Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Některé vášně zkrátka nejdou zkrotit. Osudem mladého rančera Johnyho jsou koně a teď i jedna nedostupná žena, krásná Alejandra. Matt Damon a Penélope Cruz ve westernovém romantickém dramatu režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce.  Rodina Gradyů vlastnila odnepaměti ranč v Texasu a mladý John si nepřál nic jiného než v rodinné tradici pokračovat. Po smrti dědečka se ale situace změnila. Johnova matka odmítá žít v pustině a ranč prodá. John tedy musí svoji touhu po kráse divokých koní naplnit jinde. Spolu s přítelem Laceym Rawlinsem osedlají koně a vydají se přes řeku Rio Grande do Mexika v naději, že zde dostanou práci jako honáci dobytka. A to se jim také nakonec podaří. Velkostatkář Hector de la Rocha si navíc šikovného Johna velice oblíbí a udělá z něho svoji pravou ruku. Problémy nastanou až ve chvíli, kdy se John seznámí s rančerovou krásnou dcerou Alejandrou… V hlavních rolích milostné romance režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce uvidíme hollywoodské hvězdy první velikosti Matta Damona a Penélope Cruzovou. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Matt Damon (John Grady Cole) si pochvaloval netradiční režijní přístup Billyho Boba Thorntona: "Mnoho režisérů probírá celé hodiny technické detaily. Billy Bob mi naproti tomu řekl: 'Příští scénu hraj, jako bys měl hlavu v prdeli Erensta Borgnina.' Co prosím? Ale byl pryč, kamera běžela mně se najednou povedl skutečně pravdivý moment, protože jsem se nezabral do scény, ale musel jsem při přemýšlení na Borgnineův zadek přemáhat smích." (NIRO)
  • Matt Damon (John Grady Cole) o filmu několik let po jeho vzniku řekl, že "Krása divokých koní pro mě byla tím nejhorším zklamáním vůbec. Nikdo ji totiž nikdy neviděl tak, jak měla vypadat, takovou, jakou jsme ji natočili. Vložili jsme do ní spoustu úsilí, opravdu jsme se snažili, cedili jsme pot a krev, a studio výsledek naší práce doslova zmasakrovalo a pustilo do kin vykastrovanou verzi. Víte, já tu kompletní ještě před zkracováním viděl, a kdybych věděl, že se dostane do kin, s radostí bych všechnu tu dřinu absolvoval znovu." (NIRO)
  • Robert Patrick, který hrál ve filmu otce postavy Matta Damona, je ve skutečnosti pouze o 12 let starší. (Geriel)
  • Název filmu byl inspirován stejnojmennou tradiční americkou písní. (Geriel)
  • Původní verze filmu měla skoro 4 hodiny. Po sestříhání se od něj kvůli jeho nesrozumitelnosti jak režisér, tak všichni hlavní představitelé distancovali. (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Scottova novinka s luxusním obsazením

Scottova novinka s luxusním obsazením

23.04.2012

O thrilleru The Counselor, který Ridley Scott natočí podle prvního originálního scénáře Cormaca McCarthyho (Cesta, Tahle země není pro starý), jste už u nás četli několikrát. Projekt má v Hollywoodu… (více)

Reklama

Reklama