Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film o Regulátorech, gangu z Lincoln County War, trochu jinak. Po většinu filmu mi byl Billy the Kid nesympatický a celkově ten film postrádal určité kouzlo nebo spád, což zvěčnění skutečných postav jako byli Charlie Bowdre, Doc Scurlock, Doc Brewer, Buckshot Roberts nebo legendární šerif Patt Garrett nemohlo zachránit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western, ktory nema gule, ani stavu, ani ako-tak kvalitny scenar a za rezisera ma len priemerneho rutinera /Christopher Cain/. Keby stretol tychto "hrdinov Divokeho Zapadu" napriklad John Wayne, tak by ich rozstrielal na franforce. 45 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to celé a som sklamaný. Scenár napriek tomu, že je to z roku 1988 je slabý. Chcel som dať 3* a po finálnej prestrelke v baráku, kde pri každom výstrele sa rozbíjalo už rozbité sklo som som začal pochybovať, či vôbec tie3* dám. V noci ich navštívili sklenári, aby nasledujúci deň opäť pri každom výstrele mohli rozbíjať opäť sklo. Celé to zaklincovali absurdným únikom po ktorom mi prišli aj 2* veľa. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tento western ma svoje caro zrejme hlavne vdaka mnozstvu mladych hereckych hviezdiciek z osemdesiatych rokov. Inak, cisty priemer. No a toho Toma Cruisa som napriek "dosiroka roztvorenym ociam" nevidel :)2,5/5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je skutočne moderný akčný film v režime pomsty, maskovaný ako western. Ale so všetkými chybami to viac-menej funguje. 7/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Každý z šestice má sice jasně daný jednoduchý charakter - hezoun, rozvážný, indián, toužící po slávě, maminkovský mazel, vidlák -, jenže chabý scénář jen mozaikovitě a mechanicky bez jakékoliv gradace vrství situaci za situací, střílečku za střílečkou, každý se projeví dle svého naturelu a jede se a střílí dál. Navíc selhává pokus o vážnější tón (Phillips je fotogenický, ale když když pateticky vyřvává do pouště svou minulost, trhá to uši), a závěr je sice efektně natočen, ale vlastně jen proto, aby nebyla vidět nesmyslnost akce (a vůbec: proč ten kulomet nepoužili hned?). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej westernek, kterej to ale ke konci trochu přežene tím, že to je vlastně happy end. Jinak Emilio Estevez jako Billy The Kid je hustej, má hustý hlášky, je hustě drsnej a furt se hustě směje. Takže hustota tohoto filmu je velká. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Moderní western z 90. let je svéráznou ale prý vůbec ne úplně smyšlenou verzí toho, jak vypadala válka dobytkářů v teritoriu Nového Mexika a jakou roli v ní sehrál mladý Billy the Kid. Tehdejší mladé hollywoodské hvězdy Kiefer Sutherland, Charlie Sheen, Emilio Estevez a Lou Diamond Phillips se objevují v zajímavých rolích mladých honáků na válečné stezce. Žene je rebelie i touha po pomstě. Slušné akční scény, kamera, která neuhýbá a romanticky svobodná atmosféra stojí za shlédnutí i skoro po dvaceti letech. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Emilio Estevez, jako Bily the Kid, u mně zklamání. Jedna z nejznámějších postav divokého západu dle mého málo propracována a spíše jde o celkově zábavnou westernovou střílečku z končících osmdesátek, než plnohodnotný western. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle koktejl směsicí žánrů mi vůbec nesed. Vypadá to, že si tvůrci nemohli vybrat, kterýho se pevně uchopit a následně držet. Ze začátku komediální western, pak si partička začínajících hvězd - uch hraje na farmě na zbojníky, následně mstitele, když se jim všechno akorát sere pod rukama a nevedí už co dál, natáhnou do plic nějaký hulení a magořej ve skalách, pak to přípomíná krvavý jatka jak od Tarantina a poslední štace s obléháním baráku se už divák akorát modlí ať se za timhle paskvilem objeví nápis THE END. Pozn. u těch rádoby drásajících zpomalených záběrů padajících zkuřek k zemi jsem nevěděl zda se mám smát nebo brečet. Jinak dialogy šíleně strojený (ale možná za to může zpackanej dabing FSB) a příběh originální jak od Džona Vejna. Co víc dodat. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Emilio je oficálně nejlepší Billy the Kid ever. Kris Klakson si může vyleštit svoje countryovský tágo. Nicméně smrt Charlieho (ha, seru na spoilers) byla pro mě srovnatelná se smrtí Boromira aka jeden z těch nejemocionálnějších momentů, co mi kdy film způsobil. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem fajn, především Palance a Stamp pozvedávají úroveň, ale ke konci to jede a vrcholem v úvozovkách je trapná závěrečná přestřelka. Snad jedině ještě Estevez jako mladý Billy the Kid je zajímavý. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Mladé pušky bych zařadil mezi 10 nejlepších westernovek. Kvalitní scénář a plno známých (ještě mladých) xichtů. Nové westerny např. Muž, který měl zemřít, se s tímto filmem nemůžou vůbec rovat. 80% (DĚJ **** AKCE *** DRAMA ** VTIP ** HERCI *****) IMDb.com: 6,6/10 ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický western s dobrým hereckým obsadením, ale k dokonalosti mu predsalen niečo chýba... asi len slávne mená nestačia. ()

Reklama

Reklama