Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 3

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Recenze (146)

Pavelos 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který zapadá do šedého průměru.. Když už příběh je celkem o ničem, tak jsem očekával alespoň animační kvalitu, ale bohužel, ta se také nedostavila.. A hlavně to není tak dlouho co už byl natočený animovaný film o myších "Ratatouille", takže tomu to celé bylo až nápadně podobné.. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Příběh o ohromné myšce - ne vzrůstem, ale srdcem. Jeho vzhled je okouzlující. Opravdu je moc roztomilý. Myšák, který chce být rytířem, který dá slib krásné princezně, který čte pohádkové knihy, který se kamarádí s krysou a který se vůbec nebojí. Milý a laskavý příběh. 70%. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Žádné příjemné překvapení se bohužel nekoná... Příběh o Zoufálkovi není filmem pouze o malé statečné myšce s velkýma ušima, ale pojednává i o mnoha dalších a dalších postavách. A v tom je ten největší háček... Nicotná charakteristika postav (k tomu jejich nevýrazný dabing) a samostatné příběhy všech zúčastněných, které do sebe nezapadají... Co naplat, že se pár scén povedlo, když dohromady vytvářejí něco tak nudného a nezajímavého... 40% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná animace v příjemně nekřiklavých barvách, zábavný i napínavý příběh a sympatičtí hrdinové s hvězdným namluvením, jak je zvykem u velkých animáků. U mě naprostá spokojenost! ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Absolutná nuda bez poriadneho deja,sympatických postav či vtipných scénok!Ale zasa nie až tak vyložene trápne!Ale aj tak oničom!!! ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá by určite neuškodila väčšia dávka nadhľadu a humoru a možno aj o dákych 10 min. kratšia dĺžka , ale je dobre výtvarne riešená, a stará krysa je pekná pocta Nosferatu. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Lidé si už možná zvykli na ty kreslené filmy kde je nejvtipnější násilí, Tento film o tom ale není je o kráse a lidskosti a tom jak se každý může časem měnit, i když je film až příliš ,,nemastný" mě se vskutku zalíbil a nezdál se mi jako nejhorší spíše jako zlatý průměr. Takže jsem spokojen. 5/10 jinak 51% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

relativně krátká pohádka, s hezky vytvořeným světem, ustrašené myšky, zvrhlé krysy, přitroublá prasinka, kuchař a jeho kouzelný pomocník, 50 minut se to tak nějak buduje, aby to během 20 minut poslali do kelu. V českém znění má princezna přesladký hlásek, ale jinak mi moc k srdci nepřirostla, nejspíš bych jí nechal sežrat a moc se o zbytek nestaral. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Práve som dopozeral rozprávku o..... Na prvý pohľad myši, ale popravde je táto rozprávka o princeznej, o tom ako dlho nepršalo, o potkanovy čo skazil kráľovi život a zabil nešťastne kráľovnú a o kuchárovi čo vedel perfektne variť no bol moc nóbl. Ale až úplne v poslednej rade ide o malého myšiačika čo má vyvinuté lepšie zmysli ako sú čuch a sluch, ktorý sa odráža aj na jeho veľkých ušiach. Príbeh je zo začiatku podaný strašne pekne. rozprávač je úžasný a presný a aj hlasy vybrané na dabing ( v orig) sú super. Proste vás príbeh pohltí a zaujme. No a potom. Keď sa vlastne odvíjať príbeh samotného hlavného hrdinu... začnete sa nudiť. No škoda. Rozprávač začne byť rušivý a príbeh naberie niekedy pomalý a niekedy zas strašne rýchli spád. A až do konca sa pousmejete možno tri krát. Nie bohviečo. No ale prečo potom také hodnotenie? Táto rozprávka vsadila na vyobrazenie myšiačika s bludnými ušami a krásnymi očami. Proste si ho zamilujete. Je to absolútne krásne stvorenie:) A môj naj okamih filmu ..sú impozantné mestá myší a potkanov. Tam som skoro lapal po dychu ako som bol zaskočený. Ale to je asi všetko. no škoda. Ale aspoň je tento film aj zároveň niečo nové a originálnejšie než tupý shrek založený na vtipnom oslovi a láske k princeznej. Táto rozprávka je o trochu odlišná od ostatných no o to nudnejšia. Takže preto 4 hviezdičky. ale určite odporúčam na pozretie s piateľkou či priateľom:-). Prajem príjemné pozeranie. CHEEEEEEEEEES .-) 78% a prepacte..este taka osobna poznamak.. neznasam ked v kreslenej rozpravke postavicky o ktore sa jedna vypiplaju do poslendeho detailu a ostatne tvori akoby zmrzacia.. teraz je ten rpipad ludia a mysi.. mysi su krasne a ludia ako votrelci .. :-/ ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradične vystavaný príbeh, ktorý ma spolu s dokonalou animáciou svetov myší a potkanov a ešte dokonalejšími hlasmi postáv zaujali natoľko, že musím dať plný počet. Despereaux je obrovský sympaťák a dej, ktorý vôbec nebazíruje na vtipe, ale práve na deji, atmosfére a postavách, udáva novú cestu animákom. Sú veci, ktoré nedostali priestor na vysvetlenie, ale nejak mi to nevadí. _____EDIT: Videl som druhý krát a skláňam sa pred dokonalosťou tohoto diela a hrdo ho radím do mojich naj filmov. Snáď sa mi to páčilo ešte viac ako prvý krát, tlieskam. ()

Koška 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od tohoto animavaného filmu, že se zasměje, tak toho musím bohůžel zklamat. Film je spíše poučný. Pořádně nevím kam ho zařadit. Dávám mu 50%. ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Já jsem prostě nenapravitelná a opět se tady chystám pět ody na další animák. Ono dá se říct že ten název je trošičku nadnesený ,že onen zoufálek dá se říct není ani tak zdaleka zoufalý a to je dobře protože nebýt jeho statečnosti my bychom se nikdy nedozvěděli jak dopadl tenhle nádherný příběh o odvaze,vytrvalosti,výčitek i závisti a hlavně přátelství protože to je ten opěrný bod který většinou dožene vše do zdárného konce:-) ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Sedmiletý klučík, se kterým jsem to sledovala byl uchvácen, tříletá holčička znuděná a já jí přitom stihla číst pohádku, aniž bych ve filmu o něco přišla... ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka krásného příběhu pro děti. Nese jasné, krásné a výchovné hlavní poselství a ukazuje je na originálním příběhu i překrásné animaci. Není přeplněna nechutnými tuc tuc songy, jako většina současných animáků. A pěkný bude i za deset, dvacet let. ()

Reklama

Reklama