Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 34 (2015) (série)


Rybařící levharti (S34E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Africa's Fishing Leopards
Velká Británie, 2015, 1 h

Režie:

Steve Gooder

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Když je nouze o kořist v savaně, kočkovité šelmy si umějí poradit. Okolí řeky Savuti na severu Botswany je rájem volně žijících zvířat. A kde se popásají stáda býložravců, nikdy nechybějí predátoři. Filmař Bred Bestelink zde po dva roky pozoroval a natáčel levhartí rodinu. Tyto elegantní a rychlonohé kočkovité šelmy jsou překvapivě zranitelné. Žijí a loví samotářsky. Proto nemohou soupeřit se svými konkurenty žijícími ve smečkách – se lvy. Aby přežily, musejí využít každou příležitost, která se jim naskytne. A právě tato rodina objevila nový, poněkud překvapivý zdroj potravy, který jim umožnil přežít nejtěžší období. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po půl hodině uvidíte levharta, jak z řeky loví sumce. Hlavní můj dojem ta zvířata se mi zdála v této rezervaci šíleně multikulturně natěsnaná na malém prostoru. Všechny komunity ale zůstávají mezi sebou. Cítí se tak bezpečněji. Připomíná to přelidněnou Indii. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokument s přispěním Davida Attenborougha, tentokrát tady ale účinkuje pouze formou komentáře. A to je moc dobře. Fantasticky natočený film plný epických záběrů, vzrušujících zvratů (hlavně na konci) a detailním pohledem do života těch nádherných a fantastických koček. Nádhera. 100%. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších, nejkomplexnějších dokumentů o této krásné kočičce. Navíc levhart lovící sumce, to se jen tak nevidí, 98%. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kočka, které se nevěnuje v dokumentech z prostředí africké savany mnoho pozornosti, určitě stojí za přiblížení. Je zde krásně nasnímaná, jsou nám ukázány sociální interakce mezi těmito jinak spíše samotářskými lovci a jak název říká, můžeme vidět jejich přizpůsobivost a učenlivost při lovu ryb, kdy voda opět není to, co si s kočkovitými šelmami spojujeme. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Další naprosto úžasný dokument z dílny BBC, resp. Davida Attenborougha. Záběry lovících levhartů jsou fantastické a některé nové záběry jsou až neuvěřitelné. Nedovedu si ani představit, kolik práce a čekání na ten „správný“ záběr musí stát za tímto poměrně krátkým dokumentem. ()

Reklama

Reklama