Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jedno z nejlepších sci-fi zabývající se kontaktu s mimozemskými civilizacemi. Myslím, že Oheň v oblacích je docela podhodnocen. Celkové zpracování a především i vizuální stránka je skvělá. Příběh je od začátku napínavý a zvláště scéna z interiéru "mateřské lodi" a následná "Alien Surgery" je docela síla. Obsazení skvělé, zejména Robert Patrick exceluje a je zde i hezký, ty jeho oči:) Když srovnám s jeho zřejmě nejslavnější rolí z "tekutého kovu," kde jeho výrazové prostředky byly omezeny pouze na jednu kamennou tvář, je Fire in the Sky v podstatě prvním filmem, kde jsem Roberta Patricka viděla v pořádné hlavní roli. Výborná hudba Marka Ishama. Film, který Vás možná nechá přemýšlet, jestli se to skutečně stalo, nebo je to celé jen důkladná fikce. Ale, proč by se to nemohlo stát a proč by to měla být fikce...? ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jako film je to celkem průměrný počin. Klasika: Několik nevinných, kterým nikdo nevěří, rádobydrsnej šerif, který je spolu s celým městečkem racionální až běda, herecké výkony taky nijak osilnové atd. Ale jedná se o UFO a ještě k tomu podle skutečných událostí. Plus pár fajn triků a vnitřek lodi. Takže za mě, jako za UFOfandu 4*. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

"They won't come back, I don't think they like me." Nad průměr film zvedá vlastně jen část z UFO, už kvůli ní bych se na to klidně koukla znova. Zbytek na mě působil trochu nudně, ačkoli oceňuju snahu o co nejpřesnější zachycení Waltonových vzpomínek (ať už si o nich myslíte cokoliv), i na úkor vizuálně efektních scén. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)

Reklama

Reklama