Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

choze 

všechny recenze uživatele

"MTV western" zacílený silnou sestavou známých mladých tváří, chytlavým moderním soundtrackem a originální drogovou scénou na mladší publikum. Ke genialitě a zasloužené kultovnosti mu chyběl jen o trochu lepší scénář (postavy mohly být prokreslenější a třeba linie s odhalením zrádce ve vlastních řadách byla pozoruhodně zabitá) a popracovanější akce (finále bych víc natáhl a vyhrál si s ním). Takhle jde jen o sympatickou a svižnou westernovou týmovku s pár skvělými scénami (již zmíněná drogová scéna, rozhovor Billy Kida s vychloubačným zabijákem, který byl na něj najat, ale neví, že mluví se svou obětí) a totálně nevypočitatelným brutálním antihrdinou, který střílí místo pozdravu a směje se přitom jako Amadeus, z kteréžto kombinace mi nadšením běhal mráz po zádech. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

...jakoby snaha na konci osmdesátých let přiblížit stagnující žánr westernu mladému publiku. Skupina drsných mladíků s líbivými tvářičkami ("osmdesátková" generace mladých hollywoodských nadějí) si chce prostřílet cestu za odplatou za doprovodu cool pop-rockových songů. Celkem by to všechno mohlo klapat, ale chtělo to méně béčkového scénáristu, který by napsal realističtější dialogy, a režiséra, který ukočíruje závěr filmu (ten byl tedy mírně řečeno přitažený za vlasy). Nicméně i tak poměrně dobře stravitelná a koukatelná záležitost. 70% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film opisujúci život jedného z najväčších zločincov svojej doby. Williama H. Bonyho alias Billyho Kida. Mne sa film veľmi páčil, Emilio Estevez v roli Billyho Kida je proste skvelý a tiež jeho brat Charlie Sheen je úplne úžasný. Film má zaujímavý dej, obsahuje napínavé, sem tam aj humorné scény, pekné prestrelky atď... Najlepšie je na tom to, že Billy Kid je vlastne skutočná postava, ktorá kedysi existovala a veľmi sa mi ešte páčila myšlienka filmu o kamarátstve a o tom, aké je dôležité, aby kamaráti držali spolu za každých okolností. Vynikajúci western, v ktorom si strihol aj Tom Cruise svoje dvojsekundové cameo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj v mojom súčasnom westernovom ošiale považujem tento film za slabý. Taký MTV pokus o cool western s partou v tej dobe vychádzajúcich hviezd. Herecké obsadenie je fakt skvelé a finálna prestrelka je ok, ale dovtedy sa to strašne tiahne. Akcie je minimum a tie postavy za nič nestoja. Asi to bude tým, že väčšina z týchto hercov vyzerá cool, ale nikdy to extra herci neboli. Celkovo slabý film a repete dvojky si rozhodne nedám. 4/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

YG bol jeden z prvých westernov, čo som videl, keďže sme ho pred 30 rokmi točili na VHS. Mladé populárne hviezdy, akcia, prestrelky, všetko fungovalo. Funguje to aj dnes, len opätovné pozretie predsa len ruinuje tú nostalgiu, pretože scény, ktoré si nejak pamätáte, zrazu vyznievajú inak. Paradoxne najstabilnejšiu kariéru zo zúčastnených má Dermot Mulroney, ktorého zamaskovanie do zjazveného škaredého týpka je dokonalé. Inak ďalšia solídna a celkom špinavá adaptácia osudov Billyho Kida, kto chce niečo viac umelecké, siahne po Peckinpahovej verzii. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Charlie Sheen (Dick) bol údajne hrozný jazdec. V priebehu natáčania nemohol udržať rovnováhu na koni a spadol niekoľkokrát. Po prestrelke s Henry Hillom (Gadeek) sa jeho kôň rozbehol a Charlie nemal potuchy ako ho zastaviť. (vander19)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)
  • James Horner napsal k filmu hudbu, ale byl odmítnut pro příliš irský nádech. Producenti a režisér Christopher Cain se rozhodli pro pravou západní hudbu a angažovali skladatelé Briana Bankse a Anthony Marinelliho. (Monco)

Reklama

Reklama