Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 1

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradične vystavaný príbeh, ktorý ma spolu s dokonalou animáciou svetov myší a potkanov a ešte dokonalejšími hlasmi postáv zaujali natoľko, že musím dať plný počet. Despereaux je obrovský sympaťák a dej, ktorý vôbec nebazíruje na vtipe, ale práve na deji, atmosfére a postavách, udáva novú cestu animákom. Sú veci, ktoré nedostali priestor na vysvetlenie, ale nejak mi to nevadí. _____EDIT: Videl som druhý krát a skláňam sa pred dokonalosťou tohoto diela a hrdo ho radím do mojich naj filmov. Snáď sa mi to páčilo ešte viac ako prvý krát, tlieskam. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tahle animovana pohadka je pro me velkym prekvapenim. Tohle nenapadne dilko predevsim vypravi pribeh - pohadkovy naivni pribeh. Nejde zde o prehrsel vtipu a legracna, jak jsme u animaku zvykli. A je to dobre. Protoze pribeh zaostava na ukor vtipu. Tady se klade vetsi duraz na pribeh a to je lepsi nez Olivie Newton Johnova. :-D ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Animovaná ohavnost, která bez jakýchkoliv zábran nestydatě vykrádá geniální Ratatouille. Zoufálku, sice se nebojíš, ale já ti radím, utíkej, co ti tlapky stačí, než tě zašlápnu a že bych to opravdu s chutí udělal. Nechce se mi tomu věřit, ale "Zoufálek" svou sračkoidností strčil do kapsy i Kozí příběh:). 25% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nuda dlouhá jak nudle do polévky. Nezábavný animák, které mohl být výtvarně aspoň odvážnější a třeba jít cestou klasické animace místo 3D. Ale příběh se nějak vyvaří, v člověku to hrnke teprve tehdy, když se vsuvkou začne vyprávět o nějaké pasačce prasat, která chce být princeznou, a vyvrcholí to ve chvíli, kdy se dobrý krysák a dobrý myšák sejdou dohromady. Ale nic z toho nevzejde a krysák se pomátne. Snad i děti z mateřské se musí nudit a jen doufat, že třeba myší Dumbo začne s těma ušima víc plachtit. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Taková škaredá pohádka! Jeden z nejhorších animáků, které jsem viděla. Kde je to kouzlo, které umí vykouzlit Pixar? Kde je úchvatný příběh jako z pohádek od Miyazakiho? Kde je vtip? V Zoufálkovi není nic, na co jsme u animáků zvyklí. Je naprosto průměrný, dalo by se říci, že až "šedý". Žádná postava, která by upoutala. A co víc, hlavní hrdina je nudný nesympatický myšák... Tímto nechci říct, že by všechny animáky měly být jako Shrek nebo Ratatouille. Jenom by to chtělo trochu koření. Protože na Zoufálkovi není nic, co by dokázalo zaujmout trochu náročnější diváky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Vzhled "zeleninového strašidla" Bolda inspirovaly slavné obrazy italského malíře Giuseppeho Arcimbolda. (D.Moore)
  • Film vznikl podle stejnojmenné knihy z roku 2003 autorky Kate DiCamillo. Dílo přečetlo asi 10 milionů čtenářů a titul se dlouho držel na předních pozicích žebříčku nejprodávanějších knih. (hippyman)
  • Původně byl navržený na hlavní postavu hlas Justina Longa, nakonec však role připadla Matthew Broderickovi. (sir-dave)

Reklama

Reklama