Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 34 (2015) (série)


Rybařící levharti (S34E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Africa's Fishing Leopards
Velká Británie, 2015, 1 h

Režie:

Steve Gooder

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Když je nouze o kořist v savaně, kočkovité šelmy si umějí poradit. Okolí řeky Savuti na severu Botswany je rájem volně žijících zvířat. A kde se popásají stáda býložravců, nikdy nechybějí predátoři. Filmař Bred Bestelink zde po dva roky pozoroval a natáčel levhartí rodinu. Tyto elegantní a rychlonohé kočkovité šelmy jsou překvapivě zranitelné. Žijí a loví samotářsky. Proto nemohou soupeřit se svými konkurenty žijícími ve smečkách – se lvy. Aby přežily, musejí využít každou příležitost, která se jim naskytne. A právě tato rodina objevila nový, poněkud překvapivý zdroj potravy, který jim umožnil přežít nejtěžší období. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Heero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších, nejkomplexnějších dokumentů o této krásné kočičce. Navíc levhart lovící sumce, to se jen tak nevidí, 98%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokument s přispěním Davida Attenborougha, tentokrát tady ale účinkuje pouze formou komentáře. A to je moc dobře. Fantasticky natočený film plný epických záběrů, vzrušujících zvratů (hlavně na konci) a detailním pohledem do života těch nádherných a fantastických koček. Nádhera. 100%. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kočka, které se nevěnuje v dokumentech z prostředí africké savany mnoho pozornosti, určitě stojí za přiblížení. Je zde krásně nasnímaná, jsou nám ukázány sociální interakce mezi těmito jinak spíše samotářskými lovci a jak název říká, můžeme vidět jejich přizpůsobivost a učenlivost při lovu ryb, kdy voda opět není to, co si s kočkovitými šelmami spojujeme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po půl hodině uvidíte levharta, jak z řeky loví sumce. Hlavní můj dojem ta zvířata se mi zdála v této rezervaci šíleně multikulturně natěsnaná na malém prostoru. Všechny komunity ale zůstávají mezi sebou. Cítí se tak bezpečněji. Připomíná to přelidněnou Indii. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama