Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moji dva velcí oblíbenci se poprvé a naposledy setkávají. Vždycky jsem měl v tomle snímku raději Gabriela Cashe. Po letech už cítím spíše větší dávku nostalgie, film stoupá a klesá úměrně tomu s jakým dabingem jste ho viděli. Jeden ze snímků mého mládí, který byl výborně namluven. Jako záporák zde figuruje nepřehlédnutelný Brion James. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se rval o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, holt zázraky se dějí právě tam, kde je nejmíň čekáte. Jeho Tango & Cash je a i bude jednou z nostalgických akčních záležitostí, které chutnají i po letech a na poněkolikáté. Dvě policejní hvězdy, drsňák Gabe a elegán v brýlích Ray musí spojit síly, aby se zbavili obvinění z nafingované vraždy. Velkohubé finále mi k příjemným předchozím desítkám minut úplně nesedělo, přesto jsme zdárně (i přes výměnu režisérů) doklouzali do cíle. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Stallon a Russell jsou skvělá dvoja rovnající ve Smrtonosné zbrani. Film má skvělou akci,dinamickou hudbu a super hlášk. "I beze zbraní,jsi se svým IQ velmi nebezpečný." "Jó,ty víš tak kulový!" Spousta zajímavých postav a samozřejmě strhující akce se super autem proti ostatním u starého skladiště. Končalovskij vsadil hlavně na hlášky než nad akcí a dobře udělal,protože měl skvělé herce pro skvělou příležitost a pro skvělý film. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Takže si to shrňme. Skvělá ústřední dvojce, nádech 80. let, prvotřídní hlášky, kvalitně odvedená práce v akčních scénách, ale (jak u mě bývá zvykem) největším plusem je nahý zadeček. Buďto jsem viděla dvojmo, nebo tam byly dokonce dva :o) Ať počítám jak počítám, vychází mi to na plný počet! Tango a Cash jsou mý hrdinové :o) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi oblíbených filmů mého dětství, tehdy by to bylo 5* jako vyšitých. Setkání po dlouhých letech už samozřejmě nepřineslo stejnou dávku nadšení, jen závan nostalgie, přesto tahle akční komedie neztratila veškerý svůj lesk. Tehdy jsem stranila uhlazenému Stallonovi, tentokrát spíše volnomyšlenkáři Russelovi, tehdy se mi líbila i závěrečná třetina plná střelby a výbuchů, tentokrát mě víceméně krkala.Tři puntíky bych klidně dala, aniž by bylo nutné přivírat oči. Tak si ty dojmy dětství/dospělost zprůměrujeme a máme solidních 75% - vida, pro jednou se shodnu se zdejším průměrem :-). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Keď Tango (Sylvester Stallone) uteká z väzenia po elektrickom drôte, možno si všimnúť, že má pri rozbehu opasok stočený v ruke, ale keď skáče a chytí sa drôtu, už ho má v ústach. (gezko)
  • Brion James (Requin) měl mít ve filmu původně pouhé dvě repliky, proto ve snaze vyniknout použil britský přízvuk. Stallonemu (Tango) se to tak zalíbilo, že scénář přepsal a dal jeho postavě víc prostoru. (HellFire)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama