Reklama

Reklama

Rescued by Rover

všechny plakáty
Drama / Krátkometrážní
Velká Británie, 1905, 7 min

Obsahy(1)

Snímek o uneseném chlapci a jeho psím zachránci. (Lenarek)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento film se uvádí jako příklad vzniku tzv. návazného střihu. Pes probíhá prostorem jednoho záběru, vybíhá z něj nalevo a vbíhá opět do dalšího záběru. Před rokem 1906 filmové vyprávění nepřeskakovalo tam a zpět. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě než byla Lassie, komisař Rex či Bolt, tak byl vzorem pro všechny psy Rover, který díky své statečnosti a psímu čumáku dokázal pomoci najít unesené dítě. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Všechny tyto staré snímky hodnotím za 3, pokud to není nějaký opravdu extra kousek (4) nebo naopak (2). Jak jsem psal jinde a budu psát v každém komentáři k těmto filmům: nepřísluší nám dnes hodnocení podobných snímků. Tři hvězdy jsou spravedlivý kompromis. Jednoduchý příběh, v kterém stařena, jakási žebračka unese z kočárku malé dítě a je později odhalena psem nebohé matky. Díky psí věrnosti a odvaze je dítě zachráněno a rodina oslavuje. Jak málo dříve stačilo pro filmový zážitek, si dnes neumíme ani představit :-) Odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=LlhNxHfyWTU ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy si ma vedia skrátka získať. Film bol dosť jasný v tom, kto je ten dobrý a kto zlý, je to však krásne zobrazenie vernosti psa, je to predchodca filmov so zvieratami, kde sa môžme diviť tomu, čo už vtedy s ním vo filme dokázali. Vadil mi skôr únos dieťaťa, žeby nepočuli, či neobzreli sa a neuvideli tú pani priamo pri križovatke ciest, to mi príde nereálne, záver s tým, že ju nechali tak mi až tak nevadí, lebo ukradla dieťa a bola to pijanka, za únos dieťaťa by ju dnes určite odsúdili do väzenia, takže treba proste pochváliť príbeh, bol to film, síce krátky, no aj taký vie potešiť dušu. Pre mňa priam pamätný film. ()

Shizle 

všechny recenze uživatele

Pes Zachránce je důležitý hlavně po straně příběhu. Jako první totiž využívá zvíře, konkrétně psa, jako hlavního hrdinu filmu a zároveň bývá citován jako první snímek, který přinesl emotivní rozměr do kinematografie. Další ojedinělostí vzhledem ke své době, kterou Rover přináší, je typ střihu, který na sebe navazuje, a tak se tvůrci daří velice věrně popsat lehce repetitivní cestu živého stvoření z bodu A do bodu B. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Pes najde ukradené dítě svých majitelů a páníčka dovede až na místo, kde jej drží žebračka. Střih opravdu velmi dobrý, vytváří akci a svižnost, pes byl skvělý. ()

Reklama

Reklama