Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslená pohádka o zakleté princezně, která bojuje s pomocí odvážných zvířátek proti úkladům zlého kouzelníka. Dvořané jásejte, trubači trubte a poddaní radujte se! Krásná a urozená princezna Odetta se zaslíbila Derekovi, budoucímu vladaři sousedního království. Svatební den se kvapem blíží, přípravy jsou v plném proudu a nikdo neví, že na šťastný pár se pomalu valí temný mrak. Jako blesk z čistého nebe se na zámku objeví strašný a zlý čaroděj, který unese princeznu do svého doupěte. Aby už nikdy nemohla spatřit milovaného Dereka, promění ji v labuť. Zdá se, že Odetta už nikdy neuvidí svůj domov ani vyvoleného prince. Derek se ale jen tak lehce své lásky nechce vzdát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované pohádky, řadu z nich dokonce zbožňuji, ale tato nenabízí zhola nic - nudný příběh se pomalu vleče a divák se jen nudí a nudí .... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Správná pohádka, kde labutě jsou přesně tím, čím se zdají na baletu být, chrabrý princ zachrání krásnou a dobrou princeznu a necpe se do toho džendrová a rasová ideologie. Co víc si přát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která mohla být lepší, ale i o dost horší. Jako dítě jsem byl spokojen, zábavní byli hlavní zvířecí hrdinové v čele s žabákem. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ne prostě si tomu dám 5*, jako malá jsem tu pohádku úplně žrala, půjčila jsem si ji tehdy ještě z videopůjčovny několikrát a pamatuju si, že když tam zrovna nebyla a byla jsem nucena si půjčit něco jiného, tak mě to naštvalo, protože Pocahontas a jiné mě tolik nebavily. Nedávno jsem se k ní dostala znovu, no samozřejmě že už jsem nebyla tolik u vytržení, ale i po letech má své kouzlo. Písničky (zvlášť ta první, kdy se je snaží dostat k sobě), prostá ale krásná animace, příběh, ten tučňák...bomba. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná princezna a princ, nádherná animace (na nepixarovskou tvorbu), kouzelné písně. Na "Labutí princeznu" nedám dopustit. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle pohádku měla vážně moc ráda a pořád se mi určitě někde válí na kazetě i její pokračování.. Vždycky jsem zbožňovala ten konec..:) ()

balba 

všechny recenze uživatele

Slušná víkendová rodinná zábava , jež možná nedosahuje špičkových parametrů jako třeba Aladin nebo Lví král , ale vrací nás do světa klasické pohádky. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

52. Zlatý Glóbus za rok 1994 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Far Longer Than Forever" - Hudba Lex De Azevedo, text David Zippel ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a krásná pohádka s příjemnou hudbou. Nemůžu ji zařadit mezi nějaké animované trháky, ale takovéto styl mám ráda. Prostě pohádka, jak má být. :) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Toto bol jedno z prvých filmov, na ktorých som ako dieťa bola v kine a bola som nadšená... ale teraz, keď sa na to pozerám po tých rokoch, tak súhlasím, že je to nuda. A práve som prišla na to, čo mi na tejto rozprávke vadí asi najviac... tá hudba, prečo tam nie je klasická od Čajkovského??? ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně naivní, ale i neskonale milé a zábavné. Děti se u toho budou smát a bavit, jako to umí jen ony. A není toto náhodou účel pohádek?? (dětský smích) ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Pre deti a zvášť pre malé dievčatká milujúce príbehy a princoch, princeznách, dobrých koncoch a čistej láske je tento animovaný snímok priamym stelesnením ich rozprávkových predstáv. Sú tam všetky ingrediencie: začarovaná princezná, krásny princ, zlé postavy a samozrejme hovoriace zvieratká. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jediný animovaný film akému som ochotný tolerovať muzikálové čísla. Melodické a nápadité piesne nielenže tvoria súčasť príbehu, dotvárajú tiež jeho kúzlo. Zápletka je viac- menej šablónová, vidíme tu súperenie o moc, či kliatbu akú môže zlomiť iba láska. Má to však dobre napísané postavičky a dostatok vtipných okamihov. Ťažko vybrať najväčšieho ťahúňa, možno žabiak s francúzskym akcentom, silný záporák s rock´nrollom v krvi nie je rovnako na zahodenie. Dramatické finále s veľkým zvieraťom dá silnú bodku za týmto sympatickým dobrodružstvom. Kto by si chcel pripomenúť pred- Pixarovskú animáciu je Labutia princezná správnou voľbou. ()

Reklama

Reklama