Reklama

Reklama

Ostrov pokladů

VOD (1)

Obsahy(1)

V jednom z námořnických hostinců se jednou objeví kapitán Billy Bones, který tvrdí, že zná cestu k ostrovu, kde je zakopaný legendární poklad piráta kapitána Flinta. Hostinec přepadne slepý Pew a bezzubý námořník Black Dog se svými muži. Mapa se však dostane do rukou chlapce Jima Hawkinse. Zanedlouho už Jim vyplouvá za vysněným bohatstvím s výpravou doktora Liveseye. Nikdo netuší, že jednonohý lodní kuchař Dlouhý John Silver chystá námořnickou vzpouru, aby se on sám mohl zmocnit pokladu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemne strávený filmový čas. Nič viac od tohto ukážkovo chlapčenského dobrodružného príbehu nečakám. Snáď len kvalitné obsadenie Dlhého Johna Silvera a keďže si toho zahral Jack Palance, nemám žiadne ďalšie námietky. Možno je čiastočne podozrivá krátka dĺžka ledva hodina a pol, čo je na pomerne košatú literárnu predlohu s mnohými postavami, akciami, zvratmi a lokalitami dosť bieda. Inak fajn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem vetsi pruser, ktery se nakonec nekonal. I kdyz to cely pusobi celkem komicky a nejakejch poradnejch bitev se taky nedockame, tak to je docela svizny, misty naka hlaska a hlavne to moc nenudi. Neni to nijak uzasne dilo, ale jako takovej filmecek na sobotni odpoledne plni svoji funkci dobre. Skoda, ze uplyne docela dost casu nez se konecne dostanou na ostrov pokladu a ze Dlouhy John Silver je za ubozaka, kerymu se kazdej smeje. Ocekaval bych, ze to bude vetsi drsnak. Navic Jim Hawkins moc dobre zahranej neni. S privrenym okem 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Škótsky spisovateľ Robert Loius Stevenson napísal v roku 1882 román "Ostrov pokladov". Dnes je to dobrodružná literárna klasika, ktorá sa dočkala nejedného filmového spracovania. Ja som román prečítal a videl som aj viacero jeho filmových adaptácií. Naposledy to bola verzia z roku 1999, ktorú natočil kanadský režisér Peter Rowe. Dej filmu sa v mnohom dosť výrazne odkláňa od literárnej predlohy, ale ako celok to pôsobí celkom pozerateľne. Je to také klasické pirátske dobrodružstvo, určené predovšetkým chlapcom, ktorí končia povinnú deväť ročnú školskú dochádzku. Táto divácka skupina ocení tento titul najviac. Ja som si to pozrel a dlho som zvažoval, či mám dať dve alebo tri hviezdičky. Nakoniec som sa rozhodol, že snímku "Ostrov pokladov" predsa len pridelím tri hviezdy. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

No co říkáte, coby zlého prohnilého starého piráta jsem si vždycky přál pana Palance, ten mi vždy nejlépe padnul do výběru, tady se podařilo, někdo uvažoval stejně... :-) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiš to byla sračka. Rádoby dobrodružství "začne" až v 40 minutě filmů.. předtim debilní kecy a nesympatický xichty v hlavních rolí..pak se tam hraje na nějaký piráty a kdovíco ještě uplně nezáživně a nudně natočený. No prostě katastrofa. Hnus to vidět. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se ta plachta jmenuje ??" - "Nemůžu si vzpomenout, Johne !!" - "A musím to jako kapitán vědět ??" - "Ne !!" - "Tak ji prostě vytáhněte, chlapi !! A jedem !!" ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tvůrci zkonili. Udělat z kapitána Smoletta záporáka, no budiž. Ale ten konec tomu nasazuje korunu. Navíc několik trapností (prostitutka v přístavišti), takže jen dvě hvězdy. (114.) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně odlišná verze od knižní předlohy, což je asi škoda. Hodně mě tam vadila ta špinavost té Anglie. A ten konec byl už hodně jiný. Hodně nemastný. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa námet v mnohom odkľáňa od originálu, nemožno mu uprieť, že chlapčenské výpravné dobrodružstvo je zvládnuté. Palance ako Silver je fajn, mladý hrdina rovnako. Dramatická linka pokrivkáva, naproti tomu je vyzdvihnutá komická linka. Spracovanie s Hestonom z rovnakého roku je ale o triedu lepšie. Vytýkať mu možno najviac práve ten zmenený námet, hlavne záver je diametrálne odlišný. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Partička nesympatických postav se navzájem povraždila a po tomto krveprolití, jako by se nechumelilo, si chlapec šťastně odplul s dvojicí senilních dědků! Zazvonil zvonec a pohádky byl konec! Co si budem - tohle prostě nebyl dobrý film. Dosud jsem viděl pouze pohádkovou inkarnaci příběhu ve formě Planety pokladů, která byla netradiční, ale zábavná a všemi směry hodnotná. Toto postrádalo jakýkoliv charakter, cokoliv sympatického, či poutavého. Absolutně nefungovala chemie mezi postavami, potyčky byly neskutečně trapné (aneb deset chlapů nedokáže polapit malého kluka - místy mi přišlo, že zde inscenuje v hlavní roli trochu jiný Kevin) a celý příběh stál za starou bačkoru. Naštěstí mám k dispozici celou řadu filmů vycházející ze stejné předlohy, takže tento paskvil mohu v klidu přejít s jednohvězdičkovým hodnocením. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Z knižných kladných postáv sú v tomto filme hajzli, naopak zo zápornej spravili kladnú. Pri tej záverečnej kovbojke som si pomyslel "čo?!". Je tam síce veľký odklon od predlohy, ale tvorci zachovali ten nádych chlapčenskeho dobrodružstva. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Líbili se mi exteriéry, ve kterých byl film natočen, a taky papoušek, a taky noha Dlouhého Johna Silvera. Jestli je to dáno chlapcovými očima, ale připadá mi jako brácha Hermiony z Harryho Pottera ()

Lupes odpad!

všechny recenze uživatele

Do půlky se celkem drží knižní předlohy, takže lze odpustit lacinou výpravu, špatné barvy, mizerný zvuk i pokusy o komiku (je to přece pro děti, no ne?!). Pak to ovšem přijde. Režie se zhruba v půlce ujme zhulenej levicovej progresivista a nejen, že ze všech kapitalistů udělá záporáky, ale taky je nechá do jednoho pokapat. Pokud v tuto chvíli odvoláte děti od TV, věřte, že už je pozdě. A pokud jste s nimi snad četli předlohu, věřte, že se z toho budou sbírat dlouho. Závěrečné vedení lodi dvěma staříky o třech nohách a malým klukem, to vše do zapadajícího slunce... to už je taková nálož, že nezbývá, než si dát taky něco hodně silnýho a zapomenout. Snad. Kéž by! ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Naprosto zpotvořený příběh v jehož závěru se Jim přidá k pirátům a pomůže jim pobít všechny ostatní, takže na živu zůstane pouze on, John Silver a Ben Gunn a odplují do Panamy s lodí, kterou by ve třech těžko zvládli. Scénář psal naprostý idiot a Stevenson se musí obracet v hrobě. ()

Reklama

Reklama