Reklama

Reklama

Tanna

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh o zakázané lásce a mladé milenecké dvojici na útěku byl inspirován skutečnými událostmi, které si vyprávějí obyvatelé vulkanického ostrůvku Tanna v Tichém oceánu, žijící v tradičním kmenovém společenství v izolaci od moderního světa. Přímo zde, v uchvacujících přírodních scenériích a s domorodými obyvateli v hlavních rolích, vznikl jedinečný hraný film o vzdorné Wawě, která miluje Daina, a když vypukne válka mezi členy kmene, vydává se s ním na útěk do lesů a k věčně bdící sopce. Univerzálně srozumitelná romance na půdorysu unikátního vhledu do života zdánlivě ztraceného ráje, který je našemu světu podobnější, než by se mohlo zdát. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (21)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Kupodivu celkem zajímavý příběh v nezvyklém prostředí mi kazilo pár drobností, které ale ve výsledku film trochu srážejí. Jednak mě za uši tahal přespříliš doslovný scénář, kdy dialogy říkaly víc, než bylo z mého pohledu třeba a chvílemi byly natolik prkenné (pokud budu věřit anglickým titulkům v obraze), že působily až amatérským dojmem (chápu, že herci byli neherci, nicméně chybu přičítám právě scénáři). O něco méně mi pak vadily technické rezervy filmu. Někdy byl záběr špatně zaostřený, chvílemi pak záběrování působilo trochu jalovým dojmem. Obojí se vzhledem k podmínkám, v jakých natáčení asi probíhalo, dá pochopit. Přišlo mi, že se v určitých pasážích tvůrci snaží tlačit na takový "malickovský feeling" (několikrát mě napadlo, že by Tanna vlastně mohla být příběhem zasazeným do domorodé vesnice z Tenké červené linie), který ale vzápětí zase rozboří nějakou polodokumentární sekvencí. Přese všechny chyby je Tanna určitě zvláštním filmem, který nabídne o dost jiný prožitek, než na jaký jsme v současné kinematografii povětšinou zvyklí. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Málokedy vidíme koprodukciu Austrália a Vanuatu. To je myslím niečo úplne nové. A zvedavosť ma celkom navnadila. Mal som spočiatku trošku obavy, či ma nebude film nudiť, ako nedávno hodnotený film "Ixcanul", ale tento film naopak plní všetko čo som chcel. Nenudil ma, mal nádhernú prírodu džungle, v ktorej som sa chcel stratiť, a postavy, ktoré som chcel sledovať až do konca. Film vyzerá vynikajúco, má skvelú atmosféru starovekých kmeňov a má v sebe veľkú dávku ľudskosti, ktorá mi skutočne veľmi dobre pasuje. Nominácia na Oscara bola určite zaslúžená a film rozhodne doporučujem vidieť. Myslím si, že budete spokojní. Jediné, čo by som možno trochu skritizoval je fakt, že emočne ma to až tak veľmi nezasiahlo, ako film odo mňa chcel. A možno by som chcel jednotlivé tragédie prežiť trošku viac. Je to veľký problém? Asi nie, ale rozhodne je to niečo, čo film trošku v mojich očiach degraduje. Ale priznávam, že s celkovým výsledkom som veľmi spokojný. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jeden z večných, na každú dobu a na každé prostredie uplatniteľných archetypálnych príbehov ľudstva je ten o Rómeovi a Júlii. O láske, ktorej nie je dopriate šťastné naplnenie. Rovnako presvedčivo zapôsobí v rámci konfliktu Izrael-Palestína, Sever vs. Juh USA, NDR a NSR, no a v tomto prípade (čuduj sa svete) - Vanuatu. Tento film to mal vyhraté už len tým, kde sa natáčal. Ale ak by to mala byť bezduchá zlátanina, nezachránili by ju ani sopky a prales. Pre mňa osobne veľmi príjemné a exotické prekvapenie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Co jsem obdivoval byl kryt na penis a svěšená prsa domorodých stařešin. Příběh je překvapivě interesantní, obzvláště běhání na sopku a ze sopky. Ve filmu se běhá často. Když si domorodci neporovnávají údy, tak běhají sem a tam, aby se podívali, zdali je sopka pořád aktivní či aby ověřili, že k pobřeží jsou to pořád tři kilometry. 79% ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Působivý přírodní příběh o zakázané lásce v jednom domorodém kmeni ve Vanuatu, který byl natočen podle skutečné události r. 1987. Co se týče nucených sňatků se potom v kmeni mnohé změnilo. Během filmu, který plyne spíše jako hraný dokument, často koukáte do magické žhavé lávy přes 300m vysoké sopky Mont Yasur na pacifickém ostrově Tanna v souostroví Vanuatu, která patří mezi nejaktivnější sopky na světě. Dostat se na ni je obtížné, přesto tam domorodci často putují a radí se s ní, protože je pro ně posvátná a moudrá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Oficiální vyslanec australské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)
  • Celý film byl natáčen na ostrově Tanna, kde po celých sedm měsíců natáčení bydlel režisér Bentley Dean se svou rodinou. Téměř všichni obsazení neherci hráli sami sebe. (Hal_Moore)
  • Jedinými jazyky, kterými se ve filmu mluví, jsou Navhal a Nafe. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama