Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chief B (Danny Lee) je policejní inspektor, který musí řešit problémy s gangstery. Jednoho dne je k němu přidělen nový parťák Kit (Eddie Chen), který dříve působil jako policejní důstojník. Zkušený Chief B si vezme Kita pod svá křídla a brzy se tak z Kita stává jeho rovnocenný partner v boji proti nebezpečným gangsterům. Podaří se sehrané dvojici zneškodnit početnější mafiánský gang? (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Civilne pojatá kriminálna dráma z policajného prostredia. Z pohľadu nového inšpektora (Eddie Chen), ktorého zaúča ostrieľaný mazák Chief B (Danny Lee), sledujeme jak to chodí v policajnom oddelení, ktoré bojuje proti miestnym drobným gangsterom a drogovým dílerom. Prvú polovicu filmu tvoria len také drobné epizódky. Až v druhej sa vykryštalizuje nejaká väčšia línia, keď nájdu mŕtveho Chiefovho informátora (Tai Bo v jednej zo svojich väčších úloh a ako feťák je celkom uveriteľný). Následné pátranie po zloduchoch sa neraz zvrtne a odnesú to aj nevinní. Hlavným kladom filmu je civilný prístup bez akýchkoľvek prehnaných scén a po rokoch aj verne zachytená atmosféra tých čias. Bohužiaľ ak sa tešíte na nejakú akciu, tak sa jej dočkáte absolútne minimum. Sem tam niekto niekoho udrie, napadne nožom, dokope k smrti, alebo uteká po vlastných pred políciou. Aj vo finále sa dočkáme len pár výstrelov. Absencia akcie by až tak nevadila, keby film ponúkol dostatočne hustú atmosféru s kvalitne prepracovanými postavami. Ale príliš do hĺbky film nejde a aj z nešťastného zabitia dieťaťa sa dala vydolovať oveľa väčšia dráma ako to, že Danny Lee chodí pár minút po uliciach ako telo bez duše. Pokiaľ teda viete do čoho idete, tak to za jedno pozretie stojí. 6/10. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IF I'VE NEVER KILLED ANYONE. I'D SHOOT YOU TO DEATH! Tak tenhle film jsem chtěl dlouho vidět a dnes jsem se k němu konečně dostal. Slyšel jsem o něm, že je dosti dobrý a že inspiroval i mistra Woo k jeho přestřelkám a proto jsem očekával syrový film ze špinavých ulic Hong Kongu. K mému překvapení, je policista v podání Danny Leeho dosti zábavnou postavou a například krádež benzínu mě i přímo rozesmála. Film však má své temné místo a to přichází při honičce s Blackym, kde Chief B nedopatřením sundá z koloběžky děcko. Zpomalené záběry, dotáčející se kolečko na dětském kole a dítě valící se po zemi s krvavou ránou je silný zážitek a díky tomuhle film dostává úplně jiný rozměr. Šel bych i na pět hvězd, kdyby konec skončil přímo v okamžik, kdy B. vystřílí z koltu všechny náboje. ()

Reklama

Reklama