Reklama

Reklama

Obsahy(1)

NASA se chystá dokončit projekt, jehož cílem je vyslat do vesmíru první raketu s lidskou posádkou. Dr. Ralph Harrison s projektem ale nesouhlasí, podle jeho názoru je let pro člověka příliš riskantní. S kolegou profesorem Nordstromem vyrobí robota (pojmenují ho Tobor), který by měl být schopen celý let zvládnout sám. S robotem se skamarádí Nordstromův vnuk Billy. Billy s Toborem pak prožijí velké dobrodružství, neboť tajemství výroby Tobora chtějí získat nepřátelští špióni. (p6qwre)

(více)

Recenze (11)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ČLOVĚKEM ZROZENÉ MONSTRUM S LIDSKÝMI EMOCEMI!!!___Tobor je kamarád. Tobor je pomocník. Tobor je spasitel. Docela příjemné nízkorozpočtové scifíčko. Dříve narození si asi vzpomenou na velký dětský hit, který poutal diváky u televizních obrazovek – Polákova ´Klauna Ferdinanda a raketu´. Tamější inteligentní robot Emil trochu robota Tobora připomíná, hlavně nemotorným strojeným pohybem. Vzhledově Tobor elegantně a aerodynamicky moc nepůsobí, vypadá spíše jako plně obrněný středověký rytíř s anténkou a pohyblivými trojvidlicemi místo rukou. Celé to bylo zaměřeno asi na mladšího diváka, protože Tobor (speciální robot, který měl nahradit člověka při testech s přetížením a posléze i při raketových letech) se kamarádí s vnukem profesora (Toborův stvořitel), a když ho v záchvatu vzteku uhodí (poté, co neúspěšně absolvuje test průletem materoidů v simulované „počítačové hře“), chce si ho vzápětí udobřit tím, že ho hladí trojividlicí po mikině a vyluzuje u toho konejšivé pípavé zvuky :o) A když osvobozuje profesora ze spárů gangsterů (dle některých zahraničních recenzí ze spárů „komunistů“, ale to jsem z dialogů nepostřehl), neváhá mlátit eMPíky po helmách a řídit žigulíka :o) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdybych se dokázal nejen na tenhle film, ale na svět celkově dívat očima toho jedenáctiletého kluka, hodnotit budu výš, protože film měl opravdu opravdu všechno, co má dětský film mít. Jenže já jsem téměř přesně o dvacet let starší a ten pohled nemám a nedokážu si ho představit. Neohrabaný Tobor mi přišel směšný, zápletka primitivní, postavy strašně schematické a herecké výkony katastrofální. Dětské filmy u mě neuspěly ani v době, kdy jsem byl dítě, natož aby se jim to povedlo teď. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa k slovu neprihlási veľký Tobor Veľký, je to pomerne veľká zábava. Kým do vtedy to má silu a schopnosť zaujať, potom je to pád na nižšie priečky 50tkovej sci-fi. A pritom nešlo o nič viac, len ako pobaviť divákov. Zrejme se nebavili, ani tí vtedajší. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Plakát opět nezklame. Tobor veliký (co by na to řekl Alexander Makedonský?;-) nese ženskou v lodičkách (dnes by byla v teniskách s rozervanými riflemi a v ruce by křečovitě svírala smartfoun, haha!) a zase! jako na potvoru...takováto scéna prostě ve filmu, není:(((( Nějaká ženská tam sice je, ale nikdo ji nenese v náručí etc.Ale robot sám, jest navržený pěkně. Byť připomíná něco, co si postavilo 5 kluků, v tátově garáži.;) Na Robbyho, nemá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem zrovna potřeboval podobný film. Jasně, dávám jen průměrné hodnocení, ale ten robot si zaslouží alespoň těch 50 %. Většinu doby je to jinak klasická, skoro až divadelní konverzačka, která není nijak zajímavá, ale když dojde na finále, tak to celkem hezky naivně graduje, což se filmu musí nechat. Ta naivita je krásná. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem nečekal, že by nejspíš úplně první film o přátelství člověka s robotem mohl být tak strašně mdlý a nudný. Mé dvě hvězdy mu naštěstí zachránil závěr, ale i tak je dávám jen tak tak a z celého filmu mám hlavně pocit obrovské, téměř bezdějové nudy, která nedokáže přijít s ničím jiným, než s mdlými postavami, slabou zápletkou a úvodem roztahaným na většinu stopáže. Samozřejmě jsem od toho nečekal nic převratného, už jen podle plakátu (který je úplně odlišný od toho, co uvidíte a jediné, co ten robot ponese v náruči, je Billy) to snad ani nejde, ale pořád jsem naivně doufal v příjemný průměr a bohužel nepřišel ani ten. Je to moc mdlé a nijaké i na film pro malé děti. To snad i ten Klaun Ferdinand (ve kterém skutečně byl podobně vypadající robot) byl zajímavější a propracovanější a to už je teda co říct. Tohle holt zapadlo právem. Slabé 2* ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pohádka určená divákům ve věku kolem 11 let. Kdybych byl v tom věku (a uměl dobře anglicky:), tak bych si Tobora výrorně užil a moc bych mu fandil. Žel dnes je mi o pár let víc a tak mne Tobor moc nenadchl. Scénář a postavy jsou tak děsně neoriginální, že to snad horší být nemůže. Starší profesor, jeho mladý kolega, profesorova dcera - vdova, její 11ti letý syn, ti všichni se na scéně objeví během prvních deseti minut. Pak se objeví přátelský robot a nepřátelský agent (s divným přízvukem, takže by to vážně mohl být Rus), který chce ukrást tajemství výroby robota. A dál už se děj odehrává tím jediným možným způsobem, jakým to v podobných filmech chodí...Žádné překvapení, ke konci malinko napínavé. Jo, Tobor je pozpátku Robot... ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Kéž bych si o tomto filmu přečetl něco dopředu. Takhle místo očekáváného filmu "o velkém robotovi" přišel nudný film pro děti. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

poměrně zábavná taškařice, na kterou se dá bez větší úhony dívat i dnes, jen je třeba přistoupit na pravidla hry a taky na fakt, že cílová skupina je poněkud mladší, než například u takové zakázané planety. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ani nějak velká legrace to nebyla, no jo číslo pět je neopakovatelné. Robot sám trochu legrační je, ale zase ne tolik aby vám utkvěl v paměti. Deset za robota a deset za ten konec, kdy jsem se fakt bavil. Ale jinak je celý film víceméně nuda. ()

Reklama

Reklama