Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 2

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Recenze (146)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Traja muskatieri boli v skutocnosti styria. Zufalcek je v skutocnosti velmi odvazny, nezufajuci. Velka mala mys, pre velkych malych v beznej rozpravke. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

996. hodnocený film: Snímek, který zde většina uživatelů shodila, já naopak vypíchnu a pochválím. Je sice jisté, že kvalit pixarovských animáků nedosahuje, leč se mu nedá upřít snaha o zajímavý příběh. Ne, tohle není žádný připitomělý myšák Stuart Little, který jde se svou kvalitou kamsi do kytek. Tohle je fajn pohádka pro děti, kteří ji ocení nejvíce. A to se cení, že si nehraje na nějaký velkofilm. Proto si jej mnoho lidí ani nevšimne. Kdo na něj ale narazí omylem, tak jako já, mohl by filmu přijít na chuť a i jej dobře ohodnotit. 4* jsou možná přemrštěným hodnocením, ale pro se nesnažit nepozvednout hodnocení této milé pohádky. 4* ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nuda dlouhá jak nudle do polévky. Nezábavný animák, které mohl být výtvarně aspoň odvážnější a třeba jít cestou klasické animace místo 3D. Ale příběh se nějak vyvaří, v člověku to hrnke teprve tehdy, když se vsuvkou začne vyprávět o nějaké pasačce prasat, která chce být princeznou, a vyvrcholí to ve chvíli, kdy se dobrý krysák a dobrý myšák sejdou dohromady. Ale nic z toho nevzejde a krysák se pomátne. Snad i děti z mateřské se musí nudit a jen doufat, že třeba myší Dumbo začne s těma ušima víc plachtit. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tento animák byl pojat tak nějak zvláštně a díky tomu to celé nějak nefungovalo. Bylo to vyprávění legendy, kterou přebásnila Sigourney. Prostředek byl trochu nastavované kaše a konec se zase rozlouskl strašně rychle, takže délka byla asi akorát jen to tak trošinku jinak rozložit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Myslím, že doba klasických rozprávok už vyhynula alebo skôr vymizla. Táto 3D sa snaží na to vymizlé nadviazať, ako-inak sa jej to veľmi nedarí. Animácia síce nie je zlá, ale ani sympatická - podarili sa hlavne zvieratá, animácia ľudí je už horšia. Príbehom sa skôr podobá európskej produckii ako tej americkej, a to aj vďaka takmer nulovému humoru a neustálym ospevovaním hodnôt ako hrdinstvo, česť, galantnosť a pod. Napriek tomu sa záver autorom aj s jeho mravným ponaučením celkom vydaril, vďaka čomu som aj ja zvýšil hodnotenie o jednu hviezdu nahor. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

- 20 za selata, 15 za sviňi a 12 za holku.. - hh, 15 za holku, jako za svini :)) No v podstatě tohle byla jedna z mála scének, co mě pobavili. Zbytek byla neustála nuda. Vše bylo křečovité, zmatené a pochybuji, že to děti 10+ nějak zvlášť pochopili. Asi 3 dny po shlédnutí si už vlastně ani nepamatuji o čem to bylo a snižuji o 1*. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Já byl nadšený. Příjemný humor. Rozmanité postavy, kterým nechybí vývoj (tedy až na tu hlavní, ta byla dost nevýrazná, ikdyž měla obrovský potenciál). Akční scény, které připomenou takové řežby jako bitvu v aréně v druhé epizodě Hvězdných válek. Do toho navíc trefná a napětí stupňující hudba. Bohužel jen ten hlavní myšáček byl na svou neobyčejnost nudný. Jinak by k dokonalosti nescházel ani příjemný komentář připomínající Nekonečný příběh. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky a miluju hlodavce jako domácí mazlíčky. Když k tomu připočtu, že hlavní "hrdina" Zoufálek je neskutečně roztomilej myšák, tak se mi tahle pohádka musí líbit, i když by to byla bůhví jaká blbost. Příběh má děj, dává smysl, má to hlavu i patu, takže blbost tato pohádka také není. Jsem asi pořád dítě... 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně zajímavá pohádka. V kině propadák, Prima to pohřbila v dopoledním čase. Já si na tenhle film o svátcích čas udělal a byl jsem mile překvapen. Povedená animace, originální hrdinové, zajímavý příběh. Dabing je povedený, ale asi se příště podívám v originále - takových hvězd... Škoda, že tenhle animák není tak oblíbený, mě se skutečně zalíbil. Bavil jsem se a fakt jsem byl mile překvapován po celou dobu, co ten film trval. Kromě toho, že je to kouzelné, je to i dobrodružné a vtipné. Doporučuji. Za 80%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem tento animovaný film viděl, se mi vůbec nelíbil. Nedokázal jsem se přenést přes ten poněkud šedější příběh a vizuální styl. Až po druhém zhlédnutí jsem jej ale dokázal ocenit. Hlavním tahákem je, že to není moc film pro malé. Nejen díky atmosféře, ale i tomu, že tu nejsou žádné gagy, nic takového, což by mělo vysloveně pobavit. Namísto toho je příběh plný „ublíženosti“, na které také hodně staví. Kromě hlavního hrdiny a ještě jednoho dalšího charakteru ale skutečně příběh nenabízí nic mimořádného, či obzvlášť výrazného. Ovšem, když se náhodou perete s polofunkčním počítačem, což si žádá v určitých chvílích čas nečinnosti a nekonečného vyčkávání, je vyplnění tohoto času právě Zoufálkem víc než příjemným odreagováním. 70% ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Myslím že by celé dílo mohla charatkterizovat tato slova : Nuda, nepoutavý příběh, necharakteristický hlavní hrdina. jedinné co mi přišlo opravdu originální byla města myší a krys, kdyby se ten animák aspoň nesnažil rovnat filmům z kterých vykradl co se dalo. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

veľmi vlažná rozprávka s nesympatickými postavami, prijebatým dejom a scenárom za päť päťdesiat...pár hlášok stálo za to ale inak veľmi slabý vývar ()

Reklama

Reklama