Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Některé vášně zkrátka nejdou zkrotit. Osudem mladého rančera Johnyho jsou koně a teď i jedna nedostupná žena, krásná Alejandra. Matt Damon a Penélope Cruz ve westernovém romantickém dramatu režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce.  Rodina Gradyů vlastnila odnepaměti ranč v Texasu a mladý John si nepřál nic jiného než v rodinné tradici pokračovat. Po smrti dědečka se ale situace změnila. Johnova matka odmítá žít v pustině a ranč prodá. John tedy musí svoji touhu po kráse divokých koní naplnit jinde. Spolu s přítelem Laceym Rawlinsem osedlají koně a vydají se přes řeku Rio Grande do Mexika v naději, že zde dostanou práci jako honáci dobytka. A to se jim také nakonec podaří. Velkostatkář Hector de la Rocha si navíc šikovného Johna velice oblíbí a udělá z něho svoji pravou ruku. Problémy nastanou až ve chvíli, kdy se John seznámí s rančerovou krásnou dcerou Alejandrou… V hlavních rolích milostné romance režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce uvidíme hollywoodské hvězdy první velikosti Matta Damona a Penélope Cruzovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Místy poněkud chaotický děj, hlavní postavy se občas chovají poněkud divně, ostatní postavy taky, navíc mi ani moc nesedělo to herecké obsazení. A záběry z věznice byly snad až přehnaně naturalistické, než aby to tak mohlo opravdu být. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem jak moc se Thorton drží předlohy Cormaca McCarthyho a zároveň se jí nedokáže po celé dvě hodiny kvalitou ani na vteřinu přiblížit. Mám takový pocit, že v předloze něco hrubě nepochopil. Když se nad tím zamyslím, tak spíše než jen něco, tak vlastně úplně všechno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teba blesk netrafil. Nevieš, aké to je.“ Na filmy o koňoch treba prísnu ruku ako na niektoré typy koní, pretože ak tvorcovia podcenia scenár, môžu mať v hlavnej úlohe aj Matta Damona, bude to neznesiteľná nuda. KRÁSA DIVOKÝCH KONÍ však, obávam sa, neuspokojí ani koniarov, pretože hoci má film len dve hodiny, pôsobí miestami až s prepáčením neznesiteľne nudne. S prepáčením preto, lebo ma takéto reči trocha mrzia – na snímke je rozhodne vidieť, koľko talentovaných ľudí na nej pracovalo, od hercov (Bruce Dern, Rubén Blades, Robert Patrick, Henry Thomas) a spisovateľa Cormaca McCarthyho (TÁTO KRAJINA NIE JE PRE STARÝCH) cez režírujúceho a produkujúceho herca Billyho boba Thorntona (SMRTIACI BUMERANG, JEDNODUCHÝ PLÁN) až po scenáristu Teda Tallyho (Oscar za MLČANIE JAHNIAT),nevraviac o nádhernej prírode a poetickej atmosfére. Napriek tomu snímka nedosahuje kvalít podstatne prepracovanejších konských dobrodružstiev (SEABISCUIT – DUPOT KONÍ alebo výborný HIDALGO). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od celkem dobrého obsazení Damon-Cruz celkem dobrý romanťák se spoustou koní a melancholických záběrů přírody. Bohužel, nestalo se. Hned na začátku mě zarazila doba, do které je příběh zasazen (konec 40-tých let) - přece jenom ta určitá naivita by seděla do doby o 20 let starší. A mezi hlavním mileneckým párem to vlastně vůbec nejiskřilo. A taky se ani trochu nedostalo na ty koně, na který sem se vlastně těšila nejvíc. Takže 2* za snahu a sem tam povedenej záběr. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slabý a nepovedený western. Příběh je sice jednoduchý, ale to bych tvůrcům odpustil, protože pro tento žánr mám slabost. Co však není odpustitelné je ploché, nevýrazné provedení, slabé herecké výkony (nejlepší byl ještě westernový veterán Bruce Dern) a režie (Billy Bob Thornton není špatný herec, ale s režírováním už je to horší). Ty dvě hvězdičky dávám možná za nápad a za úctu k tomuto žánru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Penelope Cruz vážně nemusím, a že se Damon nechal zlákat k takové slaďárně mě také vyloženě netěší. I tak to ale nakonec nebylo tak špatné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přeslazené a dlouhé, ale dá se. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westernovo ladený príbeh plný hviezdnych mien prišiel hlavne v kariére m. Dammona o čosi skôr než potreboval. V tom čase sa jeho kariéra ešte len rozbiehala a možno i práve preto film nedosiahol kasovný úspech. Film ma zaujal pretože má v sebe všetko čo mám rád. Westerny, prírodu, kone, mexicko-americkú hranicu, väzenské prostredie i tajomnú lásku...To všetko B. Bob Thorton namixoval do svojho filmu, ktorý má kľudné tempo a je vyrozprávaný klasickým chronologickým spôsobom, ktorí mi sedí najviac. 80%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Videl som to 20 rokov dozadu na HBO a nepáčilo sa mi to. A nepáči sa mi to ani dnes. Poetická prvá polovica ešte ujde, ale v druhej to začne byť strašne skratkovité, aby sa tam zmestila odslova-doslova celá kniha, ale hlavne, Thorton vôbec netrafil atmosféru. Predloha je krásna a drsná, film je limonáda. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento film hlavně neví, čím chce být. Začíná jako dobrodružný film s nádechem westernu, sklouzává k romantice, aby byl následně přerušen naturalistickým vězením. A když to pomine, tak je tu opět romantika, jenže slib je slib, a tak si polib, Matte Damone. A ten závěr.. to je opravdu Thornton tak špatný režisér, že si nedovede poradit s jednoduchou zápletkou? Snímek je zmatený stejně jako tenhle komentář. Třetí hvězda za ten slibný začátek. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelý realisticky pôsobiaci western. Scéna vo väzení je fantastická, herci sympatickí a záporáci odporní. Nie je to bežný western, ale mňa dostal absolútne. Kniha bola údajne romantickejšia, ale mne stačila aj takáto drsnejšia verzia... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÝ scénář Teda Tallyho podle románu Cormaca McCarthyho. DIVOKÝ život hlavních hrdinů Matt Damon ws. John Grady Cole, Henry Thomas ws. Lacey Rawlins a Penélope Cruz ws. Luisa. KOŇSKY natočené samotným Bobem. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ne každý film, ve kterém se jezdí na koních, a který se odehrává v Texasu a v Mexiku, je western. Tento film budiž příkladem. Není to western a to je možná příčina jeho diváckého odmítnutí. Diváci prostě čekali něco jiného. Film se věrně drží knižní předlohy. Stejně jako ona v sobě má něco "vzadu", něco těžko uchopitelného a dráždivého, díky čemuž se ke knize i k filmu dá vrátit ... třeba až pomine prvotní zklamání. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem ke Kráse divokých koní přistupoval s nemalými očekáváními, což bylo dáno především jménem autora literární předlohy. Cormac McCarthy, největší žijící americký spisovatel, je výjimečný svým osobitým stylem vyprávěním a schopností problematizovat bolavá místa společnosti nedávno minulé i přítomné. Bohužel, Billy Bob Thornton nedokázal ze zajímavé látky vytřískat prakticky nic. Samotný smysl filmu je dosti pochybný, poněvadž není zcela jasné, co by si měl divák z projekce odnést. Chaotické a nesourodé vyprávění je plné prázdných dialogů, samoúčelných scén a nevysvětlitelných motivací. Snímek, v němž se kombinuje pohled na morálně čistou osobnost mladého muže, předpoklad nutnosti životních voleb a pokus o vykreslení osudové a tragické romance, vůbec nefunguje, jelikož scénář je nekonzistentní a nedává možnost proniknout hloub pod povrch. Režijně nepodařené, vcelku průměrně zahrané a zoufale nezajímavé. Škoda, potenciál na atmosférické, pomalé a hloubavé dobrodružství tu byl. 3/10! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že western je žánr, který je nejvíc zatížen očekáváním: koně, indiáni, střelba, příroda bez stromů, zloduch a jeho opak. To tam ale v podstatě bylo, jen uspořádáno trochu jinak. Tohle povídání o dvou kamarádech (jejichž nerozlučnost se prokázala i v závěru), kteří překročili Rio Grande, aby si našli práci a zábavu v Mexiku, a nakonec byli rádi, že to přežili, není špatně zfilmováno. Povinná romantická zápletka tu však příliš věrohodná nebyla; milenci, kteří nemohou být spolu, se většinou společně usmrtí. To věděli už i mladí milenci z Kellerovy novely "Romeo a Julie na vsi". Teď si ještě zazpíváme ukolébavku o krásných divokých koních a půjdeme spát: "Go to sleep, my little baby. / When you wake, you shall have / All the pretty little horses." ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Může mi sakra někdo vysvětlit, o čem to celé bylo?! Billy Bob Thornton je rozhodně zajímavější jako herec než jako režisér. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli " konskych filmov", teda filmov o konoch je toto nuda a podpriemer. V 80. rokoch bol western mrtvy zaner, a v 90. rokoch takmer uplne vymizol. Roku 2000 to nebolo inak. Maketa westernoveho mestecka je plana, nic sa nedeje, tempo je ubijajuce, nuda zas suverenne vladne. A cudujem sa Penelope Cruz, ze do toho vobec sla. Potom to uz nezachranili ani Penelopa a ani ostatni herci /Damon, Patrick, Henry Thomas. ...../. A navyse to v kinach komplet zhorelo . 30 % ()

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Scottova novinka s luxusním obsazením

Scottova novinka s luxusním obsazením

23.04.2012

O thrilleru The Counselor, který Ridley Scott natočí podle prvního originálního scénáře Cormaca McCarthyho (Cesta, Tahle země není pro starý), jste už u nás četli několikrát. Projekt má v Hollywoodu… (více)

Reklama

Reklama