Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se rval o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, holt zázraky se dějí právě tam, kde je nejmíň čekáte. Jeho Tango & Cash je a i bude jednou z nostalgických akčních záležitostí, které chutnají i po letech a na poněkolikáté. Dvě policejní hvězdy, drsňák Gabe a elegán v brýlích Ray musí spojit síly, aby se zbavili obvinění z nafingované vraždy. Velkohubé finále mi k příjemným předchozím desítkám minut úplně nesedělo, přesto jsme zdárně (i přes výměnu režisérů) doklouzali do cíle. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto treba pozrieť v origináli, už chápem, prečo som tomu dal pri slovenskom dabingu tri hviezdičky. Stallone s Russellom sú pomerne zohratá partia, zapriahnutie pár komediálnych prvkov celkom sadlo a akcie som sa nemohol nabažiť. Akurát scenár trošku pokryvkával a tie Slyho popolníky?! Bléé! 75%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo povieš teraz?“ –„Myslím, že golfové ihrisko tu asi nemajú.“ Žiadna srdcovka napriek tomu, že som už ako decko frčal na Slyovi, Kurta Russella som rešpektoval (ale naplno ma pred kamerou začal baviť až keď dosiahol dôchodcovský vek, neviem prečo) + som ich spoločný buddy movie videl ako puberťák. Aj tak ma to ale nikdy nebavilo, nikdy ma to nechytilo za srdce. Ani ten Sylvester ma tu bohvieako nebavil, nepáčila sa mi jeho štylizácie do jemného, slušného, večne uhľadeného profesionála. Priemerná akčná komédia z konca 80. rokov, ale s atmosférou nastupujúcich dravých deväťdesiatych. Napriek adrenalínovej réžii Rusa (!) Andreja Končalovského nič výnimočné. Spriazneným kusom (48 hodín, Smrtonosná zbraň, Posledný skaut) sa to nevyrovná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa celkom samoúčelná zlátanina snažiaca sa priživiť na vlne buddy filmov, tak populárnych v 80 a 90 rokoch. Stalloneho aj Russella mám veľmi rád. Mnohé filmy s nimi považujem za vrcholy akčného a sci-fi žánru, ale toto spojenie, ktoré by mi za iných okolností spôsobilo príjemné šteklenie v napätom očakávaní čo ďalšie táto dvojica správí, pôsobilo v tomto filme nedotiahnuto. Kančalovskij nie je režisér hodný zapamätania. A ústredná dvojica nevyšla s Blackovho pera a už vôbec sa nejedná o niečo pomätné. To pamätné , nové ukradli Tangovi a Cashovi úplne iné filmy. Hlavným problémom je hlúpy zloduch a nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou, s ktorých každý sa snaží ukradnúť najväčší kus koláča tomu druhému. Hláškujú každú jednu minútu a tým pádom nemáme ako divák možnosť troška do nich ako do postáv nahliadnúť. Smrtonostná zbraň bola predsa len o niečom inom. Podpriemerná zlátanina, ktorej úspech a kultovosť je pre mňa záhadou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další akční klenot, který jsem si musel doplnit. Buddy komedie napěchovaná hláškami, jak má být. Sylvester Stallone a Kurt Russell jsou tu v nejlepší formě. Nemohu opomenout ani úžasnou Teri Hatcher. Na tyto dva poldy mafie narafičí boudu a oni se octnou mimo zákon. Musí dělat, co můžou, aby dokázali svou nevinnu. Dobrá je například část ve vězení. Většina jejich vybavení (hlavně na konci) je na svou dobu dost hi-tech. Ani po letech to neztrácí své kouzlo. "Rambo je trouba." :D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama