medzi myšiakom a jemnou myškou, ktorú zachráni spred zlého potkana...nie, Despereaux nie je ako súčasné animáky, je to klasická rozprávka, v ktorej sú rytieri, princezné a...myši s potkanmi. Celá zápletka pripomína rozprávky ako Šípková ruženka, rovnako aj stavby, či hudba. Okrem ľudského sveta sú veľmi pekne spracované svety myší a potkanov, veľká časť sa venuje postavám (ktorých je tu naozaj veľa), pričom každá má svoj význam a žiadna tam nie je len ako nástroj čohosi. Všetko ešte podkresľuje rozprávačka, vďaka ktorej je cítenie, že ide o klasickú rozprávku jasnejšie a niekoľko kreatívnych nápadov (najmä na začiatku). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zamyslete se: Co se stane, když prohlásíte něco, co je přirozenou součástí světa, za nezákonné? Člověk může mít dobré srdce a ani o tom nemusí vědět. Jo a můžeme si říci, že všichni šťastně žili až do smrti....ale to by byla strašná nuda. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Příběh neoplývá příliš humorem, ale naopak příběhem, který je o cti a odpuštění. Tedy samozřejmě v rámci přizpůsobení se animovanému filmu, proto neočekávejte dojemný příběh, který by jste čekali všude možně jen ne tady. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Název mi sebral komentář z huby. Tenhle animák je totiž příběh o zoufálkovi. Zoufalý mix všeho co v pohádkách je vidět v nepříliš poutavém balení. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Film plný nádherných animací, zajímavých i hlubších myšlenek na téma biodiverzity, fanatizmu a snad i užívání si utápění se v depresích, avšak i méně pozorný divák si všimne značných podobností s filmy Ratatouille, Spláchnutej a Dumbo. Zoufálkovi chybí jiskra. Ze začátku jsem jí ve filmu snad ani neměl chuť postrádat, ale vzhledem k druhé části příběhu jsem si říkal, že snad jen pekárna v londýnské Pudding Lane měla tu sílu rozpoutat takový oheň, že by film vytáhl na pět hvězdiček. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: Will McRobb ...hrůzotvůrce, co má na starost Chipmonks, ale na druhou stranu pár epizod Rena a Stimpyho. dle knihy Kate DiCamillo....Nejvíce jsem ocenil části, kde byl animovaný příběh z knihy co Zoufálek četl. Zbytek bych označil za velmi nevhodnou pohádku pro děcka, jelikož jim dává velmi špatný příklad chování se k lidem. Postavy tu činí špatná(zlá) rozhodnutí, která ubližují jiným, bez jakéhokoli trestu nebo jeho vidiny. Na konci všechny ty špatné skutky vymaže vycházející slunce, které navzájem stmelí jak ty dobré tak zlé.45% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia a....veľký guláš, z ktorého som sa ani po konci filmu nedostal. Neprišlo mi to ako typická rozprávka, nejaká bola moc temná, a ten scenár...no fakticky sa mi chce z neho vraciať...jedine čo tento film zachránilo bola animácia a moja dobrá nálada... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si říkala proboha pohádka o polívce a nějaké kryse... Naštěstí jsem se spletla a opět jsem si oblíbila něco co většinu lidí asi moc nenadchlo. Zdálo se mi to jako skvělý animovaný film s roztomilým malým Zoufálkem, který má uši jako plácačky. Dokonce jsem z toho dostala chuť na polévku :-D. V celku to vidím jako nadprůměrný animák a mnohem lepší než Kocour v botách, Madagascar 2 a 3, Kungfu panda a podobné cípoviny. Tenhle myšák má duši a perfektně odsýpající(i když předvídatelný)konec a dle mého soudu je to s Brave a Tangled nejlepší animák co jsem za poslední dobu viděla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se hlavní postava jmenuje Zoufálek, svědčí o tom, jak moc se chtěli tvůrci zalíbit publiku, především pak publiku dětskému. Vypočítavost je pak patrná z toho, kdo je vlastně hlavní hrdinou. Ano, je to myš. Co je na tom zvláštního? Třeba to, že rok před "Zoufálkem" byl natočen film "Ratatouille". Náhoda? Ne, nemyslím si. Pixaři s něčím přijdou, a jako kdyby neexistovalo něco jiného. Stejně to bylo s "hledá se Nemo". Chvíli po tom vznikl film "Příběh žraloka", který - když už nic jiného - byl alespoň vtipný a obsahoval pár dobrých hlášek. O snímku "Past na žraloka" mluvit nebudu, to je jen ubohost. "Příběh o Zoufálkovi" nám chtěl ukázat, že krysy a myši jsou teď in, navíc je to přece oblíbená dětská knížka, tak proč to nezkusit. Jenže by to chtělo zkusit s trochu lepší animací, která v některých momentech vypadala neskutečně kluzce. Příběh ničím moc nenadchne, je prostě o Nebojsovi, který se vydává za myš, o jednom krysákovi, který by se měl polepšit a polévkové slavnosti, která má větší význam než Vánoce. Je to příliš velké schéma na to, aby to mohlo skutečně zaujmout a donutit mě to k nějaké emotivní reakci alespoň na jednu ze scén. A že jsem schopen emotivních reakcí. Třináctý a čtrnáctý díl seriálu "How I Met Your Mother" by mohly vyprávět. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/06/nebezpecne-znamosti-jak-ztratit-kluka.html ()

stration 

všechny recenze uživatele

Příběh o Zoufálkovi mě nadchnul. Po dlouhé době je tady totiž pravá, kreslená, POHÁDKA! Na nic si nehraje, nekáže, nenastavuje zrcadla společnosti, ale jenom baví. Celou dobu jsem se usmíval. Navíc velice netradičně výtvarně pojatá. Zapomeňte chvilku na Pixar a podívejte se na pohádku o myšáčkovi, kryse, princezně a polívce, která voní i z plátna. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Zúfalček je chutnučký myšiačik s veľkými uškami a to je asi jediná pozitívna vec na tomto prapodivnom animáku plného nesypatických postáv, ktoré začínajú princeznou a končia tučnou slúžkou. Jeden z najhroších animákov aké som videla. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Nečekal sem od toho nic, dostal sem plnou hrst skvělého příběhu, krásného zpracování a výtečné zábavy. A musim souhlasit se Sklenim, že při vzhledu Zoufálka si ho musíte zamilovat. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tahle animovana pohadka je pro me velkym prekvapenim. Tohle nenapadne dilko predevsim vypravi pribeh - pohadkovy naivni pribeh. Nejde zde o prehrsel vtipu a legracna, jak jsme u animaku zvykli. A je to dobre. Protoze pribeh zaostava na ukor vtipu. Tady se klade vetsi duraz na pribeh a to je lepsi nez Olivie Newton Johnova. :-D ()

Reklama

Reklama