Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

topi 

všechny recenze uživatele

Už jako teenager jsem měl Mladé pušky rád a je tomu tak i nadále. Sympatické obsazení funguje velmi dobře a kinodabing Zdenka Sirového z devadesátého roku je hodně povedený. Z filmu dýchá příjemné, místy docela drsné westernové béčko, Billy Kid v podání Emilia Esteveza je správně vyšinutej, halucinogenní scéna nemá chybu ("viděli jste jak má to kuře velkou hlavu?" 😆) a i přes občasnou zmatenost je to svižná jízda. Rád se k Mladým puškám zase někdy vrátím. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Takovej western pro teenagery... Sice hvězdné obsazení docela, ale nutno říct, že tahla mladá partička se tady moc nepředvedla. Uvěřitelný byl jen Sheen a Sutherland. Estevez je oproti tomu taková prdelka, to drsňáctví Billiho Kida mu opravdu moc nešlo, ač se snažil a snažil a snažil. Ale když obsadíte do role drsňáka někoho, kdo na to nemá, vylámete si zuby. Zkuste si tyhle kluky představit třeba v kterémkoliv filmu od Leoneho, nebo vedle Johna Weina, Gregory Pecka...budou k smíchu. A nesmyslné chování bandy zloduchů i vojáků dorazilo zbytek. Prostě slabota. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film o Regulátorech, gangu z Lincoln County War, trochu jinak. Po většinu filmu mi byl Billy the Kid nesympatický a celkově ten film postrádal určité kouzlo nebo spád, což zvěčnění skutečných postav jako byli Charlie Bowdre, Doc Scurlock, Doc Brewer, Buckshot Roberts nebo legendární šerif Patt Garrett nemohlo zachránit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nez nejakej drsnej western to spis pripomina takovou pubertackou verzi, ale nijak to nevadi. Film je totiz perfektne sviznej, misty sice krapet zmatenej, ale to je detail a spravne svizna hudba tomu jeste pridava. Jinak z hercu me nejvic prekvapil psychopatickej Emilio Estevez, ten fakt nemel chybu. I kdyz se nejedna o kdovi co a mezi klasiku westernu se to nema sanci zaradit, jako oddechovka se spoustu prestrelek to funguje skvele a za zaverecnou asi pulhodinovou prestrelku musim dat 4*. ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Bez Esteveze a Sutherlanda by to dřelo dno. Přijde mi, že verze, kterou jsem viděl byla snad o hodinu kratší než měla, nebo opravdu byl scenář plný nelogických skoků a WTF sekvencí? Nebo snad režisér byl ještě neschopnější než pakůň divoký? Sračkoidnost závěrečné scény se píše do historie stejně jako spousta okamžiků před tím. Věčná škoda, protože obsazení a téma jsou skvělé. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď prichádzajú "mladé pušky" do indiánskej dedinky, nie je Doca (Kiefer Sutherland) poriadne vidieť. Je to z toho dôvodu, že sa v ten deň nezúčastnil natáčania, lebo sa mu narodilo dieťa. (vander19)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Terva)
  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)

Reklama

Reklama