Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 3

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Recenze (146)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Dva a půl. Od poloviny jsem přemýšlel jaká bude pointa ke které se neustále schylovalo. A ta byla sice pravdivá, ale děsivě nestravitelná. ()

Jeanecek 

všechny recenze uživatele

Oproti před chvílí zhlédnutému Boltovi absolutní nuda. Pár nápadů, ale příběh je poněkud nesourodý a neucelený... Principy náhod a dobra na všech stranách by mohli fungovat možná v hraném filmu, ale rozhodně jiného žánru. Snaha o složitou pohádku - výsledek katastrofa. Dvě za pěknou animaci, vše ostatní na max *... :-((( ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, na animáky mám fakt slabost...Ale aby se mi tohle líbilo, to by ta slabost musela hraničit s nekritickým obdivem...Tvůrci se asi inspirovali leckde, připadalo mi to jako směs Ratatouille, Happy Feet a Flushed Away. Bohužel z těchto filmů si to nic kladného nevzalo. Nebylo to vtipné, ani trošku napínavé, milé a už vůbec to nemělo svoje kouzlo. A celou dobu jsem přemýšlel, jestli to má nebo nemá být pohádkové. Jasně, malá statečná myš, která se shlédne v rytířském příběhu a zachrání princeznu. Ale co ty krvelačné masožravé krysy, které chtějí princeznu sprovodit ze světa nějakým ošklivým způsobem??? To je na rodinný film už trochu moc. 40% a ani o chlup víc. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animovaný pohádkový počin, který jakoby neví co by chtěl být. Chvilku komediální pohádkou, chvilku relativně vážným poučným příběhem. Přesto, dobrá animace, dobrý scénář rovná se lehký nadprůměr. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Už som si akosi zvykol tešiť sa na animované pecky z kina. Rovnako nadšene som šiel kúknuť aj Zúfalčeka, upútavka pred niektorým z minulých filmov bola vskutku príjemná. Ale z kina som vyšiel s pocitom dosť... ...asi aj sklamaný. Priplávame na miesto, kde svet hýbe polievka, no na jednej z veľkých osláv na jej slávu sa stane vec nečakaná (a pre deti akosi nevhodná) a na kráľovstvo padne tma, bezdaždie a smútok. Pod zväčšovacím sklom však objavíme svet, kde narodil sa myšiak, ktorý sa nevedel báť, čo spôsobí, že sa stane navždy vyhnaným až do doby kým spojí sily s jednou desivou hlodavčou rasou... A tak... Zííív. Zasmial som sa asi trikrát a ani zo spracovania som nebol práve najohúrenejší… ()

sulek 

všechny recenze uživatele

Polévka s příliš mnoha přísadami. Jako celek nefunguje tak, jak by mohla. Hvězda navíc za postavy lidí, které vypadají jako od Van Eycka. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Zúfalček sa síce snaží, ale nič to nemení na tom, že jeho príbeh je zúfalo nudný a nezaujímavý. Uznávam, že tieto jeho chyby pramenia hlavne z rovnomennej predlohy podľa Kate DiCamillo, ale to by sa aspoň čiastočne dalo vyvážiť peknou animáciou či príjemnou hudbou. K tomu ale nedošlo a tak je Zúfalček rovnaký na začiatku ako aj na konci svojej púte : nudný a nezaujímavý. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka s hviezdnym obsadením a pekným vizuálom. Všetko tu d seba pasuje a dá sa na to pozerať. Určite doporučujem pre deti, pretože je to ako stvorené pre ne. ()

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Příběh pro ty nejmenší, ale proč jen pro ně? Já se taky rád podívám na pěknou pohádku, která má hlavu a patu - ano, tady jsem čekal marně. Kdyby bylo použito alespoň trochu vtipu, hlášek, hned by se film posunul kousek dopředu. Když to shrnu, tak alespoň grafika stála za něco. Nezbývá nic jiného, než ho doporučit jen těm úplně nejmenším :-). ()

Cahous 

všechny recenze uživatele

** az *** Jeden z nejslabsich animaku, co jsem kdy videl. Asi jsem uz moc zhyckany, ale od animaku vyzaduju jakousi tezko definovatelnou verohodnost, kterou mi tady kazilo milion veci - od mysi mluvici na lidi a zachranujici princezny, az po nepochopitelne zmeny pocasi zavisle na vareni polevky. Neverohodny pribeh jako usity horkou jehlou. Ani ta distributorem chvalena neumelohmotnost animace me neuchvatila, prave naopak. V porovnani s ostatnimi animaky dnesni doby (Wall-E, Horton,..), kde kazdy pixel obrazku zije svym vlastnim zivotem, je Zoufalek neuveritelne staticky, plochy a jednoduchy. Treti * prihodim za sluzebnou jdouci se sekackem na maso unest princeznu:-D, ale jsou to 3* s hodne odrenyma usima. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný animáč - ale celkem nezáživný. Tři hvězdy jsou naprosté maximum, 55% by bylo tak akorát. ()

Reklama

Reklama